Nemilost i smrt Hamanova - grčki

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Biblija, ekumenski prijevod; preveo: Tomislav Dretar
Nemilost i smrt Hamanova - grčki

Nemilost i smrt Hamanova - grčki[uredi]

  • 7 1 Kralj i Haman dođoše se gostiti s kraljicom. 2 Drugog dana, na kraju gozbe, kralj reče Esteri: ”Što je kraljice, Estero? Koja je tvoja molba? Što je tvoja molbenica. Nek' je tvoje do polovice mog kraljevstva.“ 3 U odgovor ona, izjavi: ” Ako bih ja susrela blagonaklonost u kralja, da mi bude dodijeljen moj vlastiti život, takva je moja molba - i onaj mojeg naroda, takva je moja molbenica. 4 Naime, mi bijasmo prodani, ja i moj narod za uništiti, pljačku, ropstvo, mi i naša djeca za postati sluge i sluškinje; ali ja bijah začepila uši jer jedan takav klevetnik1 nije dostojan Kraljevskog dvora.“
  • 5 Tad kralj reče: ” Tko se usudio učiniti tu stvar.“ 6 Estera odgovori: ” Neprijatelj! Haman, taj izopačenjak!“ Haman bi tad uzrujan pred kraljem i kraljicom.
  • 7 Kralj napusti gozbu i ode u vrt. Haman ostade za moliti u Haman bijaše stropoštan na divanu preklinjući kraljicu. Najednom , kralj reče: ” Hoćeš li ti dakle još, silovati moju ženu, u mojoj kući!“ Haman shvati i okrenu zbunjen glavu. 9 A, Bugatan, jedan od *eunuha, reče kralju: ” Upravo imaju jedna vješala koja je Haman dao pripremiti za Mardošeja, koji je govorio ono što se tiče kralja; to su vješala visoka 25 metara koja se dižu kod Hamana1. Kralj reče: ” Neka se tu razapne!“ 10 I objesiše Hamana na vješala koja bijaše pripremio za Mardošeja. U taj čas gnjev se kraljev stiša.
  • 8 1 Istog dana, kralj Artakserks dade poklon Esteri, kraljici, sve posjede Hamana, klevetnika. Osim toga, Mardoše bi pozvan od kralja, jer Estera bijaše otkrila da on imaše rodbinske sveze s njom. 2 Uzimajući prsten koji bijaše uzeo Hamanu, kralj ga dade Mardošeju2. A Estera postavi Mardošeja nad svim posjedima Hamanovim.
Corner cro ld.gif
Corner cro rd.gif