Razgovor sa suradnicom:Roberta F.

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Izvor je Šibensko iverje, Andrije Tambače, te knjiga 45 godina šibenskog nogometa. Zatim na Wikipediji imate i tablice Splitskog nog. podsaveza, te HNK Dinara i utakmicu s Osvitom 1923. godine itd. itd.

Himne i {{Zaglavlje}}[uredi]

Za himne sam ja "kriv". Prebacio sam izvornike na stranom jeziku i prijevod, s Wikipedije na Wikizvor, jer sam smatrao da ti tekstovi trebaju biti ovdje. Zajednica se bila složila. Dakako da je uobičajena praksa da ovdje ne spadaju nikakvi tekstovi na stranim jezicima, ali kod slučaja himni odlučio sam napraviti izuzetak. Moji argumenti za to:

  • tako je na ostalim Wikizvorima (što nije konačan argument, dakako da možemo raditi drugačije, ali valja ovo znati),
  • i na Wikipediji je stajao strani tekst do prijevoda (iako je ovaj projekt drukčiji),
  • prijevodi su često loši,
  • onome tko misli dublje proučavati himnu, pomagat će to što su tekst i prijevod jedan do drugog.

Ponavljam, ovaj je postupak izuzetak (to sam i napisao na predlošku {{Stupci}}) ali ga smatram opravdanim.

E sad, što se tiče predloška {{Tekst}}, to nije do mene. E.Coli je 2006. napravio {{Zaglavlje}} i otad je taj dobio prevlast. Ja sam samo uklonio {{Tekst}} s posljednjih desetak stranica na koje je bio postavljen i predložio brisanje njega (shvatio sam ta dva predloška kao ili jedan ili drugi, pa kad je ovaj bio ostao svega na desetak stranica, nije mi se činio potrebnim). Brisanje je odbio jedan admin.

Ako je stvar u podacima, predlažem dopunjavanje Zaglavlja. Mnogo mi je bolji iz dva razloga:

  • boja i izgled
  • još bitnije, nalazi se iznad teksta i ne utječe na njega. {{Tekst}} kod dužih tekstova može ostavljati beskrajan prazan prostor s desne strane, ispod sebe, i smješta tekst uz lijevi rub, a ne na sredinu (primjer - bilo je toga i na hrv., ali ovaj sam prije našao).

Lako će biti dodati parametre za podatke u {{Zaglavlje}} i s tim se slažem. Međutim, popunjavanje tih podataka u praksi je često nepotrebno, sve se nekako jednostavno strpa u bilješke Zaglavlja. Lijepo je vidjeti uredne bibliografske podatke, ali kad ih uopće i ima, mogu se staviti i u Zaglavlje ili na str. za razg. u predložak {{Tekstinfo}}. —StjepanG 19.10.2010., 12:45 CEST

P. S. "Zajednica se bila složila." Ne izričito, Bugoslav je nešto bio protiv, ali odavno to radim i nitko nije reagirao. S Bugoslavom raspravljam o himnama regionalnih država, tu uređujemo drukčije... —StjepanG 19.10.2010., 12:54 CEST

Wikizvorovi prijevodi[uredi]

Izmijenila si bila moju izmjenu u vezi s prevoditeljem Kvalitete. Stojim iza toga da tu treba pisati prevoditelj: Wikizvor, a ne Marko Maras. Piše na stranici Prijevodi Wikizvorovih suradnika (koju doduše jesam uređivao samo ja, ali po uzoru na inojezične Wikizvore). Postoji iznimka s Tomislavom Dretarom, jer bi možda po spomenutoj logici i na njegovim prijevodima Biblije, Kurana i dr. također trebalo stajati isto, ali nisam sklon tomu zbog obujma djela. Pisao sam u Pisarnici.

Zašto ne navodimo osobno ime kod Wikizvorovih prijevoda? Ako djelo nije objavljeno/izdano ranije (v. Autorsko pravo u Hrvatskoj), nego je od samog nastanka postavljeno na Wikizvor, smatra se doprinosom kao svakim drugim. Koji je, kao svaki doprinos, nastao pod suradničkim, a ne osobnim imenom. Na to se pristaje pritiskom na sačuvaj stranicu.

Uf, komplicirano je. Pozdrav —StjepanG 3.11.2010., 22:22 CEST

slika ZP[uredi]

Ma radi se o tome da sam želio imitirati izvorni izgled dokumenta (pisma), a ono je, prema izvoru, poslano na memorandumu s logotipom u lijevom kutu. Manje bitno, zamijenit ću tekstom. Hvala, pozz, Chvrka (razgovor) 16:17, 30. svibnja 2013. (CEST)Odgovor[odgovori]

Dopusnice za prijenos autorskog teksta[uredi]

Pozdrav Roberta F.! Hvala, i imam odmah jedno pitanje. Gdje i kako mogu staviti dopusnicu za objavu nečijih tekstova?

Zamolba za premještaj / preimenovanje stranice[uredi]

Pozdrav!

Poštovana Roberta F., molim vas ako mi možete pomoći sa stranicom kod tekstova akademika Pečarića. Ovaj tekst treba biti naslovljen onako kako sam ga maloprije naslovio u zaglavlju, jer je to originalan naslov čini mi se svih njegovih pisama Premijeru vezano za gen.Gotovinu, samo se mijenjaju brojevi. Sva pisma imam na mailu, a dopuštenje za objavu njegovih tekstova koje šalje na svoju mailing listu već sam vam poslao ranije, kako ste i vidjeli.

Također onda treba preimenovati i poveznicu na stranici autora. Unaprijed hvala.

Lijepi pozdrav! --Zekoslavac (razgovor) 23:49, 20. rujna 2013. (CEST)Odgovor[odgovori]

Sadržaj[uredi]

Bok Roberta,

Vidi ovo, pa procijeni. Uklanjao sam jer nema izvora, a više vjerujem suradniku koji je pregledao stranicu i suradniku koji je započeo stranicu nego deklaracijama i naljepnicama. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17.55, 3. studenoga 2014. (SEV)

  • P. S. Molim te pobriši moju suradničku stranicu i zaštiti je autoconfirmed, a i moja stranica za razgovor je bila vandalizirana. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17.55, 3. studenoga 2014. (SEV)

Molim pomoc[uredi]

Zabunom sam napisala krivo ime clanka "Romeo i Julija". 'Julija' sam napisala malim slovom. Moze li se to nekako ispraviti i ako moze, kako? I jos jedan detalj. Nova sam na Wikizvoru i pozete li mi pomoci u povezivanju dva clanka. Nisam sigurna kako to uciniti. Unaprijed hvala, PeTRa

How we will see unregistered users[uredi]

Hi!

You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

Thank you. /Johan (WMF)

19:15, 4. siječnja 2022. (CET)