Razgovor:Novosadski dogovor

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Smatram da ovaj članak nije za brisanje. --Biblbroks 23:26, 21. travnja 2011. (CEST)

Također, to je važan dokument za Hrvatski jezik, a rijetko ga se može naći na intenetu... To što je na srpskom, ne znači da bi se trebao brisati. :) Annonymus

Kakav strani jezik?[uredi]

Kakav strani jezik? Štokavski jezik je jedan jezik, kako l' god ga kakve budale zbog političkih i nationalnih opredjeljenja zvali. Po takvomu bi trebalo obrisati sve članke na štokavskom jeziku, jer u biti štokavski jezik s jedne strane i jest strani; samo kajkavski i čakavski su izvono hrvatski jezici, a štokavski ako me dobro poviest služi, jest izvono srbski jezik.

Tako draga gospodo, kad je već standardni hrvatski jezik, ionako srbophon i hrvati ga smatraju svojim, čak do te idiotske mjere da hrvatske jezike, kajkavski i čakavski smatraju vulgarnim i nazadnim (govorom običnog puka i seljaštva) što je u biti smiešno jer linguistički gledano znatno su chromatičniji i rječno bogatiji od štokavskog sa puno širom i poviesno gledano bitnijom ulogom: što nam onda treba da brišemo članke koji su na srbskom, bosanskom, pa po novom i na crnogorskom jeziku, kada su to jedan te isti jezik, koji se razlikuju gotovo u ničemu.

Uz dužno poštovanje Cvrček (razgovor) 04:14, 1. veljače 2013. (CET)