Zahvalnica Presvetoj Pompejskoj Djevici Krunice za postignute milosti

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Zahvalnica Presvetoj Pompejskoj Djevici Krunice za postignute milosti
Katekizam

Logotip Wikipedije Vidite također članak Molitva u Wikipediji, slobodnoj općoj enciklopediji.


Ovom se devetnicom zahvaljuje Gospi Pompejskoj za one milosti koje smo postigli moleći devetnicu:

Devetnica presvetoj pompejskoj Djevici rozarija kao zahvala za primljene milosti

Bože na pomoć mi nastoj!

Gospodine na pomoć mi poteci!

Slava Ocu...

Evo me pred tvojim nogama o Neoskvrnjena Isusova Majko, koja se naslađuješ kada te se nazivlje Kraljicom Rozarija u Pompejskoj dolini. Radosnim srcem i duhom punim žive harnosti k Tebi se vraćam moja darežljiva Blagodariteljice, moja slatka Gospojo, Cesarice moga srca, k tebi koja si mi se uistinu Majkom mojom pokazala, Majkom koja me uvelike ljubi. Cvijelio sam a Ti si me uslišala, kukao sam a Ti si me obradovala, bio sam u tugama, a Ti si mi mir povratila. Boli i smrtne muke bile su spopadale moje srce, a Ti si me Majko sa svoga prijestolja u Pompeju milostivim pogledom razveselila. Tko se je u Tebe pouzdano utjekao a da ga Ti nisi uslišala. Oh, da bi vas svijet poznao koliko si dobra, koliko milostiva svima koji trpe. Oh, svi bi se Tebi utjecali! O Djevice, Cesarice Pompejska, svugdje neka Te blagoslivljaju ljudi i anđeli, zemlja i nebo. Tako budi!

Slava Ocu ... Zdravo Kraljice ...

Bogu zahvaljujem a i Tebi Božanska Majko, za nova dobročinstva koja su mi s Tvoje blagodarnosti i milosrđa udijeljena bila. Što bi od mene bilo da si Ti odbila moje uzdahe i moje suze? Neka ti umjesto mene zahvale Anđeli u raju, kori Apostola, Mučenika, Djevica, Ispovjednika. Neka ti umjesto mene zahvale tolike duše grešnika koje si Ti spasila i koje sada u nebu gledaju vidjenje neumrle ljepote. Želim da Te ujedno samnom sva stvorenja ljube, i da cijeli svijet ponovi odziv mojih zahvala. Što da ti ja poklonim o Kraljice koja obiluješ dobrotom i darežljivošću? Posvećujem ti život koji mi ostaje i nastojat ću da te se svukuda štuje, o Pompejska Djevice Rozarija koju dok sam zazivao milost me je Gospodnja pohodila. Rasprostranit ću bogoljupstvo tvoga Rozarija, svatkome ću kazivati milosrđe koje si mi isprosila. Svugdje ću pripovijedati kako si bila dobra samnom i da se i nedostojni grešnici kao ja Tebi pouzdano utječu.

Slava Ocu ... Zdravo Kraljice ...

Kojim imenom da te zovem, o prebijela golubice mira? Kojim naslovom da te zazivljem, koju su sveti Naučitelji zvali Gospojom svega svijeta, Vratima raja, Templom Božjim, kraljskom palačom svjetlosti, Slavom nebesa, Čudom čudesa, Rajem Previsokoga!? Ti si blagajnica milosti, proseće svemogućstvo, pače, isto božje milosrđe koje na nevoljne silazi. A znam i to, da je milo Tvome Srcu, kada te se zazivlje Kraljicim Rozarija u Pompejskoj dolini i kada te tako zovem kušam slatkost tvoga otajstvenog Imena, o Rajska Ružo, ... ... u dolini suza lakšaš jade nama izgnanim Evinim sinovima. Ružo rumena s gorućom ljubavi, mirisnija od Libanonskih mirodija koja miomirisima svoje nebeske blagosti vučeš k svojoj Dolini srca grešnika k Božjem srcu. Ti si Ruža vijekom živa, zalijevana potočićima nebeske vode pružala si svoje žile u zemlju isušenu ognjenom kišom. Ruža neoskvrnjene ljepote koja si u pustošnom mjestu posadila vrt Gospodnjih naslada. Neka bude uzveličan Bog koji je toliko čudnovato učinio Tvoje Ime Pompejske Djevice, jer je puna sva zemlja njezinih milosrđa.

Slava Ocu ... Zdravo Kraljice ...

Sred oluja u kojima sam tonuo, k Tebi sam svoje oči podigao, o nova Zvijezdo morska, koja si se naše dobi prikazala nad dolinom ruševina. Iz dubine čemera k Tebi sam upravio svoje prošnje, Pompejska Kraljice Rozarija, i kušao sam moć ovoga naslova koji je Tebi mio. Zdravo, ja ću svugdje vapiti, o Majko milostiva, neizmjerno more milosti, pučino dobrote i Milosrđa. Tko da dostojno opjeva nove slave tvoga Rozarija, sadašnja slavodobića tvoje krunice!? Svijetu koji hoće ostaviti Isusovo krilo, i u đavolsko se baciti, Ti pružaš spas u onoj dolini gdje je đavao duše žderao. Ti si slavodobna pogarila ruševine poganskih hramova i na razvalinama krivoboštva stavila si podnožje svoga Carstva. Ti si izmjenila mjesto smrti u dolinu uskrsnuća i života, i na zemlji gdje je tvoj neprijatelj vladao podigla si Tvrđu utočišta u koju vodiš narode na spasenje. Eto, tvoji sinovi koji su raštrkani po svijetu, podigli su ti ondje prijestolje, kao znak Tvojih čudesa, kao znamen Tvojih milosrđa. Sa onoga prijestolja Ti si i mene pozvala među sinove koje osobito ljubiš, na mene bijednog sustavio se Tvoj milostivi pogled. Neka, Gospojo na vijeke budu blagoslovljena Tvoja djela i blagoslovljena neka budu sva čudesa koja si učinila u Dolini raspa i pohare.

Slava Ocu ... Zdravo Kraljice ...

Neka svaki jezik glasi tvoju Slavu, o Gospojo, a milozvučnost naših blagoslova dan danu neka predade. Neka te svi narodi blaženom zovu, i da si blažena neka ponove svi krajevi zemlje i sva prebivališta nebeska. Trikrat blažena i ja ću te zvati sa Anđelima, sa Arkanđelima, sa Poglavicama, trikrat blaženom sa Anđeoskim vlastima, sa nebeskim Krepostima, sa vrhovnim Gospodstvima. Preblaženom ću te propovijedati sa Prijestoljima, sa Kerubinima i Serafinima. O vrhovna moja Spasiteljice ne propusti svoje milostive oči obraćati na ovu obitelj, na hrvatski rod i sve druge narode, na ovu Crkvu. Nadasve ne uskrati mi najveću milost, to jest da me moja slabost ne udalji od Tebe. U onoj vjeri i u onoj ljubavi kojom gori ovaj čas moja duša, de, učini da napredujem do posljednjega disaja. Daj da budemo u broju odabranih svi mi koji smo sudjelovali u podignuću Tvoga hrama u Pompeju. O Krunice Rozarija, Majke moje, ja te na prsa pritiskam i sa štovanjem cijelivam ... (poljubi svoju krunicu) ... Ti si put koji vodi na svaku krepost, blago rajskih zasluga, znak moga spasenja, jaka veriga koja vežeš neprijatelje, izvor mira za onoga koji te za života časti, biljeg slavodobića koji te na smrti poljubi. Onog posljednjeg časa ja te Majko čekam. Tvoje prikazanje bit će mi znamenom moga spasa, tvoj Rozarij otvorit će mi nebeska vrata. Tako budi!

Slava Ocu ... Zdravo Kraljice ...

Moli za nas Kraljice presvetoga Rozarija! Da postanemo dostojni obećanja Kristovih!

Pomolimo se! Bože, Oče Gospodina našega Isusa Krista, koji si nas naučio utjecati se pouzdano Tebi i zvati te Oče naš koji jesi na nebesima, de, dobri Gospodine komu je vlastito smilovati se vazda i praštati, po utočištu Neoskvrnjene Djevice Marije, usliši nas koji se dičimo imnom sinova Rozarija. Rado primi naše ponizne hvale za primljene darove, a Prijestolje koje si joj u Pompejskoj Crkvi podigao daj da bude na dan slavnije po zaslugama Isusa Krista Gospodina našega. Tako budi!