Razgovor sa suradnikom:Pavao Zornija

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Autori[uredi]

Od danas je dodijeljen zasebni imenski prostor za pisce pod nazivom "Autor", što znači da bi popisi djela svih autora na autorskim stranicama trebali počinjati s "Autor:". Na taj način bi se jasno separirali djela koja bi bila rezervirana za g.i.p. i svi ostali metapodatci. Tako da, molim te sve nove autorske stanice predmetni s "Autor:". Pozdrav. --Ivan Štambuk 20:18, 10. veljača 2009. (CET)

Evo Autor:Ivan Gundulić (samo sam premjestio sa starog naziva na novi, sa predmetkom "Autor:"). Trebalo bi cijelu Kategorija:Autori premjestiti na taj način, pa ti to uradi ako ti se da, ako ne ja budem kasnije. Ja sad sam u gužvi u vezi ove ProofReadPage ekstenzije, konačno je proradila pa će se moći prebacivati skenirane knjige sa archive.org (ima ih nekoliko desetaka na hrv.). --Ivan Štambuk 20:30, 10. veljača 2009. (CET)
Bokić. Dodah zambjedbu u pisarnicu u vezi svega ovoga, navlastito u svezi novostvorenih autorskih stranica (koje u ovoj točki vremena i prostora po mojoj skromnoj procjeni nemaju previše smisla, eventualno možda da olakšaju posao budućim pokoljenima ^_^), pa pogledaj malo. Kasnije ću još dodati komentar u vezi korištenja ProofReadPage ekstenzije ako te to zanima, i kad postavim još DjVu datoteka na zajednički poslužitelj (u međuvremenu pogledaj Sadržaj:Slaveni u davnini (1889).djvu i eventualno provjeri ove pregledane stranice ;) --Ivan Štambuk 22:42, 10. veljača 2009. (CET)
Naravno, ako autor/autorica dadne eksplicitno dopuštenje, sve se može postaviti. No stvar je u tome da s ovdje sve automatski objavljuje pod GNU licencom za slobodnu dokumentaciju, tako da bi bilo tko odavde tako objavljeni tekst mogao uzeti i publicirati bilo gdje, tako da ako gđa ima na umu primjerice naplaćivati autorska prava od prodaje dotične knjige, to baš i ne bi bio dobar potez. No, ljudi i dan danas masovno kupuju klasike tako da... No u načelu, moglo bi se objaviti, uz vjerojatno objavu dopuštenja na stranici za razgovor djela (slično kao što je gdin Tomislav Dretar bio velikodušan i objavio sam svoje prijevode i ostala djela). --Ivan Štambuk 22:59, 10. veljača 2009. (CET)