Razgovor sa suradnikom:Ecuto

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

--Ex13 (razgovor) 00:21, 4. travnja 2013. (CEST)

Dodavanje novih tekstova[uredi]

Drago mi je da imamo vrijednog suradnika....međutim...wikiizvor zamišljen je da se tekstovi dodaju u obliku wikiteksta, a ne kao slike, pa bih zamolio ako je moguće stihove koji su dodani da se pretvore u wikitekst. Unaprijed hvala i pozdrav.--Ex13 (razgovor) 00:23, 4. travnja 2013. (CEST)

Ecuto, kao što je savjetovao Ex13, na wikizvor se tekstovi u prvom redu dodaju u obliku wikiteksta. Također na wikizvor ne dodajemo autorska djela nad kojima postoji autorsko pravo. Lijep pozdrav --Roberta F. (razgovor) 15:08, 19. travnja 2013. (CEST)

Hvala na savjetima ali su neki tekstovi s naglascima i stavila sam skenirane verzije. Otprilike polovica tekstova bit će u obliku wikiteksta. Što se tiče autorskih prava, imam dopuštenje, a točnije zahtjev autorove udovice, da stavim tekstove na web da budu dostupni široj javnosti. Ako sam previdjela neka pravila bit ću zahvalna na sugestijama. --Suradnik:Ecuto (razgovor) 15:40, 19. travnja 2013. (CEST)

PDF[uredi]

Ja vidim PDF-ove sasvim u redu. Koliko ih ukupno ima? Ako toga nema previše, mislim da se to relativno lako da "protjerati" kroz OCR i onda na ruke srediti naglaske (možda se da i naučiti OCR program da prepoznaje hrvatske naglaske). Imate e-mail poruku. SpeedyGonsales 18:33, 19. travnja 2013. (CEST)

Autorska prava[uredi]

Ecuto, kako su regulirana autorska prava po pitanju onih Jakšićevih pjesama? Ako je zaštićeno, a pjesnik (ili njegovi nasljednici) nisu dali dopuštenje za objavu, onda ne smije biti na Wikizvoru. Kubura2 (razgovor) 07:41, 17. svibnja 2013. (CEST)

Kako sam već pisala, Jakšićeva obitelj ne samo da je dala dopuštenje za objavljivanje njegovih tekstova na Vikizvoru, nego i sama to tražila od mene, da ih stavim na web. Suradnik:Ecuto (razgovor) 10:37 26. svibnja 2013 (CEST)

Imaš li kakvi pismeni trag? Ima li koji e-mail s dopuštenjem nositelja autorskih prava? Recimo, na hrvatskoj Wikipediji imamo Wikipedija:Dopusnice.
Prvo mi se, molim te, javi e-poštom (imaš ono "pošalji mu e-poruku"). Radi tebe same, tada mi napiši na mojoj stranici za razgovor "poslala sam ti e-mail".
Onda ćemo u još dva-tri dopisivanja riješiti stvar. Srdačni pozdrav, Kubura2 (razgovor) 06:37, 18. lipnja 2016. (CEST)

Još nešto, Ecuto. Ako su pjesme koje si postavila sve Jakšićevo djelo, molim te onda to označi na tim stranicama. Ovako samo imamo sadržaj pjesme, a nemamo pojma tko je napisao. Jakšićeva pjesma stoji, a ne piše da je njegova. Evo stranica gdje si postavila, da ne moraš tražiti.[1] Kubura2 (razgovor) 06:41, 18. lipnja 2016. (CEST)

To si zaboravila navesti kod pjesama “Jutro”, Kuška (prepjev iz Jesenjinove poezije) i Partenca. Kubura2 (razgovor) 06:48, 18. lipnja 2016. (CEST)