Nevjera, nevolja, izbavljenje

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Biblija, ekumenski prijevod; preveo: Tomislav Dretar
Nevjera, nevolja, izbavljenje

Nevjera, nevolja, izbavljenje[uredi VE]

11 Sinovi Izraelovi činiše ono što je zlo u očima GOSPODOVIM, a služiše oni *Balima.

12 Oni napustiše GOSPODA, Boga svojih otaca19 koji ih bijaše izveo iz Egipta, i oni slijediše druge bogove među onim narodima koji ih okruživahu; oni se klanjahu pred njima i uvrijediše oni GOSPODA.

13 Oni napustiše GOSPODA i srušiše oni Bala i Astarte20.

14 Gnjev GOSPODOV se raspali protiv Izraela: on ih izruči u ruke pljačkašima koji ih popljačkaše i prodaše uokolo neprijateljima njihovim. Oni ne biše više sposobni oduprijeti se neprijateljima svojim.

15 U svim njihovim istupiuma ruka GOSPODOVA bijaše nad njima za nanijeti im nesreću, kako to GOSPOD njima bijaše prisegao; njihova nevolja dostize krajnost.

16 Tad GOSPOD podize sudce21 koji ih izbaviše od onih koji ih pljačkahu.

17 Ali, čak i sudce svoje, oni ne slušaše, jer se prostituiraše22 S drugim bogovima i klanjahu se pred njima; oni se vrlo brzo odvojiše od puta kojim bijahu išli očevi njihovi koji bijahu slušali zapovijedi GOSPODOVE; oni ne postupiše tako;

18 Kad im GOSPOD podize sudce, GOSPOD bijaše sa sudcem i on ih oslobađaše neprijatelja njihovih tijekom čitavog sudčevog života, jer GOSPOD se dopustio uzbuditi njihovim tužbama pred onima koji ih tlačiše i koji ih zlostavljaše.

19 Ali, po smrti sudca, oni ponovo počeše prevjeravati, još više no očevi njihovi, slijedeći druge bogove, služeći ih i klanjajući se pred njima; oni u ničem ne zanijekaše svoju navadu i okorjelo ponašanje.

Corner cro ld.gif
Corner cro rd.gif