Wikizvor:Pisarnica

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Wikizvor:Pisarnica
Wikizvor:Pisarnica
Dobro došli u Wikizvorovu Pisarnicu

Ovo je mjesto na kojem možete postavljati pitanja, raspravljati o Wikizvoru, davati prijedloge i sve drugo čega se sjetite. Samo naprijed!

Za raspravu o pojedinim člancima koristite njihove stranice za razgovor, u pisarnici samo pozovite suradnike na dotičnu stranicu za razgovor.

Arhiv:

Foreign languages - Talk page for users speaking foreign languages

Šarićev prijevod Biblije[uredi]

Prvo pitanje: Može li tko se sjeti objaviti Šarićev prijevod Biblije, budući da još nije prošlo 70 godina od njegove smrti? Drugo pitanje: Gdje je link za upis novog priloga? Vidim samo link za vježbanje, ali ne znam može li se to "vježbanje" kasnije spremiti kao "pravi tekst". Thanks! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zagreb (razgovordoprinosi) .

Wikizvor:Wikiprojekt Biblija (prijevod Ivana Šarića) suradnik koji je postavio Šarićevu Bibliju naveo je odakle ju je uzeo i pod kojim uvjetima. --Andrej Šalov 17:14, 5. siječanj 2007. (UTC)

Biblija prijevod Ivan Šarić koji je postavljen ovdje na ovim stranicama, i raširen svuda po Internetu već godinama, ovim se daje svima do znanja da to nije Šarićev prijevod iz god. 1942, nego je to Šaricev revidirani prijevod Đure Matinjaka iz god. 1998. Tko god hoće može to lahko uporedditi sa skeniranim Šarićevim originalnim prijevodom iz god. 1942. koji je postavljen na ovoj adresi: http://web.me.com/jurek/saric_scan/postanak.html. U redu je da se taj prijevod širi, ali treba biti istinito predstavljen javnosti. Već je krajnje vrijeme da se to ispravi. Taj prijevod je prvi Šarićev popravljeni prijevod a tiskan je u Zagrebu 1997 i 1998, a onaj koji je kasnije izdan u Zgrebu pod istim nazivom jest drugi popravljeni prijevod. Iako je to prešućeno to je živa Iistina!

Đuro Martinjak

Zamolba[uredi]

ima li netko voljan za razmrsiti ove sličice :-) West Brom 4ever 19:25, 10. veljača 2007. (UTC)

Hello. Please check (and if need be add or correct) the translation of "Wikisource — The Free Library" in your language, in the table at this page. Note: The table is linked to from the circular logo at Wikisource's Multilingual Portal.

Thank you! User:Dovi 17:47, 21 January 2007 (UTC)

Pomoć[uredi]

Kako da u "Molitve" dodam još neku molitvu?

Prvo: napiši članak na kojem će biti ta tvoja molitva koju želiš dodati u "Molitve".

Drugo: preskoči jedan red.

Treće: napiši [[Kategorija:molitve]]

[uredi]

Logo vam je gotov, postavite ga :-) --Luka Krstulović 10:10, 28. veljača 2007. (UTC)

Postavljen je! SpeedyGonsales 05:02, 1. travanj 2007. (UTC)

Kategorizacija[uredi]

Gdje se postavljaju govori? Gdje se postavljaju književni eseji? Gdje se postavljaju novinski članci? Rosier (78.3.247.38 08:16, 19. travanj 2007. (UTC))

O postavljanju zakona i drugih pravnih akata na Wikizvor[uredi]

Pozdrav svima

Potpuno je nepotrebno postavljati sada vrijedeće zakone jer su isti dostupni na stranicma Narodnih novina. Tako je isto sa svim zakonima od 1990. nadalje. Zakoni socijalističke Jugoslavije i NR i SR Hrvatske do 1990. godine, zbog njihove ogromne brojnosti, nije mjesto na Wikizvoru. Ustave socijalističke Jugoslavije i NR, SR Hrvatske treba postaviti jer su to povijesno važni dokumenti, ali treba biti oprezan i glede zakonima NDH.

NDH nije imala pisani ustav, a zakona i upravnih akata Poglavnika i Vlade je bio ogroman broj. Treba napraviti selekciju najvažnijih zakona, a to nije samo zadatak pravnika već i povjesničara. Za pomoć s povijesne strane slobodno mi se možete obratiti preko ove stranice.

Također treba paziti na veličinu dokumenta. Kazneni zakon je primjer prevelikog dokumenta.Hibz 21:14, 2. svibanj 2007. (UTC)

Sistemsko vrijeme[uredi]

Mislim da je sistemsko vrijeme podešeno dva sata unatrag. Bilo i lijepo kad bi se ispravilo na lokalno vrijeme. P.S. I bilo bi zgodno kad bi se link na početku ove stranice "Dodavanje novog komentara" ispravio. Hvala

Sistemsko vrijeme[uredi]

Mislim da je sistemsko vrijeme podešeno dva sata unatrag. Bilo i lijepo kad bi se ispravilo na lokalno vrijeme.

Wikizvor je na GMT-u, a svaki suradnik može namjestiti svoje lokalno vrijeme u postavkama (kad se prijavi na wikizvor). U suprotnom, suradnici wikizvora u SAD-u, Australiji i Europi bi svi imali vrijeme kao da su u Hrvatskoj, što nije dobro rješenje, a ovako svatko može gledati vrijeme kao svoje lokalno. SpeedyGonsales 10:56, 22. kolovoz 2007. (UTC)

Betawiki: better support for your language in MediaWiki[uredi]

Dear community. I am writing to you to promote a special wiki called Betawiki. This wiki facilitates the localisation (l10n) of the MediaWiki interface. You may have changed many messages here to use your language in the interface, but if you would log in to for example the English language Wiktionary, you would not be able to use the interface as well translated as here. Infact, of the 1798 messages in the core of MediaWiki, 1207 messages have been translated. Betawiki also supports the translation of messages of about 80 extensions, with almost 1000 messages.

If you wish to contribute to better support of your language in MediaWiki, as well as for many MediaWiki extensions, please visit Betawiki, create an account and request translator priviledges. You can see the current status of localisation of your language on meta and do not forget to get in touch with others that may already be working on your language on Betawiki.

If you have any further questions, please let me know on my talk page on Betawiki. We will try and assist you as much as possible, for example by importing all messages from a local wiki for you to start with, if you so desire.

You can also find us on the Freenode IRC network in the channel #mediawiki-i18n where we would be happy to help you get started.

Thank you very much for your attention and I do hope to see some of you on Betawiki soon! Cheers! Siebrand@Betawiki 09:48, 28. rujan 2007. (UTC)

Zakoni[uredi]

Pozdrav,

po mom skromnom mišljenju, neki zakoni RH bi trebali biti u Wikizvoru, svakako oni bitniji. Ništa ne garantira da će zakoni na NN ostati dostupni, a što je gore, shema URL na NN se može promijeniti u svakom trenutku. Tada poveznice iz Wikipedije na zakone propadaju. Održavanje istih tada postaje noćna mora.

Svakako da ne treba sve staviti na Wikizvor. Jedan primjer zakona koji je bitan je Zakon o izbornim jedinicama (1999), budući da se po njemu provode trenutni izbori. Imamo kartu izbornih jedinica, ali ona je neprecizna -- Zakon je referentan! Dakle, uz sliku uvijek ide poveznica na Zakon, koji bi svakako trebao biti na WI.

Budući da će se zakon mijenjati, uz naziv Zakona stavio sam godinu donošenja. U nekim pravnim sustavima svaki zakon ima svoj broj, pa je tako lakše označavati; dok se kod nas to ne uvede, to je jedini način da noviji zakon ne prebriše stari (nadam se da je svima jasno zašto se ne smije prebrisati).

Lijev pozdrav svima!

Daniel Nikolić 08:52, 6. studeni 2007. (UTC)

Glupost! Točno se zna kako se zakon označava, tj. kako se navode hrvatski zakoni i sve drugo objavljeno u NN. Zakon se označava tako da se navede njegovo puno ime, a njegovo prezime je broj Narodnih novina. Ako zakon ima izmjene i dopune, tada se u zagradi navode svi brojevi Narodnih novina u kojima su objavljene izmjene i dopune. Ako Zakon ima pročišćeni tekst (kao ovaj što ga navodiš), tada se navodi u zagradi broj NN u kojem je objavljen pročišćeni tekst i stavlja se naznaka "pročišćeni tekst". Ako zakon ima ispravak tada se uz broj narodnih novina stavlja napomena "ispravak". To od uvijek postoji i ne treba smišljavat toplu vodu i govorit kako je to u drugim pravnim sustavima. --Suradnik13 15:53, 8. studeni 2007. (UTC)

help[uredi]

može li mi ko objasniti ŠTA JE WIKIZVOR

Ako klikneš ovdje sve će ti biti jasno

PS. Nisi se potpisao(za slučaj da ne znaš pospišeš se tako da na kraj teksta staviš četiri tilde) 78.1.185.99 16:58, 11. svibanj 2008. (UTC)

Bible in hr?[uredi]

see please oldwikisource here, maybe it is Croatian. Let me know there pls, -jkb- 17:34, 30. ožujak 2008. (UTC)

Hi Andrej, thanks for your message in oldwikisource. Good luck here, -jkb- 16:07, 31. ožujak 2008. (UTC)

Statut[uredi]

Je li ovo materijal za Wikizvor? Nalazi se na www.hnv.org.yu/poslovnikhnv.php HNV - Hrvatsko nacionalno vijeće republike Srbije, statut je ove ustanove www.hnv.org.yu/data/poslovnikhnv.doc . Kamarad Walter 12:35, 7. srpanj 2008. (UTC)

Autorska pravima[uredi]

V Sloveniji preide literarno besedilo v javno last 50 let po avtorjevi smrti. Kako je s tem na Hrvaškem?

Detaljno objašnjeno kako je riješeno autorsko pravo u Hrvatskoj. --Andrej Šalov 18:57, 22. listopad 2008. (CEST)

Najlepša hvala za odgovor!

U skladu s novododijeljenim imenskim prostorom, premjestih sadržaj gorespomenute kategorije na inačice sa predmetkom Autor:. Na ovaj način dobivamo jasnu razlučbu između samih djela i njihovih autora, što prije nije bio slučaj. Sad je primjerice razvidno da su Đuka Begović i Janko Borislavić djela a ne pisci.

Zamolio bih administratore da ne brišu preusmjeravanja jer podosta vanjskih projekata trenutno na njih povezuje.

Neće se brisati. Samo će se popraviti predložak {{zaglavlje}} da se riješimo preusmjeravanja sa članaka na pisca. --Andrej Šalov 16:18, 11. veljača 2009. (CET)

Nadalje: recentno je stvoreno nekoliko autorskih članaka o autorima koji su još živi, ili koji su tek nedavno preminuli tako da im u svakom slučaju autorska prava neće isteći još dosta dugo, tako da nijedan njihov rad neće moći biti ovdje postavljen vjerojatno za vrijeme života bilo kog od nas (smrt+70 god). Ima li smisla u međuvremenu držati njihove stranice ovdje? Govorim o primjerice autorima tipa Ljerka Anić ili Ivo Mijo Andrić. --Ivan Štambuk 22:36, 10. veljača 2009. (CET)

Nepotrebni su članci o njima. (moje mišljenje) Jer Izvor je mjesto na kojem se mogu postavljati samo djela na kojima su istekla autorska prava.

Vidjeti u vezi nedoumica Wikizvor:Autorsko_pravo_u_Hrvatskoj i Wikizvor:Što je Wikizvor?. Ako zapne pitajte. Tu smo. --Andrej Šalov 16:18, 11. veljača 2009. (CET)

Trebalo bi onda brisati i Krležu i Ivana Gorana Kovačića. Krivo, Kovačić je ipak u skupini od 50 godina. -- Modra 13:24, 14. veljača 2009. (CET)
Krležu bi definitivno trebalo brisati, prije svega jer sudeći po komentarima na stranici digitalne-knjige.com gdje vlasnik objavljuje nekakove digitalizirane inačice djela kojima su istekla vlasnička prava, HAZU (navodni upravitelj ostavištine najvećeg hrv. pisca 20. stoljeća) nema nikakvu namjeru dopustiti njihovu besplatnu objavu na svemrežju (kao, to bi umanjilo prodaju Krležinih tiskanih djela u godini u kojoj je Nives Celzijus najprodavaniji pisac). Sramota, no, kao što dotični veli - što više i očekivati od te desničarsko-profitokratske parade starih prdonja. --Ivan Štambuk 14:29, 14. veljača 2009. (CET)
 • Usput, za autore poput Krleže i Nazora, koji imaju svoju autorsku stranicu ovdje, trebalo bi postaviti nekakovu poruku uz obavijest da vlasnička prava za dotične nisu istekla, te da se stoga suradnici suzdrže od možebitnog dodavanja tekstova koje su dotični napisali. --Ivan Štambuk 04:16, 15. veljača 2009. (CET)S

Postavljanje novih ne-Bulaja tekstova[uredi]

Zanima me koja je preporuka za postavljanje tekstova s ovog izvora - hoćemo li se držati starog sistema ili, budući da smo u prilici pokazati i izvornik sa slikom, raditi sve na ovaj novi način? Konkretno: ako se odlučim za postavljanje ove knjige, što mi predlažete, da je obradim na standardni način kao i ostale tekstove Gjalskoga ili na novi način sa slikama i višestrukom provjerom? Nije mi niti jedna varijanta problem (to jest, snaći ću se i savladati novo :), samo me zanima što je bolje za Wikiizvor. --Modra 12:13, 14. veljača 2009. (CET)

Sve je dopuštno, samo da se dodaje sadržaj :) Međutim, problem je sa tim tekstovima na archive.org što nisu ponajbolje OCR-ani za hrvatski (kad klikneš na sirovi tekst na "Full Text" poveznici), pa ako imaš neki drugi digitalizirani i provjereni oblik tog istog teksta onda je najbolje preskočiti cijelu muku sa ispravljanjem stranicu po stranicu i samo uraditi copy/paste.
U konačnici, za krajnjeg korisnika, stvar je ista - i u jednom i u drugom slučaju imat će isti tekst. Postupkom provjere stranicu-po-stranicu i transkluzijom preko {{stranica}} predloška u glavni imenski prostor otvara se međutim prilika za povećanjem kvalitete projekta, jer je na klik miša dostupan tiskani izvornik za koji se svatko može uvjeriti da odgovara predstavljenome obliku teksta.
Usput, koliko vidim dotična knjiga i nije baš najbolje skenirana, tako da bi trebalo imati sa strane tiskanu kopiju da se nedostajući dijelovi popune.. --Ivan Štambuk 14:39, 14. veljača 2009. (CET)
Hm, imaš pravo što se tiče lošeg skeniranja. :/ Isprva sam mislila da prigovaraš onim iskrivljenjima u dnu, što i ne bi bio problem, ali postoje baš potpuno nečitke stranice i to nije slučaj samo na toj knjizi. Potražit ću nešto drugo što odgovara mojim ograničenim sposobnostima. :) --Modra 15:25, 15. veljača 2009. (CET)
Molila bih nekoga kada stigne da pogleda jesam li ovo dobro postavila. I smijem li tako dalje, ili treba još nešto doraditi? --Modra 01:12, 19. veljača 2009. (CET)
Izgleda super. Genijalac koji je skenirao je izostavio stranice 222 i 223 tako da ćemo se morati nekako skrpit bez njih ;) Sljedeća faza bi bilo dodavanje sirovog, skeniranog teksta odavde na pojedine stranice (povezujući dakako rastavljene riječi na kraju retka, i razdjeljujući tekst u paragrafe), pa onda pregledavanje, provjera i transkluzija konačnog teksta u glavni imenski prostor. --Ivan Štambuk 01:38, 19. veljača 2009. (CET)
Evo ja dodah sadržaj (pravi sadržaj, ne kazalo/indeks) i nešto stranica za provjeru: Ruski pripovjedači. U biti bi trebalo za svaki DjVu uploadan na zajednički poslužitelj postaviti sadržaj i za svaku stranicu dodati skenirani tekst. Nema smisla da samo postavljamo DjVu-ove bez pripadnog sadržaja. --Ivan Štambuk 08:23, 19. veljača 2009. (CET)
Super, hvala ti na rješavanju problematičnih stranica, sad mogu nastaviti s kopanjem. :) Što se tiče stranica koje nedostaju, baš mi je žao što je tako, ali možda jednom budemo to mogli dodati. Trudila sam se pronaći knjigu koja nema iskrivljenja pri skeniranju; da bi moglo biti stranica koje niti ne postoje, to mi uopće nije palo na pamet. :) --Modra 09:17, 19. veljača 2009. (CET)

Govori[uredi]

Kakva je situacija s vlasničkim pravima na transkripte govora po hrvatskom zakoniku? Na engleskom wikisourceu imaju dosta govora suvremenih američkih političara pa pretpostavljam da je nešto slično dopušteno i kod nas? --Ivan Štambuk 13:31, 17. veljača 2009. (CET)

Zasad sam ih nekoliko strpao u Kategorija:Govori. --Ivan Štambuk 17:40, 17. lipanj 2009. (CEST)

Tipfeleri[uredi]

Kakva je politika s tipfelerima? Slijepo slijedimo izvor ili popravljamo slagarske propuste? :) Npr. situacija ovdje, peti red odozdo, piše N emce, a očito je trebalo pisati Niemce. Kako ćemo mi pisati? --Modra 23:50, 19. veljača 2009. (CET)

Po mom mišljenju, takve očite omaške bi bilo najbolje ispraviti, jer se radi o pogrješci u tiskarskom slogu, a ne o izvornom rukopisnom tipfeleru pisca. Ja sam ih već nekoliko ispravio u knjigi o Slavenima. Takve ispravke su nekontroverzne za razliku od pravopisnih intervencija (npr. Niemce > Nijemce) koje ne bi trebale biti dopuštene. --Ivan Štambuk 02:15, 20. veljača 2009. (CET)
Očite tiskarske pogrješke je logično ispraviti (njihovo čuvanje, tj. doslovno prenošenje teksta iz knjiga do posljednjeg slova/pogrješke ne pomaže nikome, ni autoru ni čitateljima). Druge intervencije ne bi trebalo provoditi, ili ako se već provode treba navesti paralelno izvorni i osuvremenjeni hrvatski tekst, no kako je ovo Wikizvor, prioritet je postavljanje "novih" izvornih djela, ne njihovo uređivanje. SpeedyGonsales 07:34, 20. veljača 2009. (CET)

Cache na poslužitelju[uredi]

Osim što nas sve ponekad zna zezati cache web preglednika (Firefoxa, Opere, Safarija, Chrome-a ili IE-a), nekad je za krivi prikaz stare inačice stranice na wikiprojektima kriv cache na poslužitelju. Tu pomaže dodavanje URL argumenta i parametra action=purge, no da ne bismo morali to ručno pisati svaki put, u postavkama pod dodacima (dakle Posebno:Postavke) na zadnjem izborniku piše Dodaci, nova je kućica (checkbox) Kartica (tab) za čišćenje cache-memorije na poslužitelju. Njeno označavanje (i spremanje postavki) uzrokovat će pojavljivanje nove kartice (taba) na stranicama Wikizvora s tekstom očisti cache, koja radi upravo to. SpeedyGonsales 07:46, 20. veljača 2009. (CET)

Ako koga zanima, slučajno naletih na ovu stranicu na kojoj se može naći digitizirano nešto Sudetinih piskarija. Nažalost ne u cijelosti, tako da bi trebalo "ručno" konvertirati. No bolje išta nego ništa.. --Ivan Štambuk 15:11, 20. veljača 2009. (CET)

Naletjeh i ja na nešto slično?!!--dado 15:26, 20. veljača 2009. (CET)

Autorska prava - Truhelka i Patsch[uredi]

Planiram objaviti izvještaj o arheološkim nalazima iz Lašvanske doline. Djelo je izdano u 19. stoljeću, autori su Karl Patsch i Ćiro Truhelka. Smijem li to učiniti? Je li djelo još uvijek zaštićeno autorskim pravima? Izdavač je Zemaljski muzej u Sarajevu. -- Optimus Pryme 14:35, 3. ožujak 2009. (CET)

Patsch je umro 1945, a Truhelka 1942. tako da su autorska prava istekla. Djelo je postalo javno dobro. -- 92.36.157.92 16:26, 3. ožujak 2009. (CET)

Sretan Uskrs[uredi]

Sretan Uskrs svim suradnicima Wikizvora katoličke vjeroispovijesti!--Pavo 11:40, 12. travanj 2009. (CEST)

evanđelje po luki[uredi]

Usporedio sam tekst Ev. po Luki na vašoj str. s onim u tikanoj knjizi (Hrv. bibl.društvo Zgb - Vrhbosanska nadbiskupija Sarajevo i Verbum Split) i naišao na znatne rzlike. Prijevod je od istog autora(I Šarić)! Usporedite i vi pa ćete se uvjeriti(npr.Gl. 24,redak 42). Možete li mi objasniti zašto su nastale te razlike? stanko.gilic@ri.t-com.hr

Wikizvor:Wikiprojekt Biblija (prijevod Ivana Šarića) Ovdje je suradnik objasnio o čemu radi o odakle mu prijevod. A korištena je ova stranica [1] --Andrej Šalov 18:07, 14. srpanj 2009. (CEST)

Prijedlog za redizajn glavne stranice[uredi]

Na suradničkoj podstranici izradio sam prijedlog za novi izgled glavne stranice Wikizvora na hrvatskom jeziku. Prijedlog će se još neznato mijenjati u pogledu sadržaja, ali osnovna ideja je takva kakva je. Pozivam sve da iznesu svoje komentare na dotičnoj stranici za razgovor. Hvala --Ex13 09:30, 1. rujan 2009. (CEST)

Baš je sexy. A da dodamo "izabrani tekst" (mjesečni, sedmični) ? --Ivan Štambuk 18:50, 3. rujan 2009. (CEST)
Razmišljao sam i o tome, ali s obzirom na broj suradnika ovdje, sumnjam da je to u ovom trenutku potrebno. Možda negdje eventualno kao "preporuka mjeseca". Nisam baš za to--Ex13 19:04, 3. rujan 2009. (CEST)

Molio bih promjenu suradničkoga imena u svrhu spajanja računa[uredi]

Suradnik:Philos u Philos.hr[uredi]

--Philos 21:19, 9. rujan 2009. (CEST) Riješeno Riješeno --Andrej Šalov 21:41, 9. rujan 2009. (CEST)

Twitter-Bot[uredi]

Hello all,

I am planning to operate a twitter bot and wanted to include your Wikisource. I would twitter new text from your "new texts" section on the main page. What i noticed is that you don't have the authors of the books listed there. I'd like you to consider stating the author of the book there as well or otherwise the Croatian announcements will go without an author.

And I need a translation for this phrase to operate the bot: "$book by $author is now available on the Croatian Wikisource." where $book and $author will be replaced by the bot.

Greetings, --CK85 13:09, 11. siječnja 2010. (CET)Odgovor[odgovori]

Poezija[uredi]

Predlažem da se u svaku pjesmu doda predložak:poezija. Dio (brzog) posla bih obavio sam, a kasnije možda bot. Predložak posotji na ruskom wikizvoru, samo sam ga malo izmijenio i pojednostavio. Gotov je ako mi ništa novo ne padne na pamet, a primjere možete vidjeti na mojoj podstranici.

Prednosti tog predloška:

 1. Jednostavan za upotrebu; svega tri parametra od kojih samo jedna obvezan. Danas na wikizvoru postoji mnogo načina postavljanja pjesama, netko koristi <br>, netko <poem>, a netko :. Ovaj predložak sadrži <poem>, pa je sve ostalo nepotrebno.
 2. Lijepo izgleda. Slaže se sa zaglavljem, ljubičasta nijansa je ista. Daje poeziji otmjen štih.
 3. Smješta pjesmu na sredinu (mislim da je o tome bilo govora), bez narušavanja njenog grafičkog izgleda. Kod kratkih pjesama bilo je puno bjeline sa strane, sad to nije slučaj.


Otvoren za pokude, --StjepanG 19:25, 3. ožujka 2010. (CET)Odgovor[odgovori]

Ako si voljan odraditi - slobodno.--Ex13 14:51, 5. ožujka 2010. (CET)Odgovor[odgovori]

Wikimania Scholarships[uredi]

The call for applications for Wikimania Scholarships to attend Wikimania 2010 in Gdansk, Poland (July 9-11) is now open. The Wikimedia Foundation offers Scholarships to pay for selected individuals' round trip travel, accommodations, and registration at the conference. To apply, visit the Wikimania 2010 scholarships information page, click the secure link available there, and fill out the form to apply. For additional information, please visit the Scholarships information and FAQ pages:

Yours very truly, Cary Bass
Volunteer Coordinator
Wikimedia Foundation

molim nekog admina da ispavi moja kriva premještanja, totalno sam se zbunio. Potrebno je premjestiti Bhagavad Gita (hr) 1 na Bhagavad Gita/Poglavlje 1., potonji naslov je svakako primjereniji. Ne obazirite se na sve moje izmjene Bhagavad Gite, uglavnom su to prava i kriva preusmjeravanja, ali sve osim ovog poglavlja sad je u redu. Ispričavam se, —StjepanG 27.03.2010., 18:22 CEST

Riješeno Riješeno--Ex13 11:55, 4. travnja 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Predložak:Podnožje[uredi]

Predlažem da neki admin postavi ovaj MediaWiki. On automatski postavlja podnožje s podatcima iz zaglavlja, a izgled gotovo kao i dosadašnji predlošci {{Podnožje}} i {{Podnožje2}} kojih bismo se ovako riješili. —StjepanG 1.04.2010., 21:22 CEST

Ni predložak {{Kakvoća teksta}} ne funkcionira bez ovoga :( —StjepanG 2.04.2010., 16:14 CEST

Predložak {{Kakvoća teksta}} sada funkcionira, kao što funkcioniraju gumbići ispod teksta. Međutim taj predložak je zastario, jer imamo "proofreading", odnosno ovo.

Vezano uz zaglavlje i podnožje. Kopiranje koda iz engleskog Common.js neće puno pomoći jer najprije treba prilagoditi predložak {{zaglavlje}} kako bi to moglo funkcionirati. Osobno ne znam koliko to sve ima smisla --Ex13 13:55, 4. travnja 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Djela Tomislava Dretara[uredi]

Wikicitati

„Članak 3.

(1) Autorsko djelo ili predmet srodnog prava smatra se objav­ljenim ako je učinjeno pristupačnim javnosti uz pristanak nositelja prava.

(2) Autorsko djelo ili predmet srodnog prava smatra se izdanim ako su uz pristanak nositelja prava primjerci toga autorskoga djela odnosno predmeta srodnog prava ponuđeni javnosti ili stav­ljeni u promet u količini koja zadovoljava razumne potrebe javnosti.“
(Zakon o autorskim i srodnim pravima RH)

Ne znam jesu li ekumenski prijevod Biblije i druga Dretarova djela bila izdana, ali čini mi se da jesu bila objavljena samim postavljanjem na Wikizvor. Opet, postavljanjem na jedan wikiprojekt prihvaća se da će djelo kasnije biti "nemilosrdno uređivano", jel tako? Ali što ćemo onda s "Wikizvorovim prijevodima" nekih djela, poput himni? Znači li to da se i tu po želji može postaviti puno ime umjesto "Wikizvorovi suradnici"? I znači li to da se može maknuti Dretarovo ime s tih prijevoda nakon što još netko bude uređivao njegove prijevode, iz praktičnih razloga? Ovdje je problem što nije određeno što s doprinosima suradnika koji se potpisuju punim imenom jer imaju na to zakonsko pravo? Kosi li se to s Creative Commonsom? Da se razumijemo, nemam ništa protiv Dretara, samo raspravljam, on je primjer.StjepanG 10.05.2010., 11:51 CEST

Wikizvor je slobodna zbirka tekstova u javnom vlasništvu na hrvatskom jeziku. - Glavna stranica
Wikizvor je slobodna zbirka tekstova u javnom vlasništvu. Projekt službeno funkcionira pod okriljem organizacije Wikimedia Foundation s ciljem stvaranja rastuće zbirke izvornih tekstova i njihovih prijevoda s drugih jezika. Wikizvor:Što je Wikizvor?
Wikizvor prihvaća:
 1. Izvorne tekstove koji su prethodno objavljeni od strane autora
 2. Prijevode izvornih tekstova
 3. Povijesne dokumente nacionalne i međunarodne važnosti
 4. Bibliografije autora čija su djela objavljena na Wikizvoru
(također Wikizvor:Što je Wikizvor?). Dretarova djela spadaju pod "Prijevode izvornih tekstova" (Biblije), ali također i pod "Izvorne tekstove koji su prethodno objavljeni od strane autora". Ako se radi o prijevodu nekog djela na hrvatski jezik, pri čemu je prevoditelj/su prevoditelji suradnici wikizvora, primjenjuje se rečenica koja piše na dnu stranice svakog Wikimedijinog projekta: Ukoliko ne želite da se vaš tekst nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga slati ovdje. No ako se radi o objavljenom prijevodu/izvorniku koji ne podliježe autorskom pravu jer je objavljen pred 50/70 ili više godina ili se autor/prevoditelj odrekao autorskih prava, onda se takav tekst nema što više dalje uređivati, kad jednom postane identičan onome objavljenom u izvorniku. Dakle:
 • nije moguće zanijekati autorstvo prijevoda, kad je on već jednom objavljen
 • objavljeni prijevod se uređuje u tolikoj mjeri da bude vjeran izvorniku, uz možebitno ispravljanje tiskarskih pogrešaka. SpeedyGonsales 16:58, 12. svibnja 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]


To bi onda značilo da imamo paradoks:
 • djelo je postavljano na Wikizvor pa bi samim time trebalo biti slobodno za "nemilosrdno uređivanje";
 • djelo je prvi put objavljeno na Wikizvoru pa se kao autorsko ne bi smjelo značajnije mijenjati.
Mislim da nam ovo baš nije potrebno - zato i postoji mogućnost da se stavi da je djelo "Wikizvorov prijevod" (samo prijevodi smiju biti djela Wikizvorovih suradnika). No dakako da sad ne bismo trebali ili mogli maknuti Dretarovo autorstvo pa predlažem da njegove prijevode ostavimo kakvi i jesu, a da ubuduće upozorimo ljude da ako žele neobjavljeno djelo postaviti na Wikizvor, neka napišu da je Wikizvorov prijevod. Što se tiče neobjavljenih djela na hrvatskom: ona ne bi ni trebala biti na Wikizvoru, jel tako? Inače bismo imali gornji paradoks... -—StjepanG 18.05.2010., 16:01 CEST

Himne na stranome jeziku[uredi]

Himnama na stranome jeziku nije mjesto na Wikizvoru, jer je Wikizvor slobodna zbirka tekstova u javnom vlasništvu na hrvatskom jeziku. --Roberta F. 21:53, 11. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

"Zajednica se NIJE složila". Vidim prijedlog za proširenje tih članaka, ne prebacivanje na Izvor. --Roberta F. 02:23, 20. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]
Nije mi bila namjera lažirati nekakvo slaganje zajednice i žao mi je ako je tako ispalo. Činjenica je da nijedan patroler ni suradnik nije reagirao na moje prebacivanje dvadesetak tekstova u Wikizvor (osim jednog novijeg suradnika koji je pristao na moje rješenje kad sam mu ga pobliže objasnio) te sam na to sam mislio. Obećajem da ću izbrisati s Wikizvora strane tekstove himni ako pobiješ moje argumente, cijenjena kolegice. Jasno ću ti ih izložiti danas navečer, najkasnije sutra ujutro, ovdje u Pisarnici. —StjepanG 21.10.2010., 12:52 CEST

Kad budem navodio strane Wikizvore i Wikipedije, to je tek zato da se uzmu u obzir, ne da mora biti tako.

 1. Na Wikizvoru postoji pravilo da tu ne spadaju tekstovi na stranom jeziku. Ovdje se slažemo.
 2. Ako postoji potreba, iznimka se može napraviti; ona ga potvrđuje. Ovdje se nadam da se slažemo.
 3. Ja tvrdim da je kod slučaja himni ta iznimka potrebna. Ponavljam, pobiješ li mi argumente, odustajem od stava i brišem strane tekstove.

Kako bismo dobro utvrdili je li iznimka potrebna, nužno je znati stanje s himnama koje se tiče i Wikipedije i Wikizvora. Rubno je to područje jer nema jasnih pravila. Engleski uvijek, francuski i portugalski ponegdje podržavaju paralelno strani izvornik i prijevod. Njemački, talijanski i poljski gotovo da nemaju stranih.

Na mnogim Wikipedijama (engl., franc.) tekstovi i prijevod postoje dvostruko: na Wikipediji i na Wikizvoru. Polazio sam od mišljenja da Wikipediji nisu potrebni tekstovi himni, koji uza se povlače prijevode, prijepise, inačice i drugo. Smatrao sam da to nije za enciklopediju, iako se na stranici Što Wikipedija nije to izričito ne spominje. Dakako da je potreban citat, pa sam citirao (w:Himni i Flamurit, w:Mila Rodino). Mislim da bi na Wikipediji trebao biti članak, dakle brojni podaci o himni, poput povijesti, nastanka, političkog okvira, korištenju, razvoju itd. Za to ima materijala. Logično da u Wikizvor spadaju izvorni tekstovi. E sad dolazimo do problema:

 • Ima li smisla da prijevod u Wikizvoru stoji sam, bez izvornika (i transkripcije i sličnog)?

Smatram da ima jedino u slučaju da je taj prijevod objavio neki umjetnik i da zadovoljava uvjete za Wikizvor. Ali prijevodi su najvećim dijelom suradnički, ne baš kvalitetni prijevodi. Pored Wikizvorovih prijevoda često se navodi izvornik (preveo Ivan Štambuk) iako ne postoji pravilo, kako bi netko i sa slabim znanjem usporedio i uvidio kvalitetu prijevoda. Osim toga, himne se uvijek izvode na izvornom jeziku, pa ako netko sluša vokalnu izvedbu, dobro mu dođe izvornik pred očima.

To bi bilo to. —StjepanG 22.10.2010., 12:49 CEST

Obrazloženje za izmjenu predložaka?[uredi]

Koje je obrazloženje za kompletnu izmjenu predložaka {{tekst}} s predloškom {{zaglavlje}}? Predložak {{tekst}} daje više informacija i daleko je pregledniji nego sitna slova u zelenoj vrpci kao što je to u predlošku {{zaglavlje}}. Molim objašnjenje. --Roberta F. 22:00, 11. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]


2010 Fundraising Is Almost Here[uredi]

Hello Wikimedians, my name is Sam and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser. My job is to be the liaison between the Croatian community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort; we recognize that banner messages which may perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences.

I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project by helping translate and localize messages into Croatian and suggesting messages that would appeal to Croatian readers on the Fundraising Meta Page. We've started the setup on meta for both banner submission, statistical analysis, and grouping volunteers together.
Use the talk pages on meta, talk to your local communities, talk to others, talk to us, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser. If someone could translate this message I would really appreciate it so that everyone is able to understand our goals and contribute to this year's campaign.
Sam Chapman 19:35, 21. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Pozdrav Wikimedistima, ja sam Sam i radim za Zakladu Wikimedija za vrijeme prikupljanja sredstava 2010. g. Zadaća mi je biti osobom za vezu između hrvatske zajednice i Zaklade. Namjera nam je da ovogodišnje prikupljanje sredstava bude globalna suradnja - prepoznajemo to da poruke preko zaglavlja koje možda daju dobre rezultate u SAD-u, neće neophodno naići na dobar odziv kod međunarodnog čitateljstva.

Trenutačno tražim prevoditelje koji su voljni pridonositi ovom projektu tako što bi pomagali prevoditi i lokalizirati poruke na hrvatski jezik i sugerirati poruke koje bi naišle na dobar odziv kod hrvatskih čitatelja na Metinoj stranici posvećenoj prikupljanju sredstava. Počeli smo s postavljanjem na Metu i za dodavanje poruka u zaglavlje, statističku analizu i okupljanje dragovoljaca.
Rabite stranice za razgovor na Meti, razgovarajte s vašim lokalnim zajednicama, s ostalima, s nama, a također kao povratnu informaciju pridonosite na predloženim porukama. Iskreno se nadamo raditi s vama za vrijeme ovogodišnjeg prikupljanja sredstava. Vrlo bih cijenio ako bi netko preveo ovu poruku tako da svatko može razumjeti naše ciljeve i pridonijeti ovogodišnjoj kampanji.

Announcing the creation of a new interlingual cooperative WikiProject- WikiProject Translation! The goal is inter-wiki collaboration with the aim of making source texts available in multiple languages. The project is very much in the formation phase, and would benefit from voices giving input. Please feel free to express any ideas, concerns, or questions at the project talk page. If you don't speak English, you have two options: Use Google Translate, or start your own WikiProject Translation here at Croatian Wikisource. (This is recommended in any case.) In the spirit of the project, please translate this message! --Eliyak 10:31, 10. siječnja 2011. (CET)Odgovor[odgovori]

Biblija Prijevod Ivan Šarić[uredi]

Pozdrav svima suradnicima Wikizvora. Ja nisam još suradnik a neznam ni kako se upisati jer ne mogu naći gdje. Svuda po Internetu se može naći ovu Bibliju pod imenom Šarić ja znam odakle je taj prijevod i sa sigurnošću mogu reći da to nije originalni prijevod Ivana Šarića iz god. 1942. Nego je to revidirani Šarićev prijevod Đure Martinjaka god. 1998. To sve nije bitno neka se Božja Riječ širi ali je bitno da se u javnosti upozna istina. Ako netko želi ovdje postaviti originalni prijevod Ivana Šarića iz god. 1942 neka pogleda skenirani original Šarića na adresi; http://web.me.com/jurek/saric_scan/postanak.html i ako treba pomoć ja sam spreman.

Martin Zion

Call for image filter referendum[uredi]

The Wikimedia Foundation, at the direction of the Board of Trustees, will be holding a vote to determine whether members of the community support the creation and usage of an opt-in personal image filter, which would allow readers to voluntarily screen particular types of images strictly for their own account.

Further details and educational materials will be available shortly. The referendum is scheduled for 12-27 August, 2011, and will be conducted on servers hosted by a neutral third party. Referendum details, officials, voting requirements, and supporting materials will be posted at Meta:Image filter referendum shortly.

Sorry for delivering you a message in English. Please help translate the pages on the referendum on Meta and join the translators mailing list.

For the coordinating committee,
Philippe (WMF)
Cbrown1023
Risker
Mardetanha
PeterSymonds
Robert Harris

Referendum o filtru slika (hrvatski prijevod obavijesti)[uredi]

Na prijedlog Wikimedijinog Vijeća povjerenika potaknut odlukom Zaklada Wikimedija održat će glasovanje kako bi se utvrdilo podržavaju li članovi zajednice stvaranje i uporabu osobnog filtra za slike, koji će omogućiti čitateljima filtriranje (ne prikazivanje) određenih vrsta slika pod njihovim suradničkim računom.

Dalje pojedinosti i obrazloženje biti će dostupni uskoro. Referendum je zakazan za 12.-27. kolovoza 2011. godine, te će se provoditi na poslužiteljima treće strane (isto kao kod glasovanja za Vijeće povjerenika). Detalji o referendumu, uvjeti za glasovanje itd. objavit će se na meti uskoro.

Koordinacijsko vijeće:
Philippe (WMF)
Cbrown1023
Risker
Mardetanha
PeterSymonds
Robert Harris

Terms of Use update[uredi]

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

Hello,

The Wikimedia Foundation is discussing changes to its Terms of Use. The discussion can be found at Talk:Terms of use. Everyone is invited to join in. Because the new version of Terms of use is not in final form, we are not able to present official translations of it. Volunteers are welcome to translate it, as German volunteers have done at m:Terms of use/de, but we ask that you note at the top that the translation is unofficial and may become outdated as the English version is changed. The translation request can be found at m:Translation requests/WMF/Terms of Use 2 -- Maggie Dennis, Community Liaison 02:52, 27. listopada 2011. (CEST)Odgovor[odgovori]

gospin plač[uredi]

Pozdrav, nov sam ovdje, no zanima me zašto Gospin plač ne mogu vidjeti kao djelo na stranici Toma Babić, nego tek kad se prijavim kao suradnik onda se pojavi? Pozdrav, Bojovnik 14:21, 21. studenoga 2011. (CET)Odgovor[odgovori]

Vrlo vjerojatno zato što nije 'poklikano'. Nekakvi uskličnici... -- Bugoslav (razgovor) 12:37, 22. XI. 2011. (CET)

Open Call for 2012 Wikimedia Fellowship Applicants[uredi]

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

 • Do you want to help attract new contributors to Wikimedia projects?
 • Do you want to improve retention of our existing editors?
 • Do you want to strengthen our community by diversifying its base and increasing the overall number of excellent participants around the world?

The Wikimedia Foundation is seeking Community Fellows and project ideas for the Community Fellowship Program. A Fellowship is a temporary position at the Wikimedia Foundation in order to work on a specific project or set of projects. Submissions for 2012 are encouraged to focus on the theme of improving editor retention and increasing participation in Wikimedia projects. If interested, please submit a project idea or apply to be a fellow by January 15, 2012. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Fellowships for more information.

Thanks!

--Siko Bouterse, Head of Community Fellowships, Wikimedia Foundation 14:03, 21. prosinca 2011. (CET)Odgovor[odgovori]

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Announcing Wikipedia 1.19 beta[uredi]

Wikimedia Foundation is getting ready to push out 1.19 to all the WMF-hosted wikis. As we finish wrapping up our code review, you can test the new version right now on beta.wmflabs.org. For more information, please read the release notes or the start of the final announcement.

The following are the areas that you will probably be most interested in:

 • Faster loading of javascript files makes dependency tracking more important.
 • New common*.css files usable by skins instead of having to copy piles of generic styles from MonoBook or Vector's css.
 • The default user signature now contains a talk link in addition to the user link.
 • Searching blocked usernames in block log is now clearer.
 • Better timezone recognition in user preferences.
 • Improved diff readability for colorblind people.
 • The interwiki links table can now be accessed also when the interwiki cache is used (used in the API and the Interwiki extension).
 • More gender support (for instance in logs and user lists).
 • Language converter improved, e.g. it now works depending on the page content language.
 • Time and number-formatting magic words also now depend on the page content language.
 • Bidirectional support further improved after 1.18.

Report any problems on the labs beta wiki and we'll work to address them before they software is released to the production wikis.

Note that this cluster does have SUL but it is not integrated with SUL in production, so you'll need to create another account. You should avoid using the same password as you use here. — Global message delivery 01:12, 15. siječnja 2012. (CET)

Wsexport: an automatic export tool for Wikisource[uredi]

Hello, and first sorry for this automatic delivery message.

An export tool for Wikisource books, Wsexport, is currently in active development. It is a tool for exporting Wikisource's texts in EPUB, ODT and other file formats. It was created for French Wikisource, but it's also available for the other Wikisource subdomains. It can be used directly from its page on Toolserver.org (for texts in all languages, use "www" for oldwikisource), or browsing http://wsexport.fr.nf (currently only for French Wikisource's texts).

In order to work, the tool need some configuration from your Wikisource subdomain, This page explains how to do it. Currently French, Italian, English, and German Wikisource does it.

You will find more information on The global Scriptorium. Ask here for all question.

This message was distributed to all Wikisources using the Global message delivery system. If you want to use it to send your messages, ask for permission here. () 22:17, 15. siječnja 2012. (CET)

MediaWiki 1.19[uredi]

(Apologies if this message isn't in your language.) The Wikimedia Foundation is planning to upgrade MediaWiki (the software powering this wiki) to its latest version this month. You can help to test it before it is enabled, to avoid disruption and breakage. More information is available in the full announcement. Thank you for your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 16:03, 12. veljače 2012. (CET)Odgovor[odgovori]

Bot flag for GedawyBot[uredi]

 • Bot  : GedawyBot
 • Operator  : M.Gedawy
 • Programming Language(s)  : Python (pywikipedia)
 • Function Summary  : Interwiki
 • Contributions  : see here
 • Already has bot flag on  : +150 wikis

I will make another request on meta. Thank you.--M.Gedawy 15:09, 16. veljače 2012. (CET)Odgovor[odgovori]

Bot status granted. SpeedyGonsales 15:59, 20. veljače 2012. (CET)Odgovor[odgovori]
Thanks.--M.Gedawy 14:49, 21. veljače 2012. (CET)Odgovor[odgovori]

Brojidba[uredi]

Nešto se čudno dogodilo s brojēnjem članaka na Wikizvoru. Sada piše 5003 članaka u GIP-u. Još jučer je pisalo 7900 i nešto članaka. -- Bugoslav (razgovor) 16:46, 12. svibnja 2012. (CET)Odgovor[odgovori]

I ja sam isto primetio na srpskom izvorniku samo što je brojka nestalih članaka manja nego ovde. --FriedrickMILBarbarossa (razgovor) 15:00, 13. svibnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]
Možda je isključena mogućnost računanja nekategorisanih članaka. --FriedrickMILBarbarossa (razgovor) 15:13, 13. svibnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]
Koliko je "nestalo" članaka na Vikizvorniku na srpskom? Možda treba obavijestiti Wikisource:Scriptorium? -- Bugoslav (razgovor) 15:56, 13. svibnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]
Prema gruboj procjeni oko 1000. Inače, ima oko 1350 nekategorisanih članaka. --FriedrickMILBarbarossa (razgovor) 16:36, 13. svibnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]

Možda se radi o unutarnjim poveznicama. Naišao sam na članke koji su kategorizirani, ali nemaju unutarnje poveznice. Kubura2 (razgovor) 03:43, 18. svibnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]

Baš čitam kako je Wikizvor na ukrajinskom jeziku "izgubio" (brojidbeno) 57 % sadržaja (sadržaja uključenog u brojidbu), te je time od 4563 brojidbene jedinice pao na 1947 jedinicâ (stanje: 11. svi. 2012.).
Izgleda kako se na nekoj stranici, pretpostavljam na Language.php treba postaviti $wgArticleCountMethod = any i zatim pokrenuti updateArticleCount.php u Maintenance Shellu.
Ovdje ima više podataka o tome što se dogodilo.
Srećom, osmi stupac u ovoj skrižaljci prikazuje 7949 stranica kao trenutačno stanje na Wikizvoru na hrvatskom jeziku. -- Bugoslav (razgovor) 18:32, 18. svibnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]

Update on IPv6[uredi]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the full version of this announcement on Meta)

The Wikimedia Foundation is planning to do limited testing of IPv6 on June 2-3. If there are not too many problems, we may fully enable IPv6 on World IPv6 day (June 6), and keep it enabled.

What this means for your project:

 • At least on June 2-3, 2012, you may see a small number of edits from IPv6 addresses, which are in the form "2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334". See e.g. w:en:IPv6 address. These addresses should behave like any other IP address: You can leave messages on their talk pages; you can track their contributions; you can block them. (See the full version of this announcement for notes on range blocks.)
 • In the mid term, some user scripts and tools will need to be adapted for IPv6.
 • We suspect that IPv6 usage is going to be very low initially, meaning that abuse should be manageable, and we will assist in the monitoring of the situation.

Read the full version of this announcement on how to test the behavior of IPv6 with various tools and how to leave bug reports, and to find a fuller analysis of the implications of the IPv6 migration.

--Erik Möller, VP of Engineering and Product Development, Wikimedia Foundation 03:01, 2. lipnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

2011 Picture of the Year competition[uredi]

македонскиnorskpolski

Dear Wikimedians,

Wikimedia Commons is happy to announce that the 2011 Picture of the Year competition is now open. We are interested in your opinion as to which images qualify to be the Picture of the Year 2011. Any user registered at Commons or a Wikimedia wiki SUL-related to Commons with more than 75 edits before 1 April 2012 (UTC) is welcome to vote and, of course everyone is welcome to view!

Detailed information about the contest can be found at the introductory page.

About 600 of the best of Wikimedia Common's photos, animations, movies and graphics were chosen –by the international Wikimedia Commons community– out of 12 million files during 2011 and are now called Featured Pictures.

From professional animal and plant shots to breathtaking panoramas and skylines, restorations of historically relevant images, images portraying the world's best architecture, maps, emblems, diagrams created with the most modern technology, and impressive human portraits, Commons Features Pictures of all flavors.

For your convenience, we have sorted the images into topic categories.

We regret that you receive this message in English; we intended to use banners to notify you in your native language but there was both, human and technical resistance.

See you on Commons! --Picture of the Year 2011 Committee 20:20, 5. lipnja 2012. (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Mobile view as default view coming soon[uredi]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the instructions on Meta)

The mobile view of this project and others will soon become the default view on mobile devices (except tablets). Some language versions of these projects currently show no content on the mobile home page, and it is a good time to do a little formatting so users get a mobile-friendly view, or to add to existing mobile content if some already exists.

If you are an administrator, please consider helping with this change. There are instructions which are being translated. The proposed date of switching the default view is June 21.

To contact the mobile team, email mobile-feedback-llists.wikimedia.org.

--Phil Inje Chang, Product Manager, Mobile, Wikimedia Foundation 10:30, 16. lipnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Help decide about more than $10 million of Wikimedia donations in the coming year[uredi]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

Hi,

As many of you are aware, the Wikimedia Board of Trustees recently initiated important changes in the way that money is being distributed within the Wikimedia movement. As part of this, a new community-led "Funds Dissemination Committee" (FDC) is currently being set up. Already in 2012-13, its recommendations will guide the decisions about the distribution of over 10 million US dollars among the Foundation, chapters and other eligible entities.

Now, seven capable, knowledgeable and trustworthy community members are sought to volunteer on the initial Funds Dissemination Committee. It is expected to take up its work in September. In addition, a community member is sought to be the Ombudsperson for the FDC process. If you are interested in joining the committee, read the call for volunteers. Nominations are planned to close on August 15.

--Anasuya Sengupta, Director of Global Learning and Grantmaking, Wikimedia Foundation 22:07, 19. srpnja 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Request for Comment: Legal Fees Assistance Program[uredi]

I apologize for addressing you in English. I would be grateful if you could translate this message into your language.

The Wikimedia Foundation is conducting a request for comment on a proposed program that could provide legal assistance to users in specific support roles who are named in a legal complaint as a defendant because of those roles. We wanted to be sure that your community was aware of this discussion and would have a chance to participate in that discussion.

If this page is not the best place to publicize this request for comment, please help spread the word to those who may be interested in participating. (If you'd like to help translating the "request for comment", program policy or other pages into your language and don't know how the translation system works, please come by my user talk page at m:User talk:Mdennis (WMF). I'll be happy to assist or to connect you with a volunteer who can assist.)

Thank you! --Mdennis (WMF)03:58, 6. rujna 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Wikidata is getting close to a first roll-out[uredi]

(Apologies if this message isn't in your language.)

As some of you might already have heard Wikimedia Deutschland is working on a new Wikimedia project. It is called m:Wikidata. The goal of Wikidata is to become a central data repository for the Wikipedias, its sister projects and the world. In the future it will hold data like the number of inhabitants of a country, the date of birth of a famous person or the length of a river. These can then be used in all Wikimedia projects and outside of them.

The project is divided into three phases and "we are getting close to roll-out the first phase". The phases are:

 1. language links in the Wikipedias (making it possible to store the links between the language editions of an article just once in Wikidata instead of in each linked article)
 2. infoboxes (making it possible to store the data that is currently in infoboxes in one central place and share the data)
 3. lists (making it possible to create lists and similar things based on queries to Wikidata so they update automatically when new data is added or modified)

It'd be great if you could join us, test the demo version, provide feedback and take part in the development of Wikidata. You can find all the relevant information including an FAQ and sign-up links for our on-wiki newsletter on the Wikidata page on Meta.

For further discussions please use this talk page (if you are uncomfortable writing in English you can also write in your native language there) or point me to the place where your discussion is happening so I can answer there.

--Lydia Pintscher 15:21, 10. rujna 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Upcoming software changes - please report any problems[uredi]

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

All Wikimedia wikis - including this one - will soon be upgraded with new and possibly disruptive code. This process starts today and finishes on October 24 (see the upgrade schedule & code details).

Please watch for problems with:

 • revision diffs
 • templates
 • CSS and JavaScript pages (like user scripts)
 • bots
 • PDF export
 • images, video, and sound, especially scaling sizes
 • the CologneBlue skin

If you notice any problems, please report problems at our defect tracker site. You can test for possible problems at test2.wikipedia.org and mediawiki.org, which have already been updated.

Thanks! With your help we can find problems fast and get them fixed faster.

Sumana Harihareswara, Wikimedia Foundation Engineering Community Manager (talk) 04:56, 16. listopada 2012. (CEST)Odgovor[odgovori]

P.S.: For the regular, smaller MediaWiki updates every two weeks, please watch this schedule.

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Fundraising localization: volunteers from outside the USA needed[uredi]

Please translate for your local community

Hello All,

The Wikimedia Foundation's Fundraising team have begun our 'User Experience' project, with the goal of understanding the donation experience in different countries outside the USA and enhancing the localization of our donation pages. I am searching for volunteers to spend 30 minutes on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real-time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be low amounts, like 1-2 dollars)

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. Please sing up and help us with our 'User Experience' project! :) If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!

Thanks!
Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 19:02, 17. listopada 2012. (CEST)

Be a Wikimedia fundraising "User Experience" volunteer![uredi]

Thank you to everyone who volunteered last year on the Wikimedia fundraising 'User Experience' project. We have talked to many different people in different countries and their feedback has helped us immensely in restructuring our pages. If you haven't heard of it yet, the 'User Experience' project has the goal of understanding the donation experience in different countries (outside the USA) and enhancing the localization of our donation pages.

I am (still) searching for volunteers to spend some time on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. **All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be very low amounts, like 1-2 dollars)**

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!!

Thanks!

Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 21:56, 8. siječnja 2013. (CET)

"Strani jezik"[uredi]

Što se to podrazumieva pod stranim jezikom? Da li svaki jezik koji se neuklapa u hrvatski novoštokavski standard ili svaka inačica jezika koja nije štokavska? Ako je tako tada pola hrvatskog Wikizvora bi se trebalo obrisati, jer ako Prešeren se traba prevoditi, tada se prevoditi moraju i Marulić, i Vitezović, i Zrinski, i Frankopan, i Domjanić, i Lucić, pa čak i dubrovački pisci. Nije li to absurdno? Da u Hrvatski jezik spadaju srbski i crnogorski pisci, i jezik kojim su oni pisali netreba se prevoditi, već se podrazumieva pod jezikom kojeg vi zovete hrvatskim. Koliko ja znam u današnjezvanom slovenskom jeziku nepostoji ni jedna rieč, koja se nemože naći u lexiku kajkavskog nariečja, a ukoliko netko nerazumije kajkavski jezik (uključujući današnju Slovenščinu) ili čakavski koji je isto tako sličniji "slovenskom" jeziku negoli današnje hrvatskom, tada taj, nerazumije hrvatski jezik i nema što tražiti na hrvatskoj inačici Wikizvora neka svoju književnu slast utaži u srbskoj inačici (srbski jezik nema takvo bogatsvo jezika i rieči). Uz dužno poštovanje Illyrec (razgovor) 19:09, 16. siječnja 2013. (CET)Odgovor[odgovori]

Wikimedia sites to move to primary data center in Ashburn, Virginia. Read-only mode expected.[uredi]

(Apologies if this message isn't in your language.) Next week, the Wikimedia Foundation will transition its main technical operations to a new data center in Ashburn, Virginia, USA. This is intended to improve the technical performance and reliability of all Wikimedia sites, including this wiki. There will be some times when the site will be in read-only mode, and there may be full outages; the current target windows for the migration are January 22nd, 23rd and 24th, 2013, from 17:00 to 01:00 UTC (see other timezones on timeanddate.com). More information is available in the full announcement.

If you would like to stay informed of future technical upgrades, consider becoming a Tech ambassador and joining the ambassadors mailing list. You will be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.

Thank you for your help and your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 16:20, 19. siječnja 2013. (CET)Odgovor[odgovori]

Picture of the Year voting round 1 open[uredi]

Dear Wikimedians,

Wikimedia Commons is happy to announce that the 2012 Picture of the Year competition is now open. We're interested in your opinion as to which images qualify to be the Picture of the Year for 2012. Voting is open to established Wikimedia users who meet the following criteria:

 1. Users must have an account, at any Wikimedia project, which was registered before Tue, 01 Jan 2013 00:00:00 +0000 [UTC].
 2. This user account must have more than 75 edits on any single Wikimedia project before Tue, 01 Jan 2013 00:00:00 +0000 [UTC]. Please check your account eligibility at the POTY 2012 Contest Eligibility tool.
 3. Users must vote with an account meeting the above requirements either on Commons or another SUL-related Wikimedia project (for other Wikimedia projects, the account must be attached to the user's Commons account through SUL).

Hundreds of images that have been rated Featured Pictures by the international Wikimedia Commons community in the past year are all entered in this competition. From professional animal and plant shots to breathtaking panoramas and skylines, restorations of historically relevant images, images portraying the world's best architecture, maps, emblems, diagrams created with the most modern technology, and impressive human portraits, Commons features pictures of all flavors.

For your convenience, we have sorted the images into topic categories. Two rounds of voting will be held: In the first round, you can vote for as many images as you like. The first round category winners and the top ten overall will then make it to the final. In the final round, when a limited number of images are left, you must decide on the one image that you want to become the Picture of the Year.

To see the candidate images just go to the POTY 2012 page on Wikimedia Commons.

Wikimedia Commons celebrates our featured images of 2012 with this contest. Your votes decide the Picture of the Year, so remember to vote in the first round by January 30, 2013.

Thanks,
the Wikimedia Commons Picture of the Year committee

This message was delivered based on m:Distribution list/Global message delivery. Translation fetched from: commons:Commons:Picture of the Year/2012/Translations/Village Pump/en -- Rillke (razgovor) 00:50, 23. siječnja 2013. (CET)Odgovor[odgovori]

Help turn ideas into grants in the new IdeaLab[uredi]

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

 • Do you have an idea for a project to improve this community or website?
 • Do you think you could complete your idea if only you had some funding?
 • Do you want to help other people turn their ideas into project plans or grant proposals?

Please join us in the IdeaLab, an incubator for project ideas and Individual Engagement Grant proposals.

The Wikimedia Foundation is seeking new ideas and proposals for Individual Engagement Grants. These grants fund individuals or small groups to complete projects that help improve this community. If interested, please submit a completed proposal by February 15, 2013. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:IEG for more information.

Thanks! --Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 21:28, 30. siječnja 2013. (CET)Odgovor[odgovori]

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Correct it here.)

Kakav strani jezik?[uredi]

Kakav strani jezik? Štokavski jezik je jedan jezik, kako l' god ga kakve budale zbog političkih i nationalnih opredjeljenja zvali. Po takvomu bi trebalo obrisati sve članke na štokavskom jeziku, jer u biti štokavski jezik s jedne strane i jest strani; samo kajkavski i čakavski su izvono hrvatski jezici, a štokavski ako me dobro poviest služi, jest izvono srbski jezik.

Tako draga gospodo, kad je već standardni hrvatski jezik, ionako srbophon i hrvati ga smatraju svojim, čak do te idiotske mjere da hrvatske jezike, kajkavski i čakavski smatraju vulgarnim i nazadnim (govorom običnog puka i seljaštva) što je u biti smiešno jer linguistički gledano znatno su chromatičniji i rječno bogatiji od štokavskog sa puno širom i poviesno gledano bitnijom ulogom: što nam onda treba da brišemo članke koji su na srbskom, bosanskom, pa po novom i na crnogorskom jeziku, kada su to jedan te isti jezik, koji se razlikuju gotovo u ničemu.

Uz dužno poštovanje Cvrček (razgovor) 16:23, 10. veljače 2013. (CET)Odgovor[odgovori]

Please comment on Individual Engagement Grant proposals until February 21[uredi]

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

The Wikimedia Foundation is considering Individual Engagement Grant proposals from community members. Please join the discussion and share your thoughts about these ideas, until February 21. The following proposal may be of particular relevance for this Wikimedia project:

Thanks! --Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 02:02, 20. veljače 2013. (CET) Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Correct it here.)Odgovor[odgovori]

Convert complex templates to Lua to make them faster and more powerful[uredi]

(Please consider translating this message for the benefit of your fellow Wikimedians)

Greetings. As you might have seen on the Wikimedia tech blog or the tech ambassadors list, a new functionality called "Lua" is being enabled on all Wikimedia sites today. Lua is a scripting language that enables you to write faster and more powerful MediaWiki templates.

If you have questions about how to convert existing templates to Lua (or how to create new ones), we'll be holding two support sessions on IRC next week: one on Wednesday (for Oceania, Asia & America) and one on Friday (for Europe, Africa & America); see m:IRC office hours for the details. If you can't make it, you can also get help at mw:Talk:Lua scripting.

If you'd like to learn about this kind of events earlier in advance, consider becoming a Tech ambassador by subscribing to the mailing list. You will also be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system. 20:52, 13. ožujka 2013. (CET) (wrong page? You can fix it.)Odgovor[odgovori]

Postavljanje datoteke[uredi]

Molim vas da me uputite, zašto su postavljene u pdf formatu pjesme postale sada nedostupne? Skenirane su radi oznaka naglasaka. U kojem formatu ih mogu postaviti? Na popisu formata ima pdf, gdje je problem? -- Suradnik: Ecuto (razgovor), 17:58 19.04.2013. (CET)

Zahtjev za komentiranjem neaktivnih administratora

(Molim vas da razmislite o prevođenju ove poruke kako bi doprinijeli našoj zajednici Wikimedije. Uzmite u obzir i prevođenje prijedloga.)

Read this message in English / Lleer esti mensaxe n'asturianu / বাংলায় এই বার্তাটি পড়ুন / Llegiu aquest missatge en català / Læs denne besked på dansk / Lies diese Nachricht auf Deutsch / Leś cal mesag' chè in Emiliàn / Leer este mensaje en español / Lue tämä viesti suomeksi / Lire ce message en français / Ler esta mensaxe en galego / हिन्दी / Pročitajte ovu poruku na hrvatskom / Baca pesan ini dalam Bahasa Indonesia / Leggi questo messaggio in italiano / ಈ ಸಂದೇಶವನ್ನು ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಓದಿ / Aqra dan il-messaġġ bil-Malti / norsk (bokmål) / Lees dit bericht in het Nederlands / Przeczytaj tę wiadomość po polsku / Citiți acest mesaj în română / Прочитать это сообщение на русском / Farriintaan ku aqri Af-Soomaali / Pročitaj ovu poruku na srpskom (Прочитај ову поруку на српском) / อ่านข้อความนี้ในภาษาไทย / Прочитати це повідомлення українською мовою / Đọc thông báo bằng tiếng Việt / 使用中文阅读本信息。

Pozdrav!

Ovo je zahtjev za komentiranjem na Meta-wikiju za uklanjanje administratorskih prava dugoročno neaktivnim Wikimedijcima. Općenito, ovaj prijedlog stjuarda bi se primjenjivao na wikije bez administratorske procese revizije.

Mi također tražimo i komentare za listu projekata sa procedurama za uklanjanja neaktivnih administratora na stranici za razgovor. Slobodno ostavite vaš projekt ako imate politiku za neaktivne administratore.

Svi komentari su dobrodošli. Rasprava će se završiti 21. svibnja 2013 ali se može produžiti po potrebi.

Hvala, Billinghurst (thanks to all the translators!) 06:45, 24. travnja 2013. (CEST)Odgovor[odgovori]

Distribuirano putem Globalne isporuke poruka (Pogrešna stranica? Možete popraviti!.)

Wikisource vision development: News April 2013[uredi]

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

Dear Wikisourcerors, it has been almost a month since we have started with the Elaborate Wikisource strategic vision grant and we would like to share some news with you:

And that's it for now! During the month of May, we (Aubrey and Micru) would like to organize at least one Skype or Google Hangout meeting for the users of each one of the 10 biggest wikisources plus another one or two for the other languages (depending on interest). We want to know your opinion on what Wikisource should become in the next years.

Thanks! --Micru and Aubrey 02:57, 27. travnja 2013. (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Correct it here.)

[en] Change to wiki account system and account renaming[uredi]

Some accounts will soon be renamed due to a technical change that the developer team at Wikimedia are making. More details on Meta.

(Distributed via global message delivery 05:41, 30. travnja 2013. (CEST). Wrong page? Correct it here.)

[en] Change to section edit links[uredi]

The default position of the "edit" link in page section headers is going to change soon. The "edit" link will be positioned adjacent to the page header text rather than floating opposite it.

Section edit links will be to the immediate right of section titles, instead of on the far right. If you're an editor of one of the wikis which already implemented this change, nothing will substantially change for you; however, scripts and gadgets depending on the previous implementation of section edit links will have to be adjusted to continue working; however, nothing else should break even if they are not updated in time.

Detailed information and a timeline is available on meta.

Ideas to do this all the way to 2009 at least. It is often difficult to track which of several potential section edit links on the far right is associated with the correct section, and many readers and anonymous or new editors may even be failing to notice section edit links at all, since they read section titles, which are far away from the links.

(Distributed via global message delivery 20:31, 30. travnja 2013. (CEST). Wrong page? Correct it here.)

Tech newsletter: Subscribe to receive the next editions[uredi]

Tech news prepared by tech ambassadors and posted by Global message deliveryContributeTranslateGet helpGive feedbackUnsubscribe • 22:40, 20. svibnja 2013. (CEST)
Important note: This is the first edition of the Tech News weekly summaries, which help you monitor recent software changes likely to impact you and your fellow Wikimedians.

If you want to continue to receive the next issues every week, please subscribe to the newsletter. You can subscribe your personal talk page and a community page like this one. The newsletter can be translated into your language.

You can also become a tech ambassador, help us write the next newsletter and tell us what to improve. Your feedback is greatly appreciated. guillom 22:40, 20. svibnja 2013. (CEST)Odgovor[odgovori]

Trademark discussion[uredi]

Hi, apologies for posting this in English, but I wanted to alert your community to a discussion on Meta about potential changes to the Wikimedia Trademark Policy. Please translate this statement if you can. We hope that you will all participate in the discussion; we also welcome translations of the legal team’s statement into as many languages as possible and encourage you to voice your thoughts there. Please see the Trademark practices discussion (on Meta-Wiki) for more information. Thank you! --Mdennis (WMF) (talk)

Universal Language Selector will be enabled on 2013-07-09[uredi]

Pywikipedia is migrating to git[uredi]

Hello, Sorry for English but It's very important for bot operators so I hope someone translates this. Pywikipedia is migrating to Git so after July 26, SVN checkouts won't be updated If you're using Pywikipedia you have to switch to git, otherwise you will use out-dated framework and your bot might not work properly. There is a manual for doing that and a blog post explaining about this change in non-technical language. If you have question feel free to ask in mw:Manual talk:Pywikipediabot/Gerrit, mailing list, or in the IRC channel. Best Amir (via Global message delivery). 15:17, 23. srpnja 2013. (CEST)Odgovor[odgovori]

HTTPS for users with an account[uredi]

Greetings. Starting on August 21 (tomorrow), all users with an account will be using HTTPS to access Wikimedia sites. HTTPS brings better security and improves your privacy. More information is available at m:HTTPS.

If HTTPS causes problems for you, tell us on bugzilla, on IRC (in the #wikimedia-operations channel) or on meta. If you can't use the other methods, you can also send an e-mail to https@wikimedia.org.

Greg Grossmeier (via the Global message delivery system). 21:09, 20. kolovoza 2013. (CEST) (wrong page? You can fix it.)Odgovor[odgovori]

Notifications inform you of new activity that affects you -- and let you take quick action.

(This message is in English, please translate as needed)

Greetings!

Notifications will inform users about new activity that affects them on this wiki in a unified way: for example, this new tool will let you know when you have new talk page messages, edit reverts, mentions or links -- and is designed to augment (rather than replace) the watchlist. The Wikimedia Foundation's editor engagement team developed this tool (code-named 'Echo') earlier this year, to help users contribute more productively to MediaWiki projects.

We're now getting ready to bring Notifications to almost all other Wikimedia sites, and are aiming for a 22 October deployment, as outlined in this release plan. It is important that notifications is translated for all of the languages we serve.

There are three major points of translation needed to be either done or checked:

Please let us know if you have any questions, suggestions or comments about this new tool. For more information, visit this project hub and this help page. Keegan (WMF) (talk) 20:39, 4. listopada 2013. (CEST)Odgovor[odgovori]

(via the Global message delivery system) (wrong page? You can fix it.)

Speak up about the trademark registration of the Community logo.[uredi]

Introducting Beta Features[uredi]

(Apologies for writing in English. Please translate if necessary)

We would like to let you know about Beta Features, a new program from the Wikimedia Foundation that lets you try out new features before they are released for everyone.

Think of it as a digital laboratory where community members can preview upcoming software and give feedback to help improve them. This special preference page lets designers and engineers experiment with new features on a broad scale, but in a way that's not disruptive.

Beta Features is now ready for testing on MediaWiki.org. It will also be released on Wikimedia Commons and MetaWiki this Thursday, 7 November. Based on test results, the plan is to release it on all wikis worldwide on 21 November, 2013.

Here are the first features you can test this week:

Would you like to try out Beta Features now? After you log in on MediaWiki.org, a small 'Beta' link will appear next to your 'Preferences'. Click on it to see features you can test, check the ones you want, then click 'Save'. Learn more on the Beta Features page.

After you've tested Beta Features, please let the developers know what you think on this discussion page -- or report any bugs here on Bugzilla. You're also welcome to join this IRC office hours chat on Friday, 8 November at 18:30 UTC.

Beta Features was developed by the Wikimedia Foundation's Design, Multimedia and VisualEditor teams. Along with other developers, they will be adding new features to this experimental program every few weeks. They are very grateful to all the community members who helped create this project — and look forward to many more productive collaborations in the future.

Enjoy, and don't forget to let developers know what you think! Keegan (WMF) (talk) 21:01, 5. studenoga 2013. (CET)Odgovor[odgovori]

Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 21:01, 5. studenoga 2013. (CET)

Call for comments on draft trademark policy[uredi]

Reminder: Wikidata coming on January 14th[uredi]

(This is a message to all Wikisource editions. Sorry for writing in English. I hope someone can translate this for me on the non-English editions.)

Hi!

I am Wikidata's product manager. If you are unfamilar with Wikidata please have a look at d:Q3107329 for example.

As you might already have heard Wikisource will be the fourth project supported by Wikidata after Wikipedia, Wikivoyage and Commons. We are currently planning this for January 14th. From this point on you will be able to handle the links between projects in Wikidata. This means you will only have to maintain them once instead of having them duplicated in every article. However fear not: the local interwiki links will still continue to work and they will overwrite what comes from Wikidata.

This is the first step of Wikidata supporting Wikisource. In a second step we will enable access to the actual data on Wikidata like biographical data about authors. I do not have a date for that yet however.

The planning is happening at d:Wikidata:Wikisource. We are still looking for some more ambassadors who can help during the process and make sure everything goes smoothly for you. Please add your name to the list at d:Wikidata:Wikisource if you're willing to do this.

If you have questions please also post them on the discussion page of d:Wikidata:Wikisource.


Cheers Lydia Pintscher (WMDE) 20:34, 29. prosinca 2013. (CET)Odgovor[odgovori]

Wikidata is here![uredi]

Hey everyone :)

As previously announced we have just enabled interwiki links via Wikidata for Wikisource. This means from now on you no longer have to maintain the links in the Wikitext but can maintain them together with the links for Wikipedia, Commons and Wikivoyage on Wikidata. You will still be able to keep them locally though if you want to. Local interwiki links will overwrite the ones from Wikidata. You do not yet have access to the other data on Wikidata like the date of birth of an author. That will come in a future deployment. I will let you know when I have a date for it.

If you have any questions d:Wikidata:Wikisource is a good first step. It also has a list of people familiar with both Wikisource and Wikidata who are able to help you out. That is also a good place for any issues or bugs you encounter.


I'm really excited to welcome you all to Wikidata! I hope it will become a great help for Wikisource.


Cheers Lydia Pintscher (WMDE) via MediaWiki message delivery (razgovor) 22:07, 14. siječnja 2014. (CET)Odgovor[odgovori]

Request for comment on Commons: Should Wikimedia support MP4 video?[uredi]

I apologize for this message being only in English. Please translate it if needed to help your community.

The Wikimedia Foundation's multimedia team seeks community guidance on a proposal to support the MP4 video format. This digital video standard is used widely around the world to record, edit and watch videos on mobile phones, desktop computers and home video devices. It is also known as H.264/MPEG-4 or AVC.

Supporting the MP4 format would make it much easier for our users to view and contribute video on Wikipedia and Wikimedia projects -- and video files could be offered in dual formats on our sites, so we could continue to support current open formats (WebM and Ogg Theora).

However, MP4 is a patent-encumbered format, and using a proprietary format would be a departure from our current practice of only supporting open formats on our sites -- even though the licenses appear to have acceptable legal terms, with only a small fee required.

We would appreciate your guidance on whether or not to support MP4. Our Request for Comments presents views both in favor and against MP4 support, based on opinions we’ve heard in our discussions with community and team members.

Please join this RfC -- and share your advice.

All users are welcome to participate, whether you are active on Commons, Wikipedia, other Wikimedia project -- or any site that uses content from our free media repository.

You are also welcome to join tomorrow's Office hours chat on IRC, this Thursday, January 16, at 19:00 UTC, if you would like to discuss this project with our team and other community members.

We look forward to a constructive discussion with you, so we can make a more informed decision together on this important topic. Keegan (WMF) (talk) 07:46, 16. siječnja 2014. (CET)Odgovor[odgovori]

Access to data in Wikidata[uredi]

Hey :)

(Sorry for writing in English. I hope someone can translate this for me where necessary.)

Not long ago we enabled language links via Wikidata for Wikisource. This seems to have gone rather smoothly. Thanks to everyone who helped! But as you know this was only the start. What is actually more interesting is access to the data in Wikidata like the date of birth of an author or the year a book was published. We have planned this for February 25th (unless any issues arise). You will then be able to use the data in your articles. I hope this will open up a lot of new opportunities for you.

If you have any questions d:Wikidata:Wikisource is a good place to find help.

Cheers Lydia Pintscher (WMDE) 14:51, 27. siječnja 2014. (CET)Odgovor[odgovori]

Universal Language Selector will be enabled by default again on this wiki by 21 February 2014[uredi]

On January 21 2014 the MediaWiki extension Universal Language Selector (ULS) was disabled on this wiki. A new preference was added for logged-in users to turn on ULS. This was done to prevent slow loading of pages due to ULS webfonts, a behaviour that had been observed by the Wikimedia Technical Operations team on some wikis.

We are now ready to enable ULS again. The temporary preference to enable ULS will be removed. A new checkbox has been added to the Language Panel to enable/disable font delivery. This will be unchecked by default for this wiki, but can be selected at any time by the users to enable webfonts. This is an interim solution while we improve the feature of webfonts delivery.

You can read the announcement and the development plan for more information. Apologies for writing this message only in English. Thank you. Runa

Amendment to the Terms of Use[uredi]

You can now access the data on Wikidata[uredi]

Hey folks,

We have just enabled data access to Wikidata for Wikisource (except old-wikisource). This means you can now access data like the date of birth of an author or the ISBN of a book. You can do this in two ways. The first one is a parser function. You can use it like {{#property:capital}} or {{#property:P36}}. The second one is Lua. The documentation for that is at mw:Extension:WikibaseClient/Lua

If you have any questions you will find help at d:Wikidata:Wikisource and its talk page.

I hope you'll use this to do some kick-ass things on Wikisource ;-)


Cheers Lydia Pintscher 20:54, 25. veljače 2014. (CET)

Call for project ideas: funding is available for community experiments[uredi]

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

Do you have an idea for a project that could improve your community? Individual Engagement Grants from the Wikimedia Foundation help support individuals and small teams to organize experiments for 6 months. You can get funding to try out your idea for online community organizing, outreach, tool-building, or research to help make Wikizvor better. In March, we’re looking for new project proposals.

Examples of past Individual Engagement Grant projects:

Proposals are due by 31 March 2014. There are a number of ways to get involved!

Hope to have your participation,

--Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 20:44, 28. veljače 2014. (CET)Odgovor[odgovori]

Sadržaj[uredi]

Gdje je parametar {{{Mjesto}}} u stranicama sadržaja? --Pravo (razgovor) 14:04, 25. srpnja 2014. (CEST)Odgovor[odgovori]

Nema ga trenutačno, ali bit će dodan. SpeedyGonsales 18:13, 25. srpnja 2014. (CEST)Odgovor[odgovori]
Dodan je, isto kao i kratke upute kako rabiti imenski prostor Sadržaj, bit će dopunjene s vremenom. SpeedyGonsales 10:45, 26. srpnja 2014. (CEST)Odgovor[odgovori]

IMPORTANT: Admin activity review[uredi]

Hello. A new policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc) was recently adopted by global community consensus (your community received a notice about the discussion). According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on smaller wikis. To the best of our knowledge, your wiki does not have a formal process for removing "advanced rights" from inactive accounts. This means that the stewards will take care of this according to the new admin activity review here.

We have determined that the following users meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for more than 2 years):

 1. CmiBot (administrator)
 2. E.coli (administrator)
 3. Elephantus (administrator)
 4. Zmaj (administrator)

These users will receive a notification soon, asking them to start a community discussion if they want to retain some or all of their rights. If the users do not respond, then their advanced rights will be removed by the stewards.

However, if you as a community would like to create your own activity review process superseding the global one, want to make another decision about these inactive rights holders, or already have a policy that we missed, then please notify the stewards on Meta-Wiki so that we know not to proceed with the rights review on your wiki. Thanks, Rschen7754 06:09, 15. listopada 2014. (CEST)Odgovor[odgovori]

Wikidata: Access to data from arbitrary items is coming[uredi]

(Sorry for writing in English)

When using data from Wikidata on Wikipedia and other sister projects, there is currently a limitation in place that hinders some use cases: data can only be accessed from the corresponding item. So, for example, the Wikipedia article about Berlin can only get data from the Wikidata item about Berlin but not from the item about Germany. This had technical reasons. We are now removing this limitation. It is already done for French Wikisource and Dutch Wikipedia. Your project is one of the next ones:

 • 18. May: Farsi Wikipedia, English Wikivoyage, Hebrew Wikipedia
 • 1. June: Italian Wikipedia, all remaining Wikisource

We hope to have it rolled out nearly everywhere by the end of June 2015.

We invite you to play around with this new feature if you are one of the people who have been waiting for this for a long time. If you have technical issues/questions with this you can come to d:Wikidata:Contact the development team.

A note of caution: Please be careful with how many items you use for a single page. If it is too many pages, loading might get slow. We will have to see how the feature behaves in production to see where we need to tweak and how.

How to use it, once it is enabled:

Cheers Lydia Pintscher 17:19, 13. svibnja 2015. (CEST)Odgovor[odgovori]

Wikidata: Access to data from arbitrary items is here[uredi]

Povijesni izvori[uredi]

Novi sam ovdje i nije mi sve jasno vezano uz autorska prava, odnosno koji se tekstovi smiju, a koji ne smiju postavljati na ovim stranicama. Npr. smiju li se stavljati povijesni izvori od nacionalne važnosti poput Pacte convente i sl. Zahvaljujem na odgovoru. Walter9 (razgovor) 21:32, 25. studenoga 2015. (CET)Odgovor[odgovori]

Pročitajte dobrodošlicu, pogledajte što se nalazi ovdje, pa ako i dalje bude pitanja, slobodno pitajte. SpeedyGonsales 23:26, 29. studenoga 2015. (CET)Odgovor[odgovori]

Promjena krivo napisanog imena clanka[uredi]

Pomoc! Krivo napisah ime clanka, tocnije stavih malo slovo tamo gdje treba biti veliko. Kako to ispraviti? Unaprijed hvala!

JavaScript[uredi]

Hi. I can see that this project has old JavaScript that needs to be updated. I would happily make the required updates myself, but I would have to – at least temporarily – become an admin here to do that (because the relevant pages are in the MediaWiki namespace). I have already made these updates on a number of other projects, so it would be very easy for me to do this. If no one does anything, some JavaScript-related tools will break later this year. If you want me to make these updates, you can grant me admin rights and I will make the updates as soon as I can. Nirmos (razgovor) 07:10, 3. lipnja 2016. (CEST)Odgovor[odgovori]

Papinska pisma, izvori[uredi]

Pozdrav, radim diplomski na temu papinskih pisama te bi mi pomoglo kada bi netko stavio izvor za hrvatski prijevod Pisma pape Ivana VIII. za Hrvatsku i Dalmaciju. Vidim kako je prijevod pisma preuzet od I. Guberine, no meni treba točan naziv knjige. Hvala :) Katarina Velika

IMPORTANT: Admin activity review[uredi]

Hello. A policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc. ) was adopted by global community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on all Wikimedia Foundation wikis with no inactivity policy. To the best of our knowledge, your wiki does not have a formal process for removing "advanced rights" from inactive accounts. This means that the stewards will take care of this according to the admin activity review.

We have determined that the following users meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for more than 2 years):

 1. User:MayaSimFan (administrator)

These users will receive a notification soon, asking them to start a community discussion if they want to retain some or all of their rights. If the users do not respond, then their advanced rights will be removed by the stewards.

However, if you as a community would like to create your own activity review process superseding the global one, want to make another decision about these inactive rights holders, or already have a policy that we missed, then please notify the stewards on Meta-Wiki so that we know not to proceed with the rights review on your wiki. Thanks, --Melos (razgovor) 21:56, 12. travnja 2017. (CEST)Odgovor[odgovori]

Improved search in deleted pages archive[uredi]

Molimo Vas, pomozite prevođenju na Vaš jezik

During Wikimedia Hackathon 2016, the Discovery team worked on one of the items on the 2015 community wishlist, namely enabling searching the archive of deleted pages. This feature is now ready for production deployment, and will be enabled on all wikis, except Wikidata.

Right now, the feature is behind a feature flag - to use it on your wiki, please go to the Special:Undelete page, and add &fuzzy=1 to the URL, like this: https://test.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AUndelete&fuzzy=1. Then search for the pages you're interested in. There should be more results than before, due to using ElasticSearch indexing (via the CirrusSearch extension).

We plan to enable this improved search by default on all wikis soon (around August 1, 2017). If you have any objections to this - please raise them with the Discovery team via email or on this announcement's discussion page. Like most Mediawiki configuration parameters, the functionality can be configured per wiki. Once the improved search becomes the default, you can still access the old mode using &fuzzy=0 in the URL, like this: https://test.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AUndelete&fuzzy=0

Please note that since Special:Undelete is an admin-only feature, this search capability is also only accessible to wiki admins.

Hvala Vam! CKoerner (WMF) (talk) 20:40, 25. srpnja 2017. (CEST)Odgovor[odgovori]

Bot rights for User:Wikisource-bot[uredi]

Hi. With the requirement to fix the page categorisation as notified at phab:T198470, I would like to propose to the community to have our bot run through and address the problem with the solution identified. The bot has been used to resolve issue previously on the Wikisources.

Thanks. Billinghurst (razgovor) 11:16, 7. srpnja 2018. (CEST)Odgovor[odgovori]

@Ex13, SpeedyGonsales your decision? Ankry (razgovor) 08:38, 8. kolovoza 2018. (CEST)Odgovor[odgovori]
Bot status given to User:Wikisource-bot, please proceed. :) SpeedyGonsales 18:51, 8. kolovoza 2018. (CEST)Odgovor[odgovori]

Addition of hrWS to global bots[uredi]

Above I have added a bot request, as this wiki is not within the global bot project, per list m:Special:WikiSets/2. Would the community consider opting in to the global bots, so that when we have Wikisource-wide fixes for mw:Extension:ProofreadPage that is possible to organise the bots to do the jobs within Phabricator, and simply get the fix in place. Billinghurst (razgovor) 11:17, 7. srpnja 2018. (CEST)Odgovor[odgovori]

I would support the accession of the Croatian Wikisource to the Global Bot Project. --FriedrickMILBarbarossa (razgovor) 02:20, 9. srpnja 2018. (CEST)Odgovor[odgovori]

I'll also support the above. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 12,10; 9. srpnja 2018. (SEV)

Words hyphenated across pages in Wikisource are now joined[uredi]

Hi, this is a message by Can da Lua as discussed here for wikisource communities

The ProofreadPage extension can now join together a word that is split between a page and the next.

In the past, when a page was ending with "concat-" and the next page was beginning with "enation", the resulting transclusion would have been "concat- enation", and a special template like d:Q15630535 had to be used to obtain the word "concatenation".

Now the default behavior has changed: the hyphen at the end of a page is suppressed and in this case no space is inserted, so the result of the transclusion will be: "concatenation", without the need of a template. The "joiner" character is defined by default as "-" (the regular hyphen), but it is possible to change this. A template may still be needed to deal with particular cases when the hyphen needs to be preserved.

Please share this information with your community.

MediaWiki message delivery (razgovor) 12:28, 30. rujna 2018. (CEST)Odgovor[odgovori]

Selection of the Wikisource Community User Group representative to the Wikimedia Summit[uredi]

Dear all,

Sorry for writing in English and cross-posting this message.

The Wikisource Community User Group could send one representative to the Wikimedia Summit 2019 (formerly "Wikimedia Conference"). The Wikimedia Summit is a yearly conference of all organizations affiliated to the Wikimedia Movement (including our Wikisource Community User Group). It is a great place to talk about Wikisource needs to the chapters and other user groups that compose the Wikimedia movement. For context, there is a short report on what happened last year. The deadline is short and to avoid the confusing vote on the Wikisource-I mailing list of last year, we created a page on meta to decide who will be the representative of the user group to the Wikimedia Summit.

The vote will be in two parts:

 1. until December 7th, people can add their name and a short explanation on who they are and why they want to go to the summit. Nomination of other people is allowed, the nominated person should accept their nomination.
 2. starting December 7th, and for a week, the community vote to designate the representative.

Please feel free to ask any question on the wikisource-I mailing list or on the talk page.

For the Wikisource Community User Group, Tpt (talk) 15:15, 5 December 2018 (UTC)

Stranice s krivo zatvorenim HTML oznakama[uredi]

Dobar dan svima! Imam upit. Što znači kategorija pod nazivom "Stranice s krivo zatvorenim HTML oznakama" i kako se taj problem riješava? Konkretno, radi se o ovim stranicama na wikizvoru - Odluka o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ i Ustavna odluka Sabora Republike Hrvatske o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Hvala na pomoći. Walter9 (razgovor) 13:42, 9. listopada 2019. (CEST)Odgovor[odgovori]

Wikisource Conference in Warsaw[uredi]

Dear Wikisource Community,

Meeting the Wikisource community expectations, we are working with Wikimedia Polska and Wikimedia Foundation on organiziing the 2nd Wikisource Conference in Warsaw. We already had a survey that showed high interest in the Conference within the community. We also had recently a meeting on the conference organization process and its requirements. However, we are still at a very early stage of the Conference organization process. But we are hoping this event will happen in September this year.

In order to apply for Wikimedia Foundation support, we need some input from the community about the Conference goals and the community expectations. If you are a wikisourcian, you wish to participate the conference or you wish to help the Wikisource community that the conference take place, please fill the short survey linked below before January 29 (due to short deadline for grant applications). Please, also share this request among Your communities. Here is the link to the survey

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7FnFgMLPHeyWtBqjgXwLDYvh5vxeTnsZ0OIjTdSDrZlX0PA/viewform

Feel free to contact us, if you have any questions, suggestions, proposals, or if you wish to help us in any other way.

On behalf of the Organizing Commitee,

Nicolas Vigneron

Satdeep Gill

Ankry

Veli Jože[uredi]

Možda bi se moglo vratiti Veli Jože i podstranice (ako ih je stvaralac kreirao), kao i tekst Zvonimirova lađa. Hvala unaprijed. Lijepi pozdravi, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17,54; 22. februara 2020. (SEV)

ZA ZA--Uspjeh je ključ života (razgovor) 00:18, 13. travnja 2020. (CEST)Odgovor[odgovori]

Izvori[uredi]

Zna li itko smije li se ovdje na člancima postavljati izvori na određene stranice koji navodi Wikiizvor? LP. Predložak:--Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:27, 12. travnja 2020. (CEST)Odgovor[odgovori]

Community Tech Launches Wikisource Improvement Initiative[uredi]

This message is in English, but we encourage translation into other languages. Thank you!

Hello everyone,

We hope you are all healthy and safe in these difficult times.

The Community Tech team has just launched a new initiative to improve Wikisource. We will be addressing five separate wishes, which came out of the 2020 Community Wishlist Survey, and we want you to be a part of the process! The projects include the following:

For the first project, the team will focus on the #1 wish: improve ebook exports. We have created a project page, which includes an analysis of the ebook export process. We now invite everyone to visit the page and share their feedback on the project talk page. Please let us know what you think of our analysis; we want to hear from all of you! Furthermore, we hope that you will participate in the other Wikisource improvement projects, which we’ll address in the future. Thank you in advance and we look forward to reading your feedback on the ebook export improvement talk page!

-- IFried (WMF) (Product Manager, Community Tech)

Sent by Satdeep Gill (WMF) using MediaWiki message delivery (razgovor) 12:46, 28. svibnja 2020. (CEST)Odgovor[odgovori]

Community Tech Launches Wikisource Improvement Initiative[uredi]

Apologies for the broken links in the previous message. This message is in English, but we encourage translation into other languages. Thank you!

Hello everyone,

We hope you are all healthy and safe in these difficult times.

The Community Tech team has just launched a new initiative to improve Wikisource. We will be addressing five separate wishes, which came out of the 2020 Community Wishlist Survey, and we want you to be a part of the process! The projects include the following:

For the first project, the team will focus on the #1 wish: improve ebook exports. We have created a project page, which includes an analysis of the ebook export process. We now invite everyone to visit the page and share their feedback on the project talk page. Please let us know what you think of our analysis; we want to hear from all of you! Furthermore, we hope that you will participate in the other Wikisource improvement projects, which we’ll address in the future. Thank you in advance and we look forward to reading your feedback on the ebook export improvement talk page!

-- IFried (WMF) (Product Manager, Community Tech)

Sent by Satdeep Gill (WMF) using MediaWiki message delivery (razgovor) 12:51, 28. svibnja 2020. (CEST)Odgovor[odgovori]

Feedback requested: Ebook Export Improvement Project[uredi]

Note: This message is in English, but we encourage translation into other languages. Thank you!

Hello, everyone!

I am pleased to announce that the Community Tech team at WMF has posted our August update on the Wikisource Ebook Export Improvement project! This project came out of our 2020 Community Wishlist Survey, and it was the #1 wish voted on by survey participants.

So, what does this mean? In short, we want your feedback! Now that we have posted the August update, we want to know what you think. The update includes findings from our community consultation, results from two separate analyses conducted by the team (on improving WSExport reliability & font rendering support), and proposed next steps. It is our hope that people can read our analysis, share their feedback, and engage in a conversation with us on the talk page. Your feedback will be invaluable, and it will help determine the next steps of the project.

Thank you to everyone who has participated in the consultation so far! It's been a joy to explore how we can improve the ebook export experience. Now, we look forward to reading a new round of feedback on the project talk page!

-- IFried (WMF) (Product Manager, Community Tech)

Sent by User:SGill (WMF) using MediaWiki message delivery (razgovor) 14:14, 17. kolovoza 2020. (CEST)Odgovor[odgovori]

Važno: operacije održavanja 1. rujna 2020.[uredi]

User:Trizek (WMF) (talk) 12:30, 31. kolovoza 2020. (CEST)Odgovor[odgovori]

Wikisource Pagelist Widget: Ready to be enabled[uredi]

Note: This message is in English, but we encourage translation into other languages. Thank you!

Hello everyone,

We are excited to announce that the Wikisource Pagelist widget is now available to be enabled on all Wikisources. Any interface admin on your wiki can enable it by using the instructions on the following page:

https://www.mediawiki.org/wiki/Special:MyLanguage/Help:Extension:ProofreadPage/Pagelist_widget

In case, your wiki doesn’t have an interface admin, reach out to us on the ‘Help with enabling the widget on your wiki’ section of the project talk page and we will connect you with a global interface admin:

https://meta.wikimedia.org/wiki/Talk:Wikisource_Pagelist_Widget#Help_with_enabling_the_widget_on_your_wiki

You will need to hold a local discussion around what would be the labels for different page types in your language for the visual mode. (For example, ToC = ਤਤਕਰਾ in Punjabi, title = শিরোনাম in Bengali)

Feel free to also give us any feedback on the project talk page on Meta-Wiki as well.

Regards

Sohom Datta

Sent by Satdeep Gill (WMF) using MediaWiki message delivery (razgovor) 07:56, 15. rujna 2020. (CEST) Odgovor[odgovori]

Wikisource Pagelist Widget: Wikisource Meetup (29th September 2020)[uredi]

Hello everyone,

We hope you are doing well!

We reached out to you a couple of weeks ago to share that Wikisource Pagelist Widget is now ready to be enabled to Wikisource. Since then, many language Wikisources have enabled the widget but many are yet to do so.

So, we have decided to organize a Wikisource Meetup to give a live demonstration on how to use the widget in both wikitext and visual modes. There will be some time for the participants to share their feedback and experience with the widget. We will also provide support in case some Wikisource communities are seeking help in enabling the widget.

The meetup will take place on 29 September 2020 at 9:30 AM UTC or 3 PM IST. Google Meet link for the meeting is: http://meet.google.com/khu-dfph-qsd

Looking forward to seeing the global Wikisource community connect amid these difficult times when physical meetings have not been taking place.

P.S. If you are planning to attend this meetup and are comfortable in sharing your email address then send us your confirmation in the form of a small email to sgill@wikimedia.org, this will help us in getting a sense of the number of people that are planning to show-up. We are aware that this time-zone is not convenient for everyone and more meetups can be organized in the future.

Regards

Sohom, Sam and Satdeep

Sent by Satdeep using MediaWiki message delivery (razgovor) 13:03, 24. rujna 2020. (CEST)Odgovor[odgovori]

Obavijest o prijedlogu za globalnu blokadu[uredi]

Pozdrav. Obavještavamo zajednicu da je u tijeku prijedlog za globalnu blokadu suradnika Kubura koji je aktivan na ovoj wiki. Pozvani ste sudjelovati u raspravi na m:Request for comment/Global ban for Kubura. Hvala. Blablubbs (razgovor) 22:29, 14. studenoga 2020. (CET)Odgovor[odgovori]

Proposal: Set two-letter project shortcuts as alias to project namespace globally[uredi]

Molimo Vas, pomozite prevođenju na Vaš jezik

Hello everyone,

I apologize for posting in English. I would like to inform everyone that I created a new global request for comment (GRFC) at Meta Wiki, which may affect your project: m:Requests for comment/Set short project namespace aliases by default globally.

In this GRFC, I propose that two-project shortcuts for project names will become a default alias for the project namespace. For instance, on all Wikipedias, WP will be an alias to the Wikipedia: namespace (and similar for other projects). Full list is available in the GRFC.

This is already the case for Wikivoyages, and many individual projects asked for this alias to be implemented. I believe this makes it easier to access the materials in the project namespace, as well as creating shortcuts like WP:NPOV, as well as helps new projects to use this feature, without having to figure out how to request site configuration changes first.

As far as I can see, Wikizvor currently does not have such an alias set. This means that such an alias will be set for you, if the GRFC is accepted by the global community.

I would like to ask all community members to participate in the request for comment at Meta-Wiki, see m:Requests for comment/Set short project namespace aliases by default globally.

Please feel free to ask me if you have any questions about this proposal.

Best regards,
--Martin Urbanec (talk) 15:12, 18. veljače 2021. (CET)Odgovor[odgovori]

KOMUNIKACIJA: Mailing lista Wikimedija projekata na hrvatskom jeziku[uredi]

Wikimedija hosta mailing liste za službenu komunikaciju unutar projekata, inicijativa, tematskih i drugih zajednica na svom serveru, te ih smatra službenim kanalima komunikacije koji zadovoljavaju standarde oko transparentnosti, otvorenosti i pristupačnosti. Rado bi da se uspostaviti i prvi takav kanal službene komunikacije za Wikimedija projekte na hrvtaskom jeziku čim prije, kako bi se razina organizacije i preglednosti informacija podigla, te proširila na krug ljudi koji ne provode vrijeme ovdje i na teme koje su aktualne kroz duže pariode od par dana unutar jednog mjeseca.

Ima li interesa među suradnicima ovdje da se pridruže takvoj mailing listi? Pozdrav --Zblace (razgovor) 22:58, 3. lipnja 2021. (CEST)Odgovor[odgovori]

Pretpostavit ću da nema baš jako puno interesa ovdje ako se niko ne javi do kraja mjeseca ;-) --Zblace (razgovor) 08:25, 10. lipnja 2021. (CEST)Odgovor[odgovori]


@ Zaklada Wikimedija[uredi]

WMF: Wikisource Satisfaction Survey 2021[uredi]

Predložak:Dir Pozdrav!!

Apologies for writing in English. Molimo Vas, pomozite prevođenju na Vaš jezik

In the past year, there has been a lot of changes to Wikisource features and tools. This was done by the Community Tech team at the Wikimedia Foundation, grantees funded by the Foundation or through projects like Google Summer of Code. We would like to understand what you feel about the changes. Tell us what you think about such tools as the Wikisource Pagelist Widget or the new Ebook Export tool.

Take the survey in English, French, Spanish, Polish, Hindi or Punjabi. The deadline is 25th July 2021.

This survey will be conducted via a third-party service, which may subject it to additional terms. For more information on privacy and data-handling, see the survey privacy statement (English, Spanish, French, Polish, Hindi and Punjabi).

If you prefer to send your answers via email, copy the text of the survey and send to sgill@wikimedia.org.

If you have any questions or feedback about the survey, write to me at sgill@wikimedia.org.

Hvala Vam! SGill (WMF) 00:30, 17. srpnja 2021. (CEST)Odgovor[odgovori]

WMF: Glasanje za izbore za članove odbora za izradu Povelje pokreta je sada otvoreno[uredi]

Ukupno se 70 Wikimedijanaca iz cijelog svijeta natječe za 7 mjesta na ovim izborima.

Glasanje je otvoreno od 12. do 24. listopada 2021. (bilo gdje na Zemlji).

Odbor će se sastojati od ukupno 15 članova: online zajednice glasaju za 7 članova, 6 članova odabrat će podružnice Wikimedije paralelnim postupkom, a 2 člana će imenovati Zaklada Wikimedia. Plan je okupiti odbor do 1. studenog 2021. godine.

Saznajte više o svakom kandidatu kako biste glasali na jeziku koji preferirate:<https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Candidates>

Saznajte više o Odboru za izradu nacrta:<https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee>

Pilotiramo aplikaciju za savjet o glasanju za ove izbore. Kliknite sami kroz alat i vidjet ćete koji vam je kandidat najbliži! Provjerite <https://mcdc-election-compass.toolforge.org/>

Pročitajte cijelu objavu: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Elections>

Glasajte na SecurePoll-u: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Elections>

Sve najbolje,

Tim za strategiju pokreta i upravljanje, Zaklade Wikimedija

MNadzikiewicz (WMF) (razgovor) 09:32, 13. listopada 2021. (CEST)Odgovor[odgovori]

WMF: Upoznajte nove članove odbora za izradu nacrta Povelje pokreta[uredi]

Procesi izbora i odabira članova Odbora za izradu nacrta Povelje pokreta su završeni.

Odbor će se uskoro sastati da započne svoj posao. Odbor može odabrati još tri člana da zadovolji kriterije raznovrsnosti i popuni praznine u ekspertizama.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u procesu razvoja Povelje pokreta, pridružiti se praćenju kroz Meta-u i pridružite se Telegram grupi.

Zahvala timu za Strategije i upravljanje pokreta.

Xeno (WMF) 01:33, 2. studenoga 2021. (CET)Odgovor[odgovori]

WMF: Celebrating 18 years of Wikisource[uredi]

Hello Wikisource enthusiasts and friends of Wikisource,

I hope you are doing alright! I would like to invite you to celebrate 18 years of Wikisource.

The first birthday party is being organized on 24 November 2021 from 1:30 - 3:00 PM UTC (check your local time) where the incoming CEO of the WMF, Maryana Iskendar, will be joining us. Feel free to drop me a message on my talk page, telegram (@satdeep) or via email (sgillPredložak:@wikimedia.org) to add your email address to the calendar invite.

Maryana is hoping to learn more about the Wikisource community and the project at this event and it would be really nice if you can share your answers to the following questions:

 • What motivates you to contribute to Wikisource?
 • What makes the Wikisource community special?
 • What are the major challenges facing the movement going forward?
 • What are your questions to Maryana?

You can share your responses during the live event but in case the date and the time doesn't work for you, you can share your responses on the event page on Wikisource or in case you would like to remain anonymous, you can share your responses directly with me.

Also, feel free to reach out to me in case you would like to give a short presentation about your and your community's work at the beginning of the session.

We are running a poll to find the best date and time to organize the second birthday party on the weekend right after 24th November. Please share your availability on the following link by next Friday:

https://framadate.org/zHOi5pZvhgDy6SXn

Looking forward to seeing you all soon!

Sent by MediaWiki message delivery (razgovor) 10:10, 12. studenoga 2021. (CET)Odgovor[odgovori]

on behalf of User:SGill (WMF)

WMF: Radna skupina za razvoj liderstva: Objava poziva za prikupljanje povratnih informacija[uredi]

Ova poruka je dostupna na drugim jezicima na stranici Meta-wiki.

Tim za razvoj zajednice pri Zakladi Wikimedia podržava stvaranje globalne Radne skupine za razvoj liderstva pod vodstvom zajednice. Svrha Radne skupine je savjetovati rad na razvoju liderstva.

Tim traži povratne informacije o odgovornostima Radne skupine za razvoj liderstva.
Na ovoj Meta stranici nalazi se prijedlog za stvaranje Radne skupine za razvoj liderstva i kako možete pomoći.
Povratne informacije o prijedlogu prikupljat će se od 7. do 25. veljače 2022. godine.


Lijep pozdrav,
Branimir Pipal --BPipal (WMF) (razgovor) 21:30, 8. veljače 2022. (CET)Odgovor[odgovori]
Tim za Strategiju i upravljanje pokretom

Invitation to join the first Wikisource Triage meeting on 21st March 2022[uredi]

Hello everyone,

Sam Wilson and I are excited to share that we will be hosting regular Wikisource Triage meetings, starting from 21st March 2022.

These meetings aim to foster the growth of a technical community of Wikisource developers and contributors. The meetings will be primarily focused on identifying, prioritizing and estimating tasks on the All-and-every-Wikisource and ProofreadPage workboards (among others) on Phabricator and eventually reduce the backlog of technical tasks and bugs related to Wikisource by making incremental improvements to Wikisource infrastructure and coordinating these changes with the Wikisource communities.

While these meetings are technology focused, non-technical Wikisource contributors are also invited to join and share any technical challenges that they are facing and we will help them to create phabricator tickets. Newbie developers are also more than welcome!

The first meeting has been scheduled for 21st March 2022 at 10:30 AM UTC / 4:00 PM IST (Check your local time). If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on sgill@wikimedia.org and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

On behalf of Sam Wilson and Satdeep Gill

Sent by MediaWiki message delivery (razgovor) 16:52, 15. ožujka 2022. (CET)Odgovor[odgovori]

WMF: Bilten Strategije i upravljanja pokretom[uredi]

Broj 6, travanj 2022.Pročitajte bilten


Dobrodošli u šesti broj Biltena Strategije i upravljanja pokretom! Ovaj obnovljeni bilten prenosi relevantne događaje i vijesti o Povelji pokreta, Univerzalnom kodeksu ponašanja, bespovratnim sredstvima za provedbu Strategije pokreta, izborima za Odbor povjerenika i drugim važnim temama za MSG.

Bilten će izlaziti tromjesečno, dok će se češća ažuriranja dostavljati tjedno. Ne zaboravite se pretplatiti ovdje ako želite primati buduća izdanja.

 • Razvoj liderstva - Formira se radna skupina! - Prijava za pridruživanje Radnoj skupini za razvoj liderstva zatvorena je 10. travnja 2022. Bit će odabrano do 12 članova zajednice koji će sudjelovati Radnoj skupini. (nastavi čitati)
 • Objavljeni su rezultati ratifikacije Univerzalnog kodeksa ponašanja! - Globalni proces odlučivanja o provedbi UCoC-a održan je od 7. do 21. ožujka putem SecurePoll sistema. Svoja mišljenja i komentare dalo je više od 2.300 birača s pravom glasa iz najmanje 128 različitih projekata. (nastavi čitati)
 • Rasprave o hubovima unutar pokreta – Globalni razgovor o regionalnim i tematskim hubovima održan je u subotu, 12. ožujka, a na njemu su sudjelovala 84 Wikimedijanaca iz čitavog pokreta. (nastavi čitati)
 • Bespovratna sredstva za Strategiju pokreta ostaju otvorena! - Od početka godine odobreno je šest prijedloga ukupne vrijednosti oko 80.000 USD. Imate li ideju za projekt Strategije pokreta? Obratite nam se! (nastavi čitati)
 • Odbor za izradu Povelje pokreta je spreman! - Povjerenstvo od petnaest članova koje je izabrano u listopadu 2021. godine, usuglasilo je bitne vrijednosti i metode za svoj rad te je pristupilo izradi prijedloga nacrta Povelje pokreta. (nastavi čitati)
 • Predstavljamo Tjednik Strategije pokreta - dajte svoj doprinos i pretplatite se! – MSG tim je pokrenuo portal novosti koji je povezan s raznim stranicama strategije pokreta na Meta-wikiju. Pretplatite se za ažurirane vijesti o projektima koji su u tijeku. (nastavi čitati)
 • Diff blogovi - Pogledajte najnovije publikacije o Strategiji pokreta na Wikimedia Diff. (nastavi čitati)


--BPipal (WMF) (razgovor) 18:28, 13. travnja 2022. (CEST)Odgovor[odgovori]

Poll regarding Third Wikisource Triage meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We will be organizing the third Wikisource Triage meeting in the last week of May and we need your help to decide on a time and date that works best for the most number of people. Kindly share your availabilities at the wudele link below by 20th May 2022:

https://wudele.toolforge.org/ctQEP3He1XCNullZ

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

Regards

Sam Wilson (WMF) and Satdeep Gill (WMF)

Sent via MediaWiki message delivery (razgovor) 05:38, 14. svibnja 2022. (CEST)Odgovor[odgovori]

CEE Spring 2022 na HBS Wikivoyage[uredi]

HBS Wikivodič koji je napredovao u fazi inkubacije do prvih nekoliko članaka treba vašu pomoć. Uključite se u akciju prevođenja i izrade novih članka iz šire regije kao dio kampanje CEE Spring 2022 i zaslužite nagrade ili poklone zahvale. https://w.wiki/5BeX U slučaju da zajedno napravimo oko 100 članaka u sljedećih mjesec dana projekt može kandidatirati za osamostaljenje iz inkubatora! --Zblace (razgovor) 16:10, 20. svibnja 2022. (CEST)Odgovor[odgovori]

Invitation to join the third Wikisource Triage meeting (28th May 2022)[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!


We are the hosting the Wikisource Triage meeting on 28th May 2022 at 11 AM UTC / 4:30 PM IST (check your local time) according to the wudele poll. We will be welcoming some developers who contributed to Wikisource related tasks during the recently concluded Indic Hackathon.

As always, you don't have to be a developer to participate in these meetings but the focus of these meetings is to improve the Wikisource infrastructure.

If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on sgill@wikimedia.org and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest any other topics for the agenda.

Regards

Sam Wilson (WMF) and Satdeep Gill (WMF)

Sent using MediaWiki message delivery (razgovor) 05:39, 23. svibnja 2022. (CEST) Odgovor[odgovori]

Poll regarding Fourth Wikisource Triage meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We will be organizing the fourth Wikisource Triage meeting in the last week of June and we need your help to decide on a time and date that works best for the most number of people. Kindly share your availabilities at the wudele link below by 20th June 2022:

https://wudele.toolforge.org/wstriage4

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

Regards

Sam Wilson (WMF) and Satdeep Gill (WMF)

Sent via MediaWiki message delivery (razgovor) 15:22, 14. lipnja 2022. (CEST)Odgovor[odgovori]

Invitation to join the fourth Wikisource Triage meeting (29th June 2022)[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We are the hosting the fourth Wikisource Triage meeting on 29th June 2022 at 10:00 AM UTC / 3:30 PM IST (check your local time) according to the wudele poll.

There is some exciting news about a few technical projects related to Wikisource that are getting started right now and we will be sharing more information during the meeting.

As always, you don't have to be a developer to participate in these meetings but the focus of these meetings is to improve the Wikisource infrastructure.

If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on sgill@wikimedia.org and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest any other topics for the agenda.

Regards

Sam Wilson (WMF) and Satdeep Gill (WMF)

Sent using MediaWiki message delivery (razgovor) 09:39, 23. lipnja 2022. (CEST)Odgovor[odgovori]

Invitation to join the fifth Wikisource Triage meeting (18th August 2022)[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We are the hosting the fifth Wikisource Triage meeting on 18th August 2022 at 4 PM UTC / 9:30 PM IST (check your local time) according to the wudele poll and also based on the previous feedback to have a Europe-Americas friendly meeting.

As always, you don't have to be a developer to participate in these meetings but the focus of these meetings is to improve the Wikisource infrastructure.

If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on sgill@wikimedia.org and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest any other topics for the agenda.

Regards

Sam Wilson (WMF) and Satdeep Gill (WMF)

Sent using MediaWiki message delivery (razgovor) 17:05, 15. kolovoza 2022. (CEST)Odgovor[odgovori]

Poll regarding sixth Wikisource Triage meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We will be organizing the sixth Wikisource Triage meeting in the next week of October and we need your help to decide on a time and date that works best for the most number of people. Kindly share your availabilities at the wudele link below:

https://wudele.toolforge.org/aE86KsnqQsBDNdkj

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

Regards

Sam Wilson (WMF) and Satdeep Gill (WMF)

Sent via MediaWiki message delivery (razgovor) 16:33, 17. listopada 2022. (CEST)Odgovor[odgovori]

Invitation to join the sixth Wikisource Triage meeting (26th October 2022)[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We are the hosting the sixth Wikisource Triage meeting on 26th October 2022 at 2 PM UTC / 7:30 PM IST (check your local time) according to the wudele poll.

As always, you don't have to be a developer to participate in these meetings but the focus of these meetings is to improve the Wikisource infrastructure. We will be discussing the newly launched Wiki Rescues Manuscripts project and two Wikisource Fellows who will be supporting that project until June 2023 will be joining the conversation as well.

If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on sgill@wikimedia.org and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest any other topics for the agenda.

Regards

Sam Wilson (WMF) and Satdeep Gill (WMF)

Sent using MediaWiki message delivery (razgovor) 14:53, 21. listopada 2022. (CEST)Odgovor[odgovori]

Poll regarding 7th Wikisource Triage meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We will be organizing the seventh Wikisource Triage meeting in the last week of November and we need your help to decide on a time and date that works best for the most number of people. Kindly share your availabilities at the wudele link below:

https://wudele.toolforge.org/3rNRZDjKn1oaXM7h

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF and PMenon-WMF

Sent via MediaWiki message delivery (razgovor) 11:06, 14. studenoga 2022. (CET)Odgovor[odgovori]

Invitation to participate in Wikisource Triage Meeting (26 November 2022)[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We are the hosting the seventh Wikisource Triage meeting on 26th November 2022 at 10 AM UTC / 3:30 PM IST (check your local time) according to the wudele poll.

There are going to be updates about a few technical projects related to Wikisource and we will be sharing more information during the meeting.

As always, you don't have to be a developer to participate in these meetings but the focus of these meetings is to improve the Wikisource infrastructure.

If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on sgill@wikimedia.org and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest any other topics for the agenda.

Regards

PMenon-WMF and KLawal-WMF

Sent using MediaWiki message delivery (razgovor) 13:09, 22. studenoga 2022. (CET)Odgovor[odgovori]

VAŽNO: Pregled aktivnosti administratora[uredi]

Pozdrav. Pravila koja određuju uklanjanje »naprednih prava« (administrator, birokrat, administrator sučelja itd.) donesena su konsenzusom globalne zajednice 2013. godine.

U skladu s tim pravilima, stjuardi nadgledaju aktivnosti administratora na svim wikijima Zaklade Wikimedija koji nemaju pravila o neaktivnosti. Koliko nam je poznato, na vašem wikiju ne postoji formalni proces skidanja »naprednih prava« neaktivnim suradnicima. To znači da će se stjuardi pobrinuti za to u skladu s pregledom administratorskih aktivnosti.

Ustanovili smo da sljedeći suradnici udovoljavaju kriterijima neaktivnosti (bez uređivanja i bez radnji zapisanih u evidencijama tijekom 2 ili više godina):

 1. Ex13 (birokrat, administrator)

Ovi će suradnici uskoro biti obaviješteni sa zamolbom da pokrenu raspravu zajednice, ako žele zadržati neka ili sva prava. Ako pojedini suradnici ne odgovore, stjuardi će ukloniti njihova prava.

Ako zajednica želi donijeti vlastita pravila o neaktivnosti koja bi bila iznad globalnih, ili želi donijeti odluku o ovim neaktivnim nositeljima prava, ili već postoje pravila koja su nam promakla, molimo obavijestite stjuarde na Meta-Wikiju tako da ne nastavljaju s nadgledanjem prava na vašem wikiju. Hvala unaprijed, Stanglavine (razgovor) 13:38, 4. siječnja 2023. (CET)Odgovor[odgovori]

Poll regarding January 2023 Wikisource Community meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We will be organizing the January 2023 Wikisource Community meeting in the last week of January and we need your help to decide on a time and date that works best for the most number of people. Kindly share your availabilities at the wudele link below:

https://wudele.toolforge.org/5tauCFqk8NJQBcBv

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF and PMenon-WMF

Sent via MediaWiki message delivery (razgovor) 04:48, 20. siječnja 2023. (CET)Odgovor[odgovori]

Invitation to join Wikisource Community meeting (28 January 2023)[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We are the hosting the first Wikisource Community meeting of the year on 28th January 2023 at 12 PM UTC / 5:30 PM IST (check your local time) according to the wudele poll.

The first half of the meeting will be focused on non-technical updates and conversations like events, conferences, proofread-a-thons and collaborations. The second half will be focused on technical updates and conversations, such as talking about major challenges faced by Wikisource communities, similar to the ones conducted in previous Triage meetings.

If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on sgill@wikimedia.org and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest any other topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF, PMenon-WMF, Sam Wilson (WMF), and Satdeep Gill (WMF)

Sent using MediaWiki message delivery (razgovor) 14:03, 25. siječnja 2023. (CET)Odgovor[odgovori]

Poll regarding February 2023 Wikisource Community meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We will be organizing this month’s Wikisource Community meeting in the last week of February and we need your help to decide on a time and date that works best for the most number of people. Kindly share your availabilities at the Wudele link below:

https://wudele.toolforge.org/qDEHHRJRNJLmwsi4

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

Regards PMenon-WMF and KLawal-WMF

PMenon-WMF (talk) 08:08, 14. veljače 2023. (CET)Odgovor[odgovori]

Invitation for February 2023 Wikisource Community Meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We are the hosting this month's Wikisource Community meeting on 26th February 2023 at 11 AM UTC (check your local time) according to the wudele poll.

The first half of the meeting will be focused on non-technical updates and conversations like events, conferences, proofread-a-thons and collaborations. The second half will be focused on technical updates and conversations, such as talking about major challenges faced by Wikisource communities, similar to the ones conducted in previous Community meetings.

If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on sgill@wikimedia.org and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest any other topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF, PMenon-WMF, Sam Wilson (WMF), and Satdeep Gill (WMF)

Poll regarding March 2023 Wikisource Community meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We will be organizing this month’s Wikisource Community meeting in the last week of March and we need your help to decide on a time and date that works best for the most number of people. Kindly share your availabilities at the wudele link below:

https://wudele.toolforge.org/U2feqmZBy62FJjVd

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF and PMenon-WMF

Sent via MediaWiki message delivery (razgovor) 06:31, 19. ožujka 2023. (CET)Odgovor[odgovori]

March 2023 Wikisource Community meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We are the hosting this month’s Wikisource Community meeting on 27th March 2023 at 10 AM UTC / 3:30 PM IST (check your local time) according to the wudele poll.

The first half of the meeting will be focused on non-technical updates and conversations like events, conferences, proofread-a-thons and collaborations. The second half will be focused on technical updates and conversations, such as talking about major challenges faced by Wikisource communities, similar to the ones conducted in previous Community meetings.

If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on sgill@wikimedia.org and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest any other topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF, PMenon-WMF, Sam Wilson (WMF), and Satdeep Gill (WMF)

Sent using MediaWiki message delivery (razgovor) 11:01, 25. ožujka 2023. (CET)Odgovor[odgovori]

Poll regarding April 2023 Wikisource Community meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We will be organizing this month’s Wikisource Community meeting in the last week of April and we need your help to decide on a time and date that works best for the most number of people. Kindly share your availabilities at the wudele link below:

https://wudele.toolforge.org/kXlPUgNFBo8TdWE9

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF and PMenon-WMF

Sent via MediaWiki message delivery (razgovor) 17:47, 14. travnja 2023. (CEST)Odgovor[odgovori]

Invitation for April 2023 Wikisource Community Meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We are the hosting this month’s Wikisource Community meeting on 25th April 2023 at 8 AM UTC / 1:30 PM IST (check your local time) according to the wudele poll.

The first half of the meeting will be focused on non-technical updates and conversations like events, conferences, proofread-a-thons and collaborations. The second half will be focused on technical updates and conversations, such as talking about major challenges faced by Wikisource communities, similar to the ones conducted in previous Community meetings.

There are going to be updates about Transkribus and we will be sharing more information during the meeting.

If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on swilson@wikimedia.org' and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest any other topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF, PMenon-WMF, Sam Wilson (WMF), and Satdeep Gill (WMF)

Poll for June Wikisource Community meeting (Europe and Americas-friendly)[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We will be organizing this month's Wikisource Community meeting in the last week of June and we need your help to decide on a time and date that works best for the most number of people. Kindly share your availabilities at the wudele link below by 22nd June 2023:

https://wudele.toolforge.org/BsgqYumphlryxu37

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF and PMenon-WMF

Sent via MediaWiki message delivery (razgovor) 17:08, 16. lipnja 2023. (CEST)Odgovor[odgovori]

Invitation for June 2023 Wikisource Community Meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We are the hosting this month’s Wikisource Community meeting on 26 June 2023, 5 PM UTC (check your local time) according to the wudele poll.

The first half of the meeting will be focused on non-technical updates and conversations like events, conferences, proofread-a-thons and collaborations. The second half will be focused on technical updates and conversations, such as talking about major challenges faced by Wikisource communities, similar to the ones conducted in previous Community meetings.

If you are interested in joining the meeting, kindly leave a message on sgill@wikimedia.org and we will add you to the calendar invite.

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest any other topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF, PMenon-WMF, Sam Wilson (WMF), and Satdeep Gill (WMF)

Sent using MediaWiki message delivery (razgovor) 12:17, 21. lipnja 2023. (CEST)Odgovor[odgovori]

Poll regarding August 2023 Wikisource Community meeting[uredi]

Hello fellow Wikisource enthusiasts!

We will be organizing this month’s Wikisource Community meeting in the last week of August and we need your help to decide on a time and date that works best for the most number of people. Kindly share your availability at the wudele link below:

https://wudele.toolforge.org/U9b5TC4QJMPuu1tY

Meanwhile, feel free to check out the page on Meta-wiki and suggest topics for the agenda.

Regards

KLawal-WMF and PMenon-WMF

Sent via MediaWiki message delivery (razgovor) 12:53, 12. kolovoza 2023. (CEST)Odgovor[odgovori]