Sedam molitava svete Brigite

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Sedam molitava svete Brigite
Katekizam

Logotip Wikipedije Vidite također članak Molitva u Wikipediji, slobodnoj općoj enciklopediji.


Izvadak iz spisa svete Brigite s Imprimaturom od L. Muscari, Vicarius Generalis - Hydrunti od 7. siječnja 1918.

Hrvatski prijevod s odobrenjem Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu od 24. kolovoza 1976.

O molitvama[uredi]

Isus je objavio svetoj Brigiti da je za vrijeme Svoje Muke dobio gotovo šest tisuća udaraca i da je za nas prolio više od trideset tisuća kapljica Svoje Presvete Krvi dodajući: "Znaj da ću udijeliti sljedećih pet milosti svakome tko bude svaki dan častio Moju Presvetu Krv kroz dvanaest godina, moleći sedam Očenaša i sedam Zdravo Marija s molitvama koje ti objavljujem!". Isus dalje svetici nabraja obećane milosti:

"Osoba koja bude molila ove molitve:

1. Neće ići u Čistilište.

2. U Nebu će biti pridružena mučenicima kao da je prolila svoju krv za vjeru.

3. Onaj koji moli ove molitve može izabrati tri osobe iz svoje obitelji ili rodbine i Ja ću ih po ovim molitvama dovesti i održati u stanju posvetne Milosti.

4. Nitko iz obitelji osobe koja izmoli ove molitve neće u sljedeće četiri generacije propasti u Paklu.

5. Osoba će mjesec dana ranije imati spoznaju o svojoj smrti."

Ako osoba koja odluči moliti ove molitve umre prije isteka dvanaest godina, Isus je obećao svetoj Brigiti da će u tom slučaju primiti nakanu osobe kao da je izmolila sve molitve i udijeliti joj sve obećane milosti. Isto tako, ako netko iz nehotičnog zaborava ili zbog opravdanih razloga ne bi izmolio molitve jedan ili više dana, može ih nadoknaditi moleći ih drugi dan dva ili onoliko puta koliko ih je dana propustio moliti.

Pobožnosti objavljene svetoj Brigiti odobrila je Sveta kongregacija za širenje vjere (De propaganda fide) i papa Klement XII. (1730.-1740.), a nalaze se u knjižici "Objava" svete Brigite. I papa Ivan Pavao II. u apostolskom pismu od 8.rujna 1991., prigodom šestog stoljeća kanonizacije svete Brigite, pohvalno govori o toj svetici.

Molitve[uredi]

Bože, u pomoć mi priteci.

Gospodine, pohiti da mi pomogneš.

Slava Ocu...

Vjerovanje

UVODNA MOLITVA

Gospodine Isuse, želim sedam puta uputiti ovu Tvoju molitvu Ocu, sjedinjujući se s ljubavlju s kojom si je Ti posvetio u Svome Srcu i izgovorio svojim usnama. Prenesi je s mojih usana u Svoje Srce. Usavrši je i dopuni na savršen način, tako da može iskazati Presvetom Trojstvu svu čast i radost koje si Mu Ti iskazao moleći je na zemlji. Neka čast i radost prožmu Tvoju svetu Ljudsku Narav na proslavu Tvojih svetih Rana i Tvoje svete Krvi koja je iz njih potekla.


PRVA MOLITVA

ISUSOVO OBREZANJE

Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti prve rane, prve boli i prvu krv koju je On prolio kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe iz mladosti i grijehe svih ljudi te kao zaštitu protiv prvih smrtnih grijeha, osobito mojih srodnika po krvi.

Oče naš, Zdravo Marijo...


DRUGA MOLITVA

ISUSOVA MUKA U GETSEMANSKOM VRTU

Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti užasne muke Srca Isusova u Getsemanskom vrtu i prikazujem Ti svaku kaplju Njegovog krvavog znoja kao naknadu i zadovoljštinu za sve grijehe moga srca i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za širenje ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Oče naš, Zdravo Marijo...


TREĆA MOLITVA

BIČEVANJE ISUSOVO

Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti tisuće udaraca, strašne boli i Predragocjenu Krv Isusovu, koju je prolio za vrijeme bičevanja, kao naknadu i zadovoljštinu za moje tjelesne grijehe i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za očuvanje nevinosti, posebno mojih srodnika po krvi.

Oče naš, Zdravo Marijo...


ČETVRTA MOLITVA

KRUNJENJE TRNOVOM KRUNOM

Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti Rane, boli i Predragocjenu Krv, koja je istekla iz Isusove glave kad je bio okrunjen trnovom krunom, kao naknadu i zadovoljštinu za sve grijehe moga duha i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za ostvarenje Božjeg Kraljevstva na zemlji.

Oče naš, Zdravo Marijo...


PETA MOLITVA

ISUSOV KRIŽNI PUT

Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti boli i trpljenja koja je Isus proživio noseći Križ na Kalvariju. Na poseban Ti način prikazujem Njegovu Presvetu Ranu na ramenu i Predragocjenu Krv koja je iz nje istekla, kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe pobune i odbacivanja križa te grijehe svih ljudi, za grijehe mrmljanja i odbijanja Tvojih svetih planova, za sve druge grijehe govora i jezika, kao zaštitu protiv tih grijeha te za pravu ljubav prema Svetome Križu.

Oče naš, Zdravo Marijo...


ŠESTA MOLITVA

ISUSOVO RAZAPINJANJE

Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti Tvoga Sina pribijena i uzdignuta na Križu, Njegove Rane na rukama i nogama te Presvetu Krv koja je iz njih istekla, Njegovo krajnje siromaštvo i savršenu poslušnost, Njegove strašne boli Tijela i Duše, Predragocjenu Smrt i nekrvno obnavljanje Njegove Žrtve u svim svetim Misama slavljenima na Zemlji. Prikazujem Ti sve ovo kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe i grijehe svih ljudi, za bolesnike, umiruće, svećenike, laike, za nakane svetoga oca Pape, za obnovu kršćanskih obitelji, za jedinstvo u vjeri, našu domovinu, jedinstvo svih naroda u Kristu i u svetoj Crkvi te za one koji su izvan nje.

Oče naš, Zdravo Marijo...


SEDMA MOLITVA

RANA PRESVETOG SRCA ISUSOVA

Vječni Oče, udostoj se primiti Krv i Vodu što potekoše iz Presvetog Srca Isusova i beskrajne zasluge koje iz njega proizlaze, za potrebe svete Crkve te kao naknadu i zadovoljštinu za grijehe svih ljudi. Molimo Te, budi nam blag i milosrdan. Krvi Kristova, zadnji sadržaju Presvetog Srca Isusova, očisti me i očisti svu moju braću od svakoga grijeha! Vodo iz Presvetog Srca Isusova, oslobodi me od svake zaslužene kazne za moje grijehe i ugasi Čistilišnu vatru za mene i za sve duše u Čistilištu! Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu...

Svim dušama u Čistilištu i svima koji će danas umrijeti, pokoj vječni daruj, Gospodine, i svjetlost vječna svjetlila njima. Počivali u miru! Amen! Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se. Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se. Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, daruj nam mir.