Novo uplitanje protivnika

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Biblija, ekumenski prijevod; preveo: Tomislav Dretar
Novo uplitanje protivnika


Novo uplitanje protivnika[uredi VE]

6 1 Kad upoznaše Sanbalata, Tobiju, Gešema Arapina i ostatak naših neprijatelja da ja bijah obnovio zid i da više ne ostade breše, ja ne bijah još, u taj čas, postavio krila vratima. 2 Sanbalat, kao i Gešem, posla mi reći: » Dođi. Sastanimo se u Kefirimu, u dolini Ono1.« Oni smisliše učiniti mi zlo. 3 Ja im poslah glasonošu za reći im: » Ovo što ja činim jedan je posao zamašan, i ja ne mogu sići. Zašto bi se prekidao posao dok ga ja budem napustio silazeći k vamađ« 4 Oni mi slaše četiri puta istog glasonošu, a ja njima isti odgovor.
5 Peti put, opet za istu poruku, Sanbalat mi posla svog slugu noseći u ruci otvoreno pismo. 6 Bijaše napisano: » Među narodima, čuje se govoriti i Gašmu to veli da ti i Židovi, mislite pobuniti se i da, iz tog razloga, ti gradiš zid
da bi postao kraljem njihovim, prema ovim riječima. 7 Ti si čak postavio *proroke u Jeruzalemu za proglašavati o tebi: Ima jedan kralj u Judi! A sada obavijestit ćemo kralja1, o tim riječima. Dođi sada, i posavjetujmo se zajedno. « 8 Ja njemo poslah reći: » Nema ničeg što odgovara riječima koje ti izgovaraš; ti si taj koji ih izmišlja!« 9 Oni svi, naime, htjedoše me prestrašiti govoreći: » Njihove će ruke klonuti od posla, koji se nikad neće završiti!«  A sada, ojačaj ruke moje2! 10 Ja otiđoh u kuću Šemajavljevu, sina Delajavljeva, sina Mehetavelova, jer bijaše jedna smetnja3. On reče: » Susretnimo se u u Kući Božjoj, u sred Templa, i zatvorimo vrata Templa, jer oni će doći ubiti te.« 11 Ja odgovorih: » Jedan čovjek kao ja, hoće li bježatiđ I koji bi čovjek mogao ući u Templ i ostati živđ Ja neću onamo ući!4 « 12 Ja , naime, bijah prepoznao da to ne bijaše Bog koji ga je poslao, jer ako bijaše jedno proročanstvo o meni, to Tobija, kao i Sanbalat, bijahu njega platili. 13 Zašto on bijaše plaćenđ Da bih ja bio zastrašen, da bih učinio kao što on bijaše rekao i da ja počinim grijeh. Oni bi imali priliku da mi načine loš ugled i proglase me *skrnaviteljem.
14 Sjeti se, moj Bože, Tobije i Sanbalata, zbog njihovih djela, i također Nodije, proročice i drugih proroka koji me htjedoše zastrašiti! 15 Zid bi završen 25. mjeseca Elula1, u 52 dana.
16 Kad to svi naši neprijatelji saznadoše, svi narodi koji nas okruživaše biše u strahu2, i biše poniženi u svojim vlastitim očima. Oni vidješe da taj posao bijaše izvršen po volji našeg Boga. 17 Isto tako u ono vrijeme plemenitaši Jude bijahu uputili brojna pisma namijenjena Tobiji, a ona Tobijina pristizaše njima. 18 Jer, mnogi ljudi iz Jude bijahu njemu prisegnuti, pošto on bijaše zet Šekanijavljev, sina Arahova, i njegov sin Jehonan bijaše oženio kćer Mešulamovu, sina Berekijavljeva. 19 Oni mu čak izricahu hvalospjeve u mojoj nazočnosti, i izvješćivahu ga o mojim riječima. Tobija bijaše slao pisam za mene strašiti.
Corner cro ld.gif
Corner cro rd.gif