Molitvenik Predragocjenoj Krvi Isusa Krista

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Molitvenik Predragocjenoj Krvi Isusa Krista
Katekizam

Logotip Wikipedije Vidite također članak Molitva u Wikipediji, slobodnoj općoj enciklopediji.


NIHIL OBSTAT

Rev. P. Stephan Obiukwu, cenzor

Nadbiskupija Onitsha, država Anambra

NIGERIJA - 1. srpnja 1999.


IMPRIMATUR

Dr. Ayo-Maria Atoyebi, OP

biskup Ilorina, država Kwara

NIGERIJA - 17. srpnja 2001.


Riječ duhovnog vođe[uredi]

Pobožnost Predragocjenoj Krvi našega Gospodina Isusa Krista[uredi]

Slava Isusu i Mariji!

Za život vječni!


Pobožnost prema Predragocjenoj Krvi našega Gospodina Isusa Krista nije novost u Svetoj Katoličkoj Crkvi. Ta je pobožnost stara kao i prvi Veliki Četvrtak, kad je Isus utemeljio svečeništvo i Presvetu Euharistiju. One noći, prije nego što je podnio muku, naš je Gospodin izgovorio sljedeće riječi: «Ovo je tijelo moje koje se za vas predaje. Ovo činite meni na spomen. Ova čaša novi je Savez u mojoj Krvi koja se za vas prolijeva.» (Lk 22;19-20). Ove su nam riječi prenijeli Apostoli i one sažimlju sav vjerski žar i poštovanje. Do tada je Isus učinio velika čuda, ali sad su vidjeli čudo nad čudima, ustanovljenje Presvete Euharistije, Žrtve na Križu, Posvećenje Novoga Zakona, najčudesniji i najčasniji Sakrament, čudesnu nazočnost i trajnu uspomenu Kristove Muke.

Gledajući Krista koji im se dao kao žrtva za pomirenje i spasenje, kao hrana za vječni život na najdragocjenijoj i najčudesnijoj gozbi, poklonili su se Njegovoj čudesnoj prisutnosti s neopisivom vjerom. Oduvijek je tako bilo u Svetoj Katoličkoj crkvi i tako će biti, sve dok Gospodin ne dođe ponovno u slavi. To je Gospodnja zapovijed. I mi moramo nastaviti naviještati Gospodinovu smrt, dok On ne dođe (1 Kor 11;26). Sve dok Crkva nastavlja slaviti Presvetu Euharistiju, ispunjavajući Gospodnju zapovijed: «Činite to na moj spomen», ona časti kroz sva vremena Predragocjenu Krv i Tijelo našega Gospodina Isusa Krista. Ona nudi živu žrtvu, trajni spomen Njegove Muke, čime nam je Krist iskazao Svoju neizmjernu ljubav. Najbolji način na koji će svatko od nas pokazati svoju pobožnost Euharistijskome Gospodinu, jest da Ga primi u Svetoj Pričesti i da sudjeluje aktivno i s poštovanjem u Svetoj Misi. Ako znamo da je Euharistijski Isus uistinu Žrtvovani Isus na križu, mi ćemo Euharistijskoga Isusa častiti jače, s većom pažnjom i pobožnošću i odbaciti sve napasti i nastojanja da Misu pretvorimo u disco ili u neko drugo okupljalište.

Misa je trajno ponavljanje pashalne tajne. To je u isto vrijeme posvetni spomen u kojem se Žrtva na Križu trajno obnavlja. To je, također, sveta gozba zajedništva s Tijelom i Krvlju Gospodnjom. U Misi se sjedinjujemo s Isusom, postajemo jedno s Isusom, ali se sjedinjujemo i jedni s drugima. Naše duše se ispunjaju milošću i daje nam se jamstvo buduće slave. Sve to blago neprocjenjive vrijednosti potiče nas na pobožnost. Pobožnost prema Euharistijskome Gospodinu nastavlja se u zahvaljivanju, čestom posjećivanju Gospodina u Presvetom Oltarskome Sakramentu i u izlaganju Presvetoga Sakramenta. U svemu tome također vidimo i pobožnost prema Predragocjenoj Krvi Isusovoj, jer kao živoj osobi Njegova Krv ne može biti odijeljena od Njegova Tijela.


Krunica Predragocjene Krvi Isusove

U pobožnosti Božanskom Milosrđu naše čašćenje je usmjereno na Predragocjenu Krv Isusovu. Predragocjena Krv je «izvor života koji se izlijeva za duše». Mi molimo: «O Krvi i Vodo iz Srca Isusova, vrelo Milosrđa koje se izlijeva za nas, ufamo se u Te.» Mi stalno prikazujemo Tijelo i Krv Isusovu Vječnome Ocu kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta. Zanimljivo je primijetiti sličnost između zaziva koji se izgovara nakon svakoga zrnca krunice Božanskoga Milosrđa i one od dvanaest zrnaca, tj. Krunice Predragocjene Krvi Isusove.

Iza svakoga od deset zrnaca krunice Božanskoga Milosrđa mi odgovaramo «smiluj se nama i cijelome svijetu», dok iza svakoga od dvanaest zrnaca krunice Predragocjene Krvi Isusove izgovaramo «spasi nas i cijeli svijet». To oslikava zajedničku, opću važnost ovih pobožnosti, a koja dolazi iz istoga božanskoga izvora. Ni jedna istinska pobožnost ne suprotstavlja se drugoj pobožnosti, već se te pobožnosti međusobno nadopunjuju.

Nadalje, ove pobožnosti su euharistijske pobožnosti. One prizivaju u kontemplaciji događaje koje mi slavimo u Euharistiji. One se mogu koristiti kao priprava ili za-hvaljivanje za Svetu Misu. Neki se protivnici različitih pobožnosti pitaju: «zašto dijelite Krista?» Neki obavljaju pobožnost Presvetom Srcu, Presvetom Licu, Svetim Ranama, Predragocjenoj Krvi, itd. Krist je mnogostruk i raznolik. On, Krist, neiscrpan je! Nitko ne može iscrpiti Njega u jednoj ili drugoj pobožnosti. Jedna pobožnost poštuje drugu, a sve se susreću u Kristu. Isus nije protiv toga. On otkriva jedan aspekt tajne spasenja u vrijeme Njemu najprikladnije da nas privuče k Sebi. Umjesto da se svađamo oko tolike množine pobožnosti, mi trebamo Bogu zahvaljivati za neizmjerno bogatstvo ovih katoličkih pobožnosti.


Razmatrajmo Krista s Marijom

U Svetoj krunici naše Majke Marije, koja je dana svetome Dominiku, Bog nam je dao priručnik Novoga Zavjeta da razmišljamo o životu, smrti i uskrsnuću Isusovu, a i o našoj vlastitoj budućoj slavi. Mi u toj krunici molimo zajedno s našom majkom Marijom. To trebamo stalno činiti. Nijedno Marijino dijete ne smije zaspati, a da ne iz-moli krunicu s Marijom, kao što to čine sva Marijina djeca u svijetu. To se nagrađuje, a posebno je snažno moliti krunicu i živjeti po Marijinom primjeru. To je znak pred-određenosti za Nebo, ako se obavlja pobožnost Mariji.

Euharistijska pobožnost, pobožnost Božanskome Milosrđu, obnavljanje pobožnosti prema Mariji i krunica Predragocjene Krvi, rijetki su darovi današnjemu kritičnom vremenu, koje može postati turbulentno ako ne koristimo te darove. Krunica Predragocjene Krvi, s pobožnošću Ranama Gospodina Isusa, duhovni je dar neizmjerne vrijednosti za ovo kritično vrijeme. Mi usmjeravamo svu našu pažnju na Raspetoga Gospodina. Ono što tu krunicu čini tako snažnom jest da mi stojimo pred Križem Isusovim, zajedno s Našom Svetom Majkom, Našom Žalosnom Gospom, našom Suspasiteljicom, našom Odvjetnicom i Posrednicom svih Milosti. Naši pogledi usmjereni su na Pet Rana Isusovih te na Krv i Vodu koji se izlijevaju iz njih.

Mi zazivamo Njegove Rane i Krv, zajedno s Našom Svetom Majkom, jer dani su zli (Ef 5;16). Imamo potrebu staviti se pod zaštitu Presvete Djevice potpuno pripadajući i posvetivši se Njezinom Bezgrješnome Srcu, Presvetome Srcu Isusovu i Presvetoj Krvi Isusovoj kao svojoj zaštitnoj opremi da bi bili sposobni odoljeti svim đavolskim prijevarama i napadima (Ef 6;10-13). Tajnama su obavijene mistične stvari; one pripadaju zadnjim stvarima kraljevstva, slave Božje, spasa duša i dobrobiti vjernih. Krunica je jako snažna molitva. Poput svih jakih stvari iz duhovnoga područja, ona je jednostavna, oplemenjuje i puna je utjehe. Ona pokriva i univerzalne i pojedinačne potrebe. Ona je snažno sredstvo u obrani, spasenju, oslobađanju i jačanju. Svatko tko se s punom vjerom pobožno utječe Božanskoj Krvi Isusovoj bit će uslišan i obdarit će ga najbiranijim darovima Onaj koji ima svu vlast na Nebu i na Zemlji (Mt 28;18).

Stare i zle rabote sotonske bit će uništene u vašem životu, ako živite dobar život i suprotstavljate se njemu i njegovim slugama s Predragocjenom Krvlju koja kaplje na njih iz Neba.


Druge vrijednosti ove pobožnosti

Krunica Predragocjene Krvi Isusove je način kako slaviti Boga zbog Njegove neizmjerne ljubavi koju nam je iskazao time što nam je dao svoga Sina Jedinorođenca na Križu (Iv 3;16). To je nepresušan način istjecanja neiscrpnoga Milosrđa Božjega iz izvora našega spasenja. Nitko tko obavlja pobožnost Ranama i Krvi Isusovoj ne može biti izgubljen. Strelice zla ne mogu ga doseći kao što ni anđeo smrti nije posjetio kuće Izraelaca označene krvlju janjetovom (Izl l2;l-36). Tako isto Gospodin osigurava sigurnost, mir i slobodu onima koji časte Njegove Rane i Krv. Promatrajući Gospodina na Križu pozvani smo da budemo kreposni poput Njega, da živimo za slavu Božju, da iskorijenimo sebeljublje iz svojega života i da se držimo Božje istine i Njegove zapovijedi, pa i onda kad za to trebamo umrijeti.

Krunicom Predragocjene Krvi Isusove mi se koristimo zaslugama Isusove Krvi i Rana kao lijekom za ozdravljenje i oslobođenje, jer «poradi Njegovih Rana mi možemo biti ozdravljeni.» (1 Pt 2;24). Možemo moliti za osobne potrebe i posebno za ono što se odnosi na nas same i na druge, koristeći se krunicom Predragocjene Krvi Isusove u različitim oblicima devetnica. Obitelji ili pojedinci koji nemaju mira uskoro će slaviti Gospodina kad zadobiju mir koji im svijet ne može dati (Iv 14;27) kao što to mole u krunici. Preporučite krunicu Predragocjene Krvi Isusove drugima. Priključite se u pobožnosti onima koji se mole Svetim Ranama i Predragocjenoj Krvi Isusovoj. Jedino će duhovno slijepi ljudi zanijekati da je ovo vrijeme loše. Učinite ga dobrim, poradi sebe i drugih, moleći krunicu Predragocjene Krvi Isusove i zaštitite sebe i cijeli svijet Predragocjenom Krvi našega Gospodina Isusa Krista. Učinak će vam svakako odgovarati.

Neka Predragocjena Krv Milosrđa spasi nas i cijeli svijet kao što to Naša Gospa moli za nas. Po Kristu Našemu Gospodinu. Amen.


Dr. Ayo-Maria Atovebi, OP

biskup Iloriona (Nigeria)

17. lipnja 2001. - Blagdan Tijela i Krvi Kristove


Sažetak pobožnosti Predragocjenoj Krvi Isusa Krista[uredi]

Nema veće svetinje od Predragocjene Krvi Našega Gospodina Isusa Krista. Blažena Djevica Marija u poruci Barnabi to naziva «svetinjom svih svetinja Muke njezina Sina», a Gospodin mu je rekao: «To je jedna od najvećih svetinja koje sam Ja dao svijetu. Nigdje u svijetu nećete zadobiti veće vrijednosti nego što vam ih Ja nudim.»

To se može razumjeti iz svega što je naš Gospodin rekao Barnabi u svezi čašćenja Predragocjene Krvi da je to konačni čin zahvale Vječnome Ocu.


Molitve pobožnosti Predragocjenoj Krvi Isusa Krista

Ovom pobožnošću Isus želi podsjetiti kršćane kako da mole, na način da ne podnose samo zahtjeve i molbe, već da tješe, klanjaju, žrtvuju, zahvaljuju i daju zadovoljštinu umjesto da gledaju Boga kao puko potvrđivanje nečega učinjenoga u svoju korist ili učinjenih čudesa, kako neki kršćani to propovijedaju.


Krunica

Krunica Predragocjenoj Krvi, koju treba moliti nakon Krunice Blaženoj Djevici Mariji, sastoji se od pet Otajstava, koja se odnose na pet Svetih Rana Kristovih. Svako Otajstvo je jedna molba Predragocjenoj Krvi i to: za obraćenje grešnika, za duše u Čistilištu, za Crkvu i njezinu zaštitu od kraljevstva okultnoga, za samozaštitu i konačno za bolesne, duhovno mrtve i za različite opće potrebe. Nakon Krunice mole se Litanije Predragocjene Krvi.


Utjeha

Molitve utjehe prikazuju se Vječnom Ocu i Njegovom Jedinorođenom Sinu. Ove molitve zasnivaju se na zaslugama Predragocjene Krvi, teže k tome da umire Oca i Presveto Srce Sina za nezahvalnost, pokvarenost, bogohuljenje i nemar svijeta prema Božjoj Milosti. To je sasvim jasno iz poruka da utjeha sačinjava veći dio osnove molitve budući da se Isus i Njegova Majka osjećaju ponajviše ranjeni grijehom svijeta i time što vide tako puno duša koje odlaze u pakao. Stoga, kao suprotnost beskrajnim, osobnim molbama, kršćani su pozvani da utješe svoga ražalošćenoga Boga.


Klanjanje Predragocjenoj Krvi

Klanjanje se sastoji od sedam molitava kojima se klanja i časti Predragocjena Krv. Molbe se odnose na cijelu Crkvu, njezinu hijerarhiju, kler i vjernike. Zazivi upućeni Predragocjenoj Krvi su također za grešnike koji se nisu pokajali, duše u Čistilištu, nekatolike, za duše pravednika i za pobačenu djecu da bi oni mogli biti izmireni i okoristiti se Predragocjenom Krvlju.

Važnost klanjanja

«Djeco, mnogi su se pozivali na Krv, ali je nisu častili... Svi koji se klanjaju Mojoj Predragocjenoj Krvi tješe Moga Oca koji najviše ljubi Sina. Kada častite Moju Krv, boli Moga Presvetoga Srca postaju neznatnije. Prežalosno Srce Moje Majke time će također biti utješeno.» (Iz poruke Barnabi)


Zadovoljština Trpećem Isusu Kristu

U sedam patničkih zaziva Naš Gospodin je opširno opisao različite grijehe u Crkvi i u svijetu tako da je na mističan način nastavljeno Njegovo razapinjanje. To uključuje i odnos klera, tj. zanemarivanje Svete Misne Žrtve i drugih Sakramenata od strane svećenika i vjernika, bestidnost koja je uzrok pada u pakao milijuna duša, materijalizam u Crkvi i u svijetu, stvaranje kulta, tj. štovanje bezvrijednosti i ludosti, pohlepa, škrtost i tako dalje.


Posredovanje - Mistične molitve našega Gospodina

Posredničke molitve je naš Gospodin objavio kao molitve koje je On izrekao za vrijeme Svoje Muke i prije nego je izdahnuo na Križu za naše spasenje. One su prilagođene našoj upotrebi i uključuju molitve za poraz svih neprijatelja Svetoga Križa, za neutralizaciju obiteljskih i porodičnih prokletstava, da se odupremo dolazećoj kazni, za vjeru, za izgubljene ovce, za izdržljivost i tako dalje.


Getsemanska ura

Naš Gospodin kroz ovu Pobožnost poziva k Sebi izabrane da svakoga četvrtka, u noći od 23.00 sata, do petka ujutro u 3.00 sata održe Getsemansku uru - molitvu za vrijeme koje će se primijeniti sastavni dijelovi ove Pobožnosti. Najvažnija svrha ovoga poziva je da se milošću priprave siromašne duše za ove zle dane koji će kulminirati konačnom bitkom dobra i zla.


Poziv na svetost

Pobožnost prema Predragocjenoj Krvi je svakodnevni poziv na svetost. To je, osim Svete Misne Žrtve, osnovno i krajnje oružje protiv Sotone i svih zlih duhova u ovim pogibeljnim vremenima.

Iznad svega, to je način življenja. Gospodin opisuje to kao «suhi i pustinjski put» pun križeva. To je podsjetnik da jedino po Križu može jedna duša dostići zemlju sreće (Nebo). Svaki drugi put će dovesti u pakao. To je sveti poziv katolicima i svim kršćanima da se vrate Pravoj Vjeri u ovome pokvarenome svijetu, kojega je prevario Sotona, u kojemu se sve vrste Evanđelja sada propovijedaju, pa čak i unutar katoličanstva.


Molitve Predragocjene Krvi našega Gospodina Isusa Krista[uredi]

Krunica Predragocjene Krvi[uredi]

Moli se nakon Gospine krunice, na krunicu Predragocjene Krvi koja se razlikuje od Gospine time što umjesto 10 malih zrnaca unutar desetice ima 12 malih zrnaca.


Himan

Predragocjena Krvi Isusa Krista

Predragocjena Krvi Isusa Krista

Predragocjena Krvi Isusa Krista

Predragocjena Krvi Isusa Krista, spasi svijet


Zaziv Duha Svetoga

Dođi, Duše Sveti, napuni srca Svojih vjernih i zapali u njima vatru Svoje ljubavi.

R. Pošali Duha svojega i postat će.

O. I obnovit ćeš lice zemlje.


Pomolimo se!

O Bože, koji si svjetlošću Duha Svetoga poučio srca vjernih, daj da po istom Duhu što je pravo mislimo i Njegovoj se utjesi vazda radujemo, po Kristu Gospodinu našemu. Amen


Apostolsko vjerovanje…


(Prigni glavu)

Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje pokrije sada i zauvijek. Amen


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova


Oče naš

Zdravo Marijo (Tri puta)

Slava Ocu


(Prigni glavu)

Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje pokrije sada i zauvijek. Amen


PRVO OTAJSTVO

Pribijanje Desne Ruke našeg Gospodina Isusa

(Stanka za razmatranje)


Po Predragocjenoj Rani Tvoje Desne Ruke i po boli od čavla koji je probio Tvoju Desnu Ruku, neka Predragocjena Krv koja se tu prolila, spasi grešnike cijelog svijeta i obrati mnogo duša. Amen


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova


Oče naš, Zdravo Marijo (Oboje na bijelo zrno)


R. Predragocjena Krvi Isusa Krista (Na dvanaest crvenih zrna)

O. Spasi nas i cijeli svijet


Slava Ocu


(Prigni glavu)

Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje pokrije sada i zauvijek. Amen


DRUGO OTAJSTVO

Pribijanje Lijeve Ruke našeg Gospodina Isusa

(Stanka za razmatranje)


Po Predragocjenoj Rani Tvoje Lijeve Ruke i po boli od čavla koji je probio Tvoju Lijevu Ruku, neka Predragocjena Krv koja se tu prolila spasi duše u Čistilištu i zaštiti umiruće od napada paklenskih duhova. Amen


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova


Oče naš, Zdravo Marijo (Oboje na bijelo zrno)


R. Predragocjena Krvi Isusa Krista (Na dvanaest crvenih zrna)

O. Spasi nas i cijeli svijet


Slava Ocu


(Prigni glavu)

Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje pokrije sada i zauvijek. Amen


TREĆE OTAJSTVO

Probijanje Desne Noge našega Gospodina Isusa

(Stanka za razmatranje)


Po Predragocjenoj Rani Tvoje Desne Noge i po boli od čavla koji je probio Tvoju Desnu Nogu, neka Predragocjena Krv koja se tu prolila, pokrije temelj Katoličke crkve protiv planova okultnog kraljevstva i zlih ljudi. Amen


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova


Oče naš, Zdravo Marijo (Oboje na bijelo zrno)


R. Predragocjena Krvi Isusa Krista (Na dvanaest crvenih zrna)

O. Spasi nas i cijeli svijet


Slava Ocu


(Prigni glavu)

Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje pokrije sada i zauvijek. Amen


ČETVRTO OTAJSTVO

Probijanje Lijeve Noge našega Gospodina Isusa

(Stanka za razmatranje)


Po Predragocjenoj Rani Tvoje Lijeve Noge i po boli od čavla koji je probio Tvoju Lijevu Nogu, neka Predragocjena Krv koja se tu prolila zaštiti nas na svim našim putovima protiv planova i napada zlih duhova i njihovih slugu. Amen


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova


Oče naš, Zdravo Marijo (Oboje na bijelo zrno)


R. Predragocjena Krvi Isusa Krista (Na dvanaest crvenih zrna)

O. Spasi nas i cijeli svijet


Slava Ocu


(Prigni glavu)

Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje pokrije sada i zauvijek. Amen


PETO OTAJSTVO

Probijanje Svetog Boka našega Gospodina Isusa

(Stanka za razmatranje)


Po Predragocjenoj Rani Tvoga Svetoga Boka i po boli od koplja koje je probilo Tvoj Sveti Bok, neka Predragocjena Krv i voda koja se tu prolila izliječi bolesne, podigne mrtve, riješi naše sadašnje probleme i pouči nas putu do našega Boga za vječnu slavu. Amen


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova


Oče naš, Zdravo Marijo (Oboje na bijelo zrno)


R. Predragocjena Krvi Isusa Krista (Na dvanaest crvenih zrna)

O. Spasi nas i cijeli svijet


Slava Ocu


(Prigni glavu)

Neka Predragocjena Krv koja istječe iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje pokrije sada i zauvijek. Amen


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova (Tri puta)


Zdravo Kraljice…


Pomolimo se!

O Predragocjena Krvi Isusa Krista, mi te častimo, štujemo, klanjamo Ti se radi Tvojega vječnog zavjeta koji donosi mir čovječanstvu. Zacijeli Rane Presvetog Srca Isusova. Utješi Svemogućeg Oca na Njegovom prijestolju i operi grijehe cijeloga svijeta. Neka te svi štuju, o Predragocjena Krvi, smiluj se. Amen


Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se.

Neokaljano Srce Marijino, moli za nas.

Sveti Josipe, supruže Marije, moli za nas.

Sveti Petre i Pavle, molite za nas.

Sveti Ivane pod Križem, moli za nas.

Sveta Marijo Magdaleno, moli za nas.

Svi molitveni ratnici i nebeski zagovornici, molite za nas.

Svi veliki Sveci našega Gospodina, molite za nas.

Sve nebeske čete, molite za nas.

Marijina Legijo, moli za nas.

Litanije Predragocjene Krvi[uredi]

R. Gospodine, smiluj se!

O. Gospodine, smiluj se!

Kriste, smiluj se!

Kriste, smiluj se!

Gospodine, smiluj se!

Gospodine, smiluj se!

Kriste, čuj nas!

Kriste, usliši nas!


Oče Nebeski Bože, smiluj nam se!

Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se!

Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!

Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista, Krvi Spasiteljeva

O. Zaštiti nas i cijeli svijet!


Oceane Krvi Isusa Krista,

Oslobodi nas!

Krvi Isusa Krista, puna svetosti i sućuti,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, naša snago i jakosti,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Vječni Zavjete,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Temelju kršćanske vjere,

Predragocjena Krvi Isusova, Oklope Božji,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Božanska ljubavi,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Biču zlih duhova,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Pomoći onima u ropstvu,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Sveto Vino,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Snago Kršćana,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Branitelju kršćanskog bedema,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Istinska Vjero Kršćana,


Predragocjena Krvi Isusa Krista, Krvi iscjeljenja,

Spasi nas!

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Krvi pomazanja,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Smionosti djece Božje,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Vodo kršćanskih ratnika,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Krvi Uskrsnuća,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Pice nebeskih Anđela,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Utjeho Boga Oca,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Snago Duha Svetoga,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Obrezanje pogana,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Miru svijeta,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Sunčevi sjaju Neba i Zemlje,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Dugo na Nebu,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Nado nevine djece,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Riječi Božja u našim srcima,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Oružje nebesko,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Božanska Mudrosti,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Temelju svijeta,

Predragocjena Krvi Isusa Krista, Milosrđe Boga Oca,


O Predragocjena Krvi Isusa Krista,

Očisti grijehe svijeta!

O Predragocjena Krvi Isusa Krista,

Pročisti svijet!

O Predragocjena Krvi Isusa Krista,

Pouči nas kako tješiti Isusa!


Pomolimo se!

O Predragocjena Krvi našega spasenja, vjerujemo, ufamo se i pouzdajemo se u Tebe. Molimo Te, oslobodi sve one koji su u rukama paklenih duhova. Zaštiti umiruće od napasti zlih duhova i rado ih primi u Svoju vječnu slavu. Smiluj se cijelom svijetu i ojačaj nas da štujemo i tješimo Presveto Srce. Mi ti se klanjamo, o Predragocjena Krvi milosrđa. Amen.


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Izliječi Rane Presvetog Srca Isusova. (Tri puta)


Himan

Krvi Isusova,

Krvi Isusova,

Krvi Isusova, zaštiti nas. (Tri puta)


Klanjanje Predragocjenoj Krvi Isusovoj,

Klanjanje Predragocjenoj Krvi Isusa Krista!


Klanjamo Ti se Predragocjena Krvi Isusova,

Klanjamo Ti se Predragocjena Krvi Isusa Krista!


Klanjanje Predragocjenoj Krvi Isusovoj,

Klanjanje Predragocjenoj Krvi Isusa Krista!


Posveta Predragocjenoj Krvi Isusa Krista[uredi]

Svjestan, Milosrdni Spasitelju, svoje ništavnosti i Tvoje Uzvišenosti, bacam se pred Tvoje Noge i zahvaljujem Ti za mnoge dokaze Tvoje milosti koje si mi iskazao, Tvojem nezahvalnom stvoru. Zahvaljujem Ti posebno za izbavljenje, po Tvojoj Predragocjenoj Krvi, od razornih sotonskih sila.

U prisutnosti moje drage Majke Marije, moga Anđela Čuvara, moga Sveca zaštitnika i cijeloga Neba, dobrovoljno se posvećujem iskrena srca, o dragi Isuse, Tvojoj Predragocjenoj Krvi, po kojoj si otkupio svijet od grijeha, smrti i pakla.

Ja Ti obećajem, da ću uz pomoć Tvoje milosti i s mojom najvećom snagom, podupirati pobožnost prema Tvojoj Predragocjenoj Krvi, Cijeni našega otkupljenja, tako da svi mognemo štovati, slaviti i klanjati se Tvojoj Krvi.

Na ovaj način želim dati zadovoljštinu za moju nevjeru prema Tvojoj Predragocjenoj Krvi ljubavi i pružiti Tebi zadovoljštinu za mnoga oskvrnuća koja su ljudi počinili protiv te Predragocjene Cijene njihova spasenja.

O da bi mogli moji grijesi, moja hladnoća i sva djela moga nepoštivanja učinjena prema Tebi, o Sveta, Predragocjena Krvi, biti uništena. Evo, o dragi Isuse, Tebi prikazujem ljubav, štovanje i klanjanje, koje su, Tvoja Presveta Majka, Tvoji vjerni Učenici i svi Sveci iskazali Tvojoj Predragocjenoj Krvi. Molim Te, da zaboraviš moju raniju nevjernost i hladnoću i da oprostiš svima koji Te vrijeđaju. Poškropi me, o Božanski Spasitelju, i sve ljude Svojom Predragocjenom Krvlju, tako da mi, o Raspeta Ljubavi, odsada i nadalje uzmognemo ljubiti Tebe svim našim srcima i dostojno častiti Cijenu našega spasenja. Amen.

U tvoju se obranu utječemo, Sveta Bogorodice. Ne odbij nam molbe u potrebama našim, nego nas od svih pogibelji izbavi uvijek Slavna i Blagoslovljena Djevice. Amen.


Za sve dobročinitelje ove pobožnosti:

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Molitve tješenja[uredi]

Trpećem Isusu Kristu


1. Molitva

Vječni Oče, kad si se spremao poslati Svoga Jedinorođenog Sina, našeg Gospodina Isusa Krista, u ovaj svijet sa svrhom da nas spasi i donese jedan novi raj u svijet po Predragocjenoj Krvi iz ljubavi, rekao si: "Koga da pošaljem, tko će otići otkupiti Moj narod?"

Nebeski dvor je umuknuo dok Tvoj Sin nije odgovorio: "Evo me, pošalji Me Oče." Čast i Klanjanje Tebi o Božanska Ljubavi; hvala i duboko štovanje Tvojem Imenu, o Ljubljeni Isuse Kriste. Primi utjehu, o Trpeći Isuse Kriste. Nagrada koju si primio od Svoga naroda za Svoju dobrohotnost bio je grijeh. Podavali su se grijehu i hulili danju i noću protiv Tvoga Svetog Imena. Borili su se protiv Tebe i nisu se pokoravali Tvojim Zapovijedima.

Oče budi tješen glasom Svojih nebeskih Zborova. Neka Te glas Tvojih Gospodstava tješi. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Trpeći Isuse Kriste, podnesi to Gospodine!

Trpeći Isuse Kriste, ljubimo Te!

Trpeće Srce Isusa Krista, dođi Kraljevstvo Tvoje!


Himan

Budi utješen, o Isuse Kriste, naš Gospodine

Tvoja Predragocjena Krv

Za sve nas prolivena

Neka nikada ne bude uzaludna, mi molimo.


2. Molitva

Vječni Oče, pripremio si jedno Sveto Svetohranište, krilo Blažene Djevice Marije, za Svoga Jedinorođenog Sina, Isusa Krista. Blagoslovljena budi utroba koja je nosila jedinog Sina Božjega.

Oče, Tvoj Jedinorođeni Sin rodio se u Betlehemu i bio položen u jaslice jer za Njega i za Njegove roditelje nije bilo mjesta u svratištu. To je bilo zato da bi svijet tražio Kraljevstvo Nebesko prije nego propadljivo bogatstvo ovoga svijeta.

Oče, ovo je ukazivalo na to da Tvoj vlastiti narod nije bio spreman dočekati svoga Kralja, Otkupitelja i Stvoritelja. Nije bilo mjesta za Kralja Neba i Zemlje u Njegovoj vlastitoj zemlji.

Gospodine, došao si Svome vlastitom narodu i oni Te nisu prepoznali kao Kralja. Došao si Svojoj vlastitoj zemlji i oni Te nisu upoznali. Kad su čuli za Tebe kovali su Tvoju smrt. S tom zamisli, ubili su brojnu djecu. Bolan krik i zapomaganje odjeknulo je u Tvojoj vlastitoj zemlji kao dobrodošlica Kralju. Žene nije bilo moguće utješiti jer su njihova djeca bila mrtva.

Isuse, podnio si sve ovo iz ljubavi prema Svome narodu. Ali Tvoj narod nastavio je živjeti u grijehu i činiti svakojaka zla protiv Tebe i Tvoga Nebeskog Oca. Kao Kralja smatrali su Te svojim neprijateljem, kao Otkupitelj bio si za Svoj narod onaj koji se koristi slabostima vlastitog naroda u svoju korist, a kojega si spasio. Tko će, nabrajajući Tvoje milosrđe i ljubaznost prema Tvojem narodu, dovoljno Te utješiti?

Primi utjehu. Budi utješen, o ljubljeni Isuse Kriste. Neka Te glas Tvojih nebeskih Zborova Anđela i Arhanđela hvali i tješi. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Trpeći Isuse Kriste, podnesi to Gospodine!

Trpeći Isuse Kriste, ljubimo Te!

Trpeće Srce Isusa Krista, dođi Kraljevstvo Tvoje!


Himan

Ublaži žestinu Svoje srdžbe, Gospodine,

Žalosni smo

Svi smo mi griješili

Nećemo nikada opet sagriješiti.


3. Molitva

O ljubljeni Isuse Kriste, Ti koji si došao u ovaj svijet da otkupiš Svoj narod od grijeha. O Vrhovni Pastiru, Tvoje stado se loše i s prezirom odnosilo prema Tebi. Došao si i vidio kako Tvoj narod oskvrnjuje Sveti Hram Tvojega Oca. Tvoja srdžba istjerala ih je iz Svetoga Hrama. I danas ljudi postaju puteni omalovažavanjem Tvoje Nazočnosti u Svetohraništu.

Tješimo Te za grijehe koje ljudi čine protiv Tebe u Svetohraništu, radi hladnoće i nemara koje pokazuju u Tvojoj nazočnosti, radi onih koji Te nedostojno primaju i radi svih onih drugih djela koje ljudi čine protiv Tebe. Oprosti, oprosti, o Ljubljeni Isuse Kriste. Premda Te ljudi neprestano razapinju, po Svojem velikom milosrđu podnosiš sve ove uvrede Svojih ljubljenih stvorova.

O Milosrdni Isuse Kriste prihvati naše tješenje, usrdno Te molimo i smiluj se Svome narodu. Neka Te glas viših Redova nebeskih Anđela utješi. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Trpeći Isuse Kriste, podnesi to Gospodine!

Trpeći Isuse Kriste, ljubimo Te!

Trpeće Srce Isusa Krista, dođi Kraljevstvo Tvoje!


Himan

Bolno Srce Isusa Krista

Ti si trpio

I otkupio si naše živote

Neka se vrši Tvoja Volja na Zemlji.


4. Molitva

Milosrdni i ljubljeni Isuse Kriste, u žalosti i strahu trpio si u Getsemanskom Vrtu. Također si rekao: "Žalosna je Moja duša do smrti." Tješimo Tvoje Sveto Srce koje mnogo trpi. Podnio si za nas bičevanje na stupu i krunjenje trnjem da bi bili ponizni s Bogom. Uza sve to, mnoge nedužne duše svakodnevno su žrtve pobačaja i njihovi krikovi ranjavaju Tvoje Sveto Srce.

Usrdno Te molimo da ljudima oprostiš sve njihove grijehe. Neka Te glasovi nebeskih Keruba i Serafa i govor evangelizacije ovoga svijeta utješe. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Trpeći Isuse Kriste, podnesi to Gospodine!

Trpeći Isuse Kriste, ljubimo Te!

Trpeće Srce Isusa Krista, dođi Kraljevstvo Tvoje!


Himan

Isuse u Svetoj Euharistiji

Žao nam je

Za sve grijehe

Počinjene protiv Tebe na Zemlji


5. Molitva

O Dobri i Milosrdni Isuse Kriste koji si Sebe prikazao kao Žrtveno Janje za spas čovječanstva, tješimo Te. U poniznosti si se predao židovskim vojnicima koji su Te vukli kao zločinca, okrutno bez milosrđa. O Dobri Bože, dok Te ljudi sude, tješimo Te, O Trpeći Isuse Kriste, za sve ove uvrede koje su Ti nanesene na svjetskim sudnicama, tješimo Te; za sva okrutna zlostavljanja koja si pretrpio od svoga naroda, navijek Ti se klanjamo, svesrdno ljubimo i častimo. Amen.

R. Klanjanje Ranama Tvoga Svetoga Tijela

O. Primi utjehu, o Presveto Srce koje podnosiš sve ove boli.

R. Klanjanje Tvojoj Svetoj Glavi koja nosi sramnu trnovu Krunu.

O. Tješimo Te, o Presveto Srce koje podnosiš sve ove boli.

R. Klanjanje Dvama Srcima Ljubavi koja su se susrela na putu Kalvarije.

O. Primite naše tješenje, o Srca Majke i Sina. Prikazujemo vam tješenja za ovu bol i žalost koju ste podnijeli na putu Kalvarije.

R. Klanjanje Tvojoj Predragocjenoj Krvi prolivenoj po ulicama Jeruzalema.

O. Primi tješenje Gospodine za Tvoju Krv koja je poslužila kao zadovoljština. Na Kalvariji Stvoritelj Neba i Zemlje stajao je gol naočigled svih ljudi.

R. Klanjamo Ti se Trpeći Isuse Kriste koji podnosiš ovu sramotu za otpuštenje grijeha svijeta.

O. Slava, čast i klanjanje pripadaju Tebi koji si ponizno prihvatio Križ za moje spasenje. Ležeći na Križu vojnici su Te istezali i čavlima pribili Tvoje ruke i noge. Častimo i klanjamo se Tvojim Svetim Ranama i Tvojoj Predragocjenoj izlivenoj Krvi. Molimo Te prinesi ove velike patnje i žalost koju si pretrpio na Križu.

R. Klanjanje Tvojoj Svetoj Smrti, Neokaljani Jaganjče Božji.

O. Vladaj vječno, o Predragocjena Krvi i Vodo iz Tvojeg Svetog Boka. O Trpeći Isuse Kriste, dođi Kraljevstvo Tvoje. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Trpeći Isuse Kriste, podnesi to Gospodine!

Trpeći Isuse Kriste, ljubimo Te!

Trpeće Srce Isusa Krista, dođi Kraljevstvo Tvoje!


Himan

Trpeći Isuse Kriste na Križu

Kaplje Tvoje Krvi

Sve su izbrojene

Za sve nas da utonemo u tim mislima.


R. Trpeći Isuse Kriste, jedini Sine Božji, Otkupitelju i Stvoritelju svijeta, oprosti i smiluj se cijelom svijetu.

O. Bolno Srce Isusa Krista, primi utjehu. Amen. (Tri puta)


Molitve klanjanja[uredi]

Predragocjenoj Krvi Isusa Krista


Svemogući Vječni Oče, neizmjernost Tvoje ljubavi prema nama u punini se odražava u daru Tvojeg Jedinorođenog Sina čovječanstvu. On nije samo jednak Tebi već jedno s Tobom. Zahvalni smo Ti kao dužnici i to je više nego očito. Jasno je da Ti mi ne možemo uzvratiti u istoj mjeri. Ali molimo Tvoju milost dok očitujemo našu spremnost da Te ljubimo u ovom klanjanju. Cijenimo Tvoju dobrohotnost i molimo Tvoju stalnu nježnu ljubaznost u pomoći da i mi pokažemo više zadovoljavajući znak ljubavi i dužnu zahvalnost za promjenu u našem načinu življenja na bolje.

Neka se Sveti Mihovil Arhanđeo sa svojim četama Anđela i Svetaca pridruži nama i vodi nas bliže Tebi po ovom klanjanju. Mi ovu molitvu upućujemo po Kristu našem Gospodinu. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Himan

Klanjanje Predragocjenoj Krvi Isusovoj

Klanjanje Predragocjenoj Krvi Isusovoj


Klanjamo Ti se Predragocjena Krvi Isusova

Klanjamo Ti se Predragocjena Krvi Isusova


Klanjanje Predragocjenoj Krvi Isusovoj

Klanjanje Predragocjenoj Krvi Isusovoj


1. Molitva

O Ljubljeni Isuse Kriste, Tvoje je Milosrđe beskrajno, klanjamo se Tvojem Bolnom Srcu koje podnosi velike patnje i žalosti za spas čovjeka; Božansko Janje Božje, Sine Božji i Sine Djevice Marije, Ti si Bog i Čovjek. Ti si podnio pregorku muku iz ljubavi prema čovječanstvu; Ti si se u velikom strahu i tjeskobi znojio krvavim znojem u Getsemanskom vrtu, klanjamo se Tvojoj Predragocjenoj Krvi i žalosti koju si osjećao u Svojem Bolnom Srcu. Usrdno molimo za Tvoju Svetu Crkvu, papu, kardinale, biskupe, kler i sav Božji narod, koji su zaklonjeni Predragocjenom Krvlju, zadobili zaštitu, mir i ljubav tako da zagovorom Sv. Mihovila i svih Arhanđela Neba uzmognemo pobijediti Crvenog Zmaja. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Himan

Isuse u Svetoj Euharistiji

Neka nastupi vrijeme

Za koje si se molio

Da mognemo biti jedno u Tebi.


(Ako je moguće čelom dodirnuti tlo ili prignuti glavu)

Neka Predragocjena Krv, koja se izlijeva iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje, prekrije i nas, sada i zauvijek. Amen.


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Klanjamo Ti se i častimo Te navijeke. Amen.


2. Molitva

O Ljubljeni Isuse Kriste, Tvoje je Milosrđe beskrajno, klanjamo se Tvojem Bolnom Srcu koje podnosi velike patnje i žalosti za spas čovjeka. Blago Janje Božje, Sine Božji, Sine Djevice Marije, Bog i Čovjek, dopustio si da Tvoje Sveto Tijelo bude vezano za stup i bičevano da bi nas oslobodio od grijeha i donio spasenje čovječanstvu. Klanjamo se Tvojoj Predragocjenoj Krvi iz mnogih Rana na Tvojem Svetome Tijelu. Molimo za obraćenje tvrdokornih grešnika u cijelom svijetu. Dopusti da kaplje Tvoje Krvi padnu u njihova srca tako da se po zagovoru Keruba i Serafa i svih Anđela Neba svi ljudi vrate k Tebi. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Himan

Trpeće Srce Isusa Krista

Klanjam Ti se

I iskazujem Ti čast

Da svaka čast bude Tvoja.


(Ako je moguće čelom dodirnuti tlo ili prignuti glavu)

Neka Predragocjena Krv koja se izlijeva iz Svete Glave Našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje, pokrije i nas, sada i zauvijek. Amen.


R. Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Klanjamo Ti se i častimo Te navijeke. Amen.


3. Molitva

O Ljubljeni Isuse Kriste Tvoje je Milosrđe beskrajno, klanjamo se Tvojem Bolnom Srcu koje podnosi velike patnje i žalosti za spas čovjeka. O tako krotko Janje Božje, Sine Božji i Sine Djevice Marije, Bog i Čovjek. Tvoja Sveta Glava bila je izudarana željeznim šipkama od okrutnih grešnika da bi svijetu donio mir i jedan novi Rajski Vrt.

Klanjamo se Predragocjenoj Krvi koja je kapala iz Tvoje Svete Glave. Usrdno Te molimo za oslobođenje duša iz Čistilišta i zaštitu umirućih. Izlij Svoju Predragocjenu Krv da bi svi Tvoji neprijatelji bili raspršeni po zagovoru Prijestolja i nebeskih Sila i svih njihovih četa. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Himan

Isuse u Svetoj Euharistiji

Dok Ti se klanjamo

Častimo Tvoje Ime

1 pouzdajemo se u Tebe za mir


(Ako je moguće čelom dodirnuti tlo ili prignuti glavu)

Neka Predragocjena Krv koja se izlijeva iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje, prekrije i nas, sada i zauvijek. Amen.

R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Klanjamo Ti se i častimo Te navijeke. Amen.


4. Molitva

O Ljubljeni Isuse Kriste Tvoje je Milosrđe beskrajno klanjam se Tvome Bolnom Srcu koje podnosi velike patnje i žalosti za spas čovjeka. Neokaljano Janje Božje, Sine Božji i Sine Djevice Marije, Bog i Čovjek. U poniznosti primio si Križ Spasenja i uputio se prema Kalvariji. Ondje je po ulicama Jeruzalema tekla Tvoja Predragocjena Krv. Klanjamo se Tvojoj prolivenoj Krvi.

Ponizno molimo za oslobođenje onih u ropstvu i za povratak nekatolika u Jednu, Svetu i Apostolsku Crkvu koju si Ti utemeljio. Prolij Svoju Predragocjenu Krv da po zagovoru Tvojih Nebeskih Gospodarstava i svih Anđela, zarobljeni budu oslobođeni a izgubljene ovce vrate u jedno stado. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Himan

Trpeće Srce Isusa Krista

Čast i slava

Sva je Tvoja

Molimo da se sva srca vrate Tebi.


(Ako je moguće čelom dodirnuti tlo ili prignuti glavu)

Neka Predragocjena Krv koja se izlijeva iz Svete Glave Našeg Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje, prekrije i nas, sada i zauvijek. Amen.


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Klanjamo Ti se i častimo Te navijeke. Amen.


5. Molitva

O Ljubljeni Isuse Kriste Tvoje je Milosrđe beskrajno, klanjamo se Tvojem Bolnom Srcu koje podnosi velike patnje i žalosti za spas čovjeka. Milosrdno Janje Božje, Sine Božji, Sine Djevice Marije, Ti si Bog i Čovjek. U poniznosti prihvatio si Križ Spasenja svijeta. Ponizno si pružio Svoje Tijelo na Križ dok Te je Tvoj vlastiti narod držao i pribijao na križ. Klanjamo se Tvojoj Predragocjenoj Krvi koja je obilno tekla iz Tvojih Ruku i Nogu. Usrdno Te molimo da zaštitiš živuće svete u cijelom svijetu od djelovanja Antikrista. Izlij Svoju Predragocjenu Krv na njih da po zagovoru Anđela Sile i svih Anđela u Nebu završe svoju napornu borbu. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Himan

Daj da s Tobom pjevam Majko Djevo

I s Tobom ljubim

Tvoga Sina našeg Gospodina

Isusa Krista koji je za nas umro.


(Ako je moguće čelom dodirnuti tlo ili prignuti glavu)

Neka Predragocjena Krv koja se izlijeva iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje, prekrije i nas, sada i zauvijek. Amen.


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Klanjamo Ti se i častimo Te navijeke. Amen.


6. Molitva

O Ljubljeni Isuse Kriste Tvoje je Milosrđe beskrajno, klanjamo se Tvojem Bolnom Srcu koje podnosi velike patnje i žalost za spas čovjeka. Žrtveno Janje, Sine Božji i Sine Djevice Marije, Ti si Bog i Čovjek. Zli ljudi svijeta proboli su Tvoj Sveti Bok, Krv i Voda miješale su se i tekle, oprale su svijet od grijeha.

Klanjamo Ti se, o Predragocjena Krvi i Vodo; usrdno Te molimo da spasiš život svakog nerođenog djeteta i krstiš pobačenu djecu Vodom iz Tvoga Svetoga Boka u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Neka ovim zagovorom Vrhovništava Neba i svih Anđela stignu u vječni dom. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Himan

Trpeće Srce Isusa Krista

Klanjamo Ti se

1 zahvaljujemo Ti

I častimo Te navijeke. Amen


(Ako je moguće čelom dodirnuti tlo ili prignuti glavu)

Neka Predragocjena Krv koja se izlijeva iz Svete Glave našega Gospodina Isusa Krista, Hrama Božanske Mudrosti, Svetohraništa Božanskog Znanja i Sunčeva sjaja Neba i Zemlje, prekrije i nas, sada i zauvijek. Amen.


R. O Predragocjena Krvi Isusa Krista

O. Klanjamo Ti se i častimo Te navijeke. Amen.


7. Molitva

O Ljubljeni Isuse Kriste Tvoje je Milosrđe beskrajno, pa kako možemo pokazati našu ljubav prema Tebi? Tvoja Predragocjena Krv postala je Piće nebeskih Anđela. Častimo Te, Predragocjena Krvi. Iskazujemo Ti duboko štovanje, Predragocjena Krvi.

Klanjamo Ti se, Predragocjena Krvi. Sva stvorenja neka se klanjaju Predragocjenoj Krvi. Amen


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Himan

Slava i zahvalnost nek' je Ocu

Čast i hvala

Njegovom Sinu, Kristu

i Duhu Svetome


R. Klanjamo se Predragocjenoj Krvi Isusa Krista,

O. Krvi spasenja

R. Klanjamo se Predragocjenoj Krvi Isusa Krista,

O. Vječnom Zavjetu.

R. Klanjamo se Predragocjenoj Krvi Isusa Krista

O. Oružju Nebeskom.

R. Klanjamo se Predragocjenoj Krvi Isusa Krista,

O. Nadi nevine djece.

R. Klanjamo se Predragocjenoj Krvi Isusa Krista,

O. Utješi Boga Oca. Amen.

Tjeskobni pozivi[uredi]

Molitve zadovoljštine Trpećem Isusu Kristu


Gospodine Isuse Kriste, Ti nas kroz povijest vraćaš Svemogućem Ocu. Neizmjerno smo Ti zahvalni. Cijenimo Tvoju ljubav. S iskrenom žalošću sjećamo se naših slabosti, grijeha i svekolike Tvoje patnje u ovoj Tvojoj plemenitoj zadaći. Možemo li to ublažiti? Molimo Te, pomozi nam da to postignemo našim načinom života. Odsad, učinit ćemo što god je potrebno ako samo Ti to želiš. Pokaži nam više ljubavi da to želiš. Izričemo ovu molitvu u Ime Isusa Krista našeg Gospodina koji živi i vlada s Ocem u jedinstvu Duha Svetoga, jedan Bog u vijeke vjekova. Amen.

Vječni Oče, prikazujem Ti sve Rane Tvoga preIjubljenog Sina Isusa Krista, boli i smrtnu muku Njegova Presvetoga Srca i Njegove Predragocjene Krvi. koja je lijevala iz svih Njegovih Rana kao zadovoljštinu za moje grijehe i grijehe cijelog svijeta. Amen. (Tri puta)


Apostolsko vjerovanje...

(Kratka šutnja)


1. prebolni poziv

Gdje si, moj sine? Tvoj Te Gospodar traži. Dođi k Meni! Dođi bliže i poslušaj Moj prebolni poziv.

Moj sine, jednom je bio neki čovjek koji je imao mnogo ovaca. Brinuo se o njima i dobro ih pasao. Kad god su bile žedne vodio ih je na izvor vode da utaže žeđ. Nije dopuštao da ih svlada glad. Vodio ih je na prekrasnu zelenu pašu. One su jele i gojile se i bile snažne. Taj je čovjek ogradio pašnjak da se niti jedan vuk ne uvuče u njega i naškodi stadu.

Jednog dana, ovce skovaše pobunu i pobjegoše iz tora i dođoše u šumu. Tamo su ih pohvatale divlje životinje. Bile su kao robovi bez nade. Njihova tijela i krv služili su im za gozbe i za životinjske žrtve njihovim bogovima. Usprkos tome, Čovjek nije zaboravio svoje stado. Poslao je sve svoje sluge i njih su poubijali.

Sin Čovječji, Pastir je vodio stado danju i noću u pustoš. Na tom svom putu shvatili su mnoge teškoće koje nisu mogli podnijeti. Zalili su se Sinu Čovječjem, izrekli su svakojake okrutne riječi protiv njega i na kraju ga pogubili. Sine, kad je Otac Srna Čovječjeg čuo za smrt Svoga Sina, što misliš da će učiniti?

(Kratka šutnja)

Moj sine, ti i tvoj narod ste stado. Moj Otac je vlasnik stada, koji je poslao mnoge proroke Svome narodu koji živi u ovoj zastrašujućoj pustoši. Ja sam Sin kojeg ste progonili i ubili. Što sam vam učinio?

Unatoč svim vašim grješnim djelima, Moj Otac vas još uvijek poziva da Mu se vratite. Ali vam nije stalo do Njegova poziva. VRATITE SE! O Izraele, Moj narode! Dajte zadovoljštinu za grijehe koje ste vi i cijeli svijet počinili protiv Moga Oca i Moje Predragocjene Krvi. Ja sam Trpeći Isus Krist.

(Kratka šutnja)

Bože moj, Bože moj, vjerujem čvrsto svim svojim srcem u Tebe. Ufam se i iskreno pouzdajem u Tebe. Samo ću se Tebi zauvijek klanjati. Skrušeno i s ljubavlju padam ničice do Tvojih Nogu; molim Te oprosti onima koji su bez vjere i ne žele vjerovati, onima koji Ti se ne klanjaju i ne žele Ti se klanjati i onima koji su Te razapeli i koji te još uvijek svakodnevno razapinju. dragi Isuse, želim Te tješiti do konca svojeg života. Amen.

Bože moj, Ti si tako dobar, vrlo mi je žao što sagriješih Tebi, no Tvojom milošću neću više griješiti.


Oče naš, Zdravo Marijo

Slava Ocu (Tri puta)


Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, prikazujem Ti Utjelovljenu Riječ, Isusa Krista, Njegovo tijelo prekriveno Ranama i Krvlju. Njegovu smrtnu muku u Maslinskom vrtu, Njegovo bičevanje s krunom. Njegovo odbacivanje. Njegovu osudu, Njegovo razapinjanje i smrt zajedno sa svima patnjama Tvoje Svete Crkve i krvlju Mučenika, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

Trpeći Isuse, prikazujem Ti svoje srce da se sjedini s Tvojim Bolnim Srcem, podnositeljem Tvoje smrtne muke! Isuse, želim s Tobom dijeliti smrtnu muku tako da se pospješi Tvoja Slavna Vladavina Mira. Amen.


2. prebolni poziv

Moj sine, dođi bliže k Meni, poslušaj Moj prebolni poziv. Iz ljubavi prema vama prikazujem Svoje Tijelo kao živu žrtvu - Kruh Života za sve ljude; Moja Krv je dragocjeno piće - piće nebeskih Anđela s ljubavlju dano ljudima.

Moj sine, ostajem za vas u Sakramentu Ljubavi čekajući vas u Svetohraništu gdje sam radi vas zatvorenik. Rijetko prilazite Meni jer se ne sjećate Mene koji sam u zatvoru zbog vas.

Moj sine, Moja bolna tjeskoba je velika kad vidim hladnoću, nesvjesnost i nemar s kojima prilazite Svetom Trojstvu čija nazočnost ispunja Sveto Svetište. Ja sam ovdje, moj sine. Ja sam ovdje u punini. Osjetite strahopoštovanje pred nazočnošću vašega Boga, pristupite s poštovanjem i obzirnosti.

Moj sine, znaš li ti što trpim kad god uđem u svetište vašeg srca posredstvom Sv. Pričesti? Vaši Me grijesi vezuju i udaraju okrutno. U vašim srcima ne nalazim utjehe. Poslije bešćutnog bičevanja odvlačite Me i zaključavate vrata vašeg srca sa opačinama. Ovo je to što mi nanosite vašim grešnim životom. Ja sam Kruh Života za sve ljude koji Me primaju u stanju svetosti. Dolazim vam dati život, ne smrt. Očistite opačinu iz vašeg srca. Otvorite Mi vrata vašeg srca. Učinite od vašeg srca Svetohranište u kojem Me tješite. Sine, smijem li Ja živjeti u tvojem svetištu od jedne do druge Pričesti. Srdačno Me dočekaj dobrodošlicom, moj sine. Svi koji Me srdačno dočekuju pozdravljaju Moga Oca i Duha Svetoga koji žive u Meni.

Svi koji Me odbacuju, odbacuju Sveto Trojstvo. Sine, čak ako Me drugi odbace, učini od svoga srca Svetohranište koje će Me tješiti. Ja sam Trpeći Isus Krist koji vas poziva da se VRATITE.

(Kratka šutnja)

Bože moj, Bože moj, vjerujem čvrsto svim svojim srcem u Tebe. Ufam se i iskreno pouzdajem u Tebe. Samo ću se Tebi zauvijek klanjati. Skrušeno i s ljubavlju padam ničice do Tvojih Nogu; molim Te oprosti onima koji su bez vjere i ne žele vjerovati, onima koji Ti se ne klanjaju i ne žele Ti se klanjati i onima koji su Te razapeli i koji te još uvijek svakodnevno razapinju. dragi Isuse, želim Te tješiti do konca svojeg života. Amen.

Bože moj, Ti si tako dobar, vrlo mi je žao što sagriješih Tebi, no Tvojom milošću neću više griješiti.


Oče naš, Zdravo Marijo

Slava Ocu (Tri puta)


Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, prikazujem Ti Utjelovljenu Riječ, Isusa Krista, Njegovo tijelo prekriveno Ranama i Krvlju. Njegovu smrtnu muku u Maslinskom vrtu, Njegovo bičevanje s krunom. Njegovo odbacivanje. Njegovu osudu, Njegovo razapinjanje i smrt zajedno sa svima patnjama Tvoje Svete Crkve i krvlju Mučenika, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

Trpeći Isuse, prikazujem Ti svoje srce da se sjedini s Tvojim Bolnim Srcem, podnositeljem Tvoje smrtne muke! Isuse, želim s Tobom dijeliti smrtnu muku tako da se pospješi Tvoja Slavna Vladavina Mira. Amen.


3. prebolni poziv

Moj sine, Ja sam u tvom srcu, osamljenom Getsemaniju, gdje bdijem, a nitko se ne usuđuje doći i bdjeti sa Mnom čak ni jednu uru. Radije bi ti imao zemaljsko Bogatstvo čak uz opasnost propasti, ostavljajući Me samoga da trpim. Neprijatelj se brzo približava i on napreduje tako da zadobije mnoge duše dok ti spavaš. Sine, zar se ne možeš probuditi i bdjeti sa Mnom jednu uru? Ja sam u svetištu tvoje duše, osamljenom Getsemaniju, čekam da dođeš. Mnoge duše, mnoge duše odlaze u pakao zbog grijeha bluda. Sine, vidiš kako mnoge duše vode u propast zbog njihove mode. ja sam onaj kojeg ste javno izložili gola. Sine, tješi Me. Sine, smiluj Mi se. Nikada muškarac ne treba oponašati ženu! Nikada žena ne treba oponašati muškarca! Budite ono što sam vas stvorio, sine; budite što sam vas stvorio. Kažem, drži se daleko od svjetske mode. Ovo je plan neprijatelja da uništi hram Duha Svetoga; to jest vaše tijelo. Živite čednim životom.

Moj ljubljeni sine, jer vas ljubim i želim vam iskazati Svoju ljubav, obraćam se s molbom tebi da Mi prikažeš cijelo tvoje biće, da ono bude za Mene i samo za Mene. Neka Me uvijek slavi, uvijek tješi. Ja se ovom molbom ne obraćam svijetu već tebi kojeg ljubim. Prikaži to Meni, prikaži to za spas. Ja sam Trpeći Isus Krist koji vas poziva da se VRATITE.

(Kratka šutnja)

Bože moj, Bože moj, vjerujem čvrsto svim svojim srcem u Tebe. Ufam se i iskreno pouzdajem u Tebe. Samo ću se Tebi zauvijek klanjati. Skrušeno i s ljubavlju padam ničice do Tvojih Nogu; molim Te oprosti onima koji su bez vjere i ne žele vjerovati, onima koji Ti se ne klanjaju i ne žele Ti se klanjati i onima koji su Te razapeli i koji te još uvijek svakodnevno razapinju. dragi Isuse, želim Te tješiti do konca svojeg života. Amen.

Bože moj, Ti si tako dobar, vrlo mi je žao što sagriješih Tebi, no Tvojom milošću neću više griješiti.


Oče naš, Zdravo Marijo

Slava Ocu (Tri puta)


Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, prikazujem Ti Utjelovljenu Riječ, Isusa Krista, Njegovo tijelo prekriveno Ranama i Krvlju. Njegovu smrtnu muku u Maslinskom vrtu, Njegovo bičevanje s krunom. Njegovo odbacivanje. Njegovu osudu, Njegovo razapinjanje i smrt zajedno sa svima patnjama Tvoje Svete Crkve i krvlju Mučenika, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

Trpeći Isuse, prikazujem Ti svoje srce da se sjedini s Tvojim Bolnim Srcem, podnositeljem Tvoje smrtne muke! Isuse, želim s Tobom dijeliti smrtnu muku tako da se pospješi Tvoja Slavna Vladavina Mira. Amen.


4. prebolni poziv

Moj sine, je li to ovo kako izdaješ svoga Gospodina i Spasitelja? Samo zbog svjetskog novca koji propada i; ovom zemaljskom životu kojeg biraš da izdaš svoga Gospodara i predaš Me okrutnim ljudima da Me razapinju. Sine, ti od sebe činiš Judu zadnjeg vremena. Kako će strašno biti za one koji izdaju Sina Božjega koji Ga predaju grešnicima da bude razapet.

Sine, kako će oni žalosno prijeći u vječnost i trpjet u vječnosti. Čak među svećenicima Moga Srca ima mnogo Juda koji biraju ovozemaljski imetak u zamjenu za svoga Gospodina koji je u bolnoj tjeskobi. Ovo mi pričinja mnogo boli, Moj sine, jer oni od kuće Mojega Oca prave trgovinu. Moj Otac je vrlo gnjevan. Pogledaj i shvatit ćeš kako Me istjeruju iz Moga Svetoga Svetišta. Sine, želite li nazočnost vašega Boga? Prikaži Mi svoj život. Ja sam onaj kojega izdajete samo zbog ovih zemaljskih stvari. Sine, sve ove stvari za koje se toliko trudite, uništit će vatra i zašto se onda uzalud mučite?

Vratite se Meni, Moj sine. Smilujte se Onome koji je došao spasiti duše. Ja sam Trpeći Isus Krist koji vas ljubi, pozivajući vas na POVRATAK.

(Kratka šutnja)

Bože moj, Bože moj, vjerujem čvrsto svim svojim srcem u Tebe. Ufam se i iskreno pouzdajem u Tebe. Samo ću se Tebi zauvijek klanjati. Skrušeno i s ljubavlju padam ničice do Tvojih Nogu; molim Te oprosti onima koji su bez vjere i ne žele vjerovati, onima koji Ti se ne klanjaju i ne žele Ti se klanjati i onima koji su Te razapeli i koji te još uvijek svakodnevno razapinju. dragi Isuse, želim Te tješiti do konca svojeg života. Amen.

Bože moj, Ti si tako dobar, vrlo mi je žao što sagriješih Tebi, no Tvojom milošću neću više griješiti.


Oče naš, Zdravo Marijo

Slava Ocu (Tri puta)


Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, prikazujem Ti Utjelovljenu Riječ, Isusa Krista, Njegovo tijelo prekriveno Ranama i Krvlju. Njegovu smrtnu muku u Maslinskom vrtu, Njegovo bičevanje s krunom. Njegovo odbacivanje. Njegovu osudu, Njegovo razapinjanje i smrt zajedno sa svima patnjama Tvoje Svete Crkve i krvlju Mučenika, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

Trpeći Isuse, prikazujem Ti svoje srce da se sjedini s Tvojim Bolnim Srcem, podnositeljem Tvoje smrtne muke! Isuse, želim s Tobom dijeliti smrtnu muku tako da se pospješi Tvoja Slavna Vladavina Mira. Amen.


5. prebolni poziv

Moj sine, kad će prestati jaki bolovi Mojeg bičevanja zbog tvojih grijeha i grijeha cijeloga svijeta? Zašto Me bičujete i u isto vrijeme krunite trnjem? I ovako govorite: "Pusti me griješiti, kasnije ću se ispovjediti." Ja sam Trpeći Isus Krist kojeg neprestano mučite. Sine, nisam vam dao Sakrament Pomirenja da postanete pokvarena svinja? Ovo je Sakrament Moje Ljubavi. On otvara ocean Božanskog Milosrđa, Predragocjene Krvi i Vode koja se izlila da spasi i očisti vašu opačinu, tako da ideš i više ne griješiš Sine, makni krunu s trnjem. Smiluj Mi se, nemoj Me opet bičevati. Ljubi svoga Boga, svoga Stvoritelja. Nemaj drugih bogova od bilo kojeg stvorenja. Samo pred svojim Bogom imaj strahopoštovanja i osjećaj dubokog štovanja. Ne uzmi isprazno ime Božje. Sine, sjeti se da sveto proslavljaš dan zapovijedani. Budi dokazom Mojeg Imena u ovom mitom preplavljenom i moramo iskvarenom svijetu. Sve ovo učini da se umanje boli Moje smrtne muke. Prikaži sva svoja razočaranja, kušnje i proganjanja za oka janje svojih grijeha i grijeha cijelog svijeta. Ja sam Trpeći Isus Krist koji vas moli da se VRATITE.

(Kratka šutnja)

Bože moj, Bože moj, vjerujem čvrsto svim svojim srcem u Tebe. Ufam se i iskreno pouzdajem u Tebe. Samo ću se Tebi zauvijek klanjati. Skrušeno i s ljubavlju padam ničice do Tvojih Nogu; molim Te oprosti onima koji su bez vjere i ne žele vjerovati, onima koji Ti se ne klanjaju i ne žele Ti se klanjati i onima koji su Te razapeli i koji te još uvijek svakodnevno razapinju. dragi Isuse, želim Te tješiti do konca svojeg života. Amen.

Bože moj, Ti si tako dobar, vrlo mi je žao što sagriješih Tebi, no Tvojom milošću neću više griješiti.


Oče naš, Zdravo Marijo

Slava Ocu (Tri puta)


Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, prikazujem Ti Utjelovljenu Riječ, Isusa Krista, Njegovo tijelo prekriveno Ranama i Krvlju. Njegovu smrtnu muku u Maslinskom vrtu, Njegovo bičevanje s krunom. Njegovo odbacivanje. Njegovu osudu, Njegovo razapinjanje i smrt zajedno sa svima patnjama Tvoje Svete Crkve i krvlju Mučenika, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

Trpeći Isuse, prikazujem Ti svoje srce da se sjedini s Tvojim Bolnim Srcem, podnositeljem Tvoje smrtne muke! Isuse, želim s Tobom dijeliti smrtnu muku tako da se pospješi Tvoja Slavna Vladavina Mira. Amen.


6. prebolni poziv

Moj sine, približi se k Meni i poslušaj Moj prebolni poziv. Svakog dana tražim nekoga tko će Me tješiti, ali ne nalazim nikoga. Gledaj Moje Ispaćeno Lice. Gdje je Veronika zadnjeg vremena? Gdje je ona koja je obrisala Moje Krvavo Lice i utješila Me? Je li ona jedna od onih koji se pridružuju mnoštvu koje govori: "Raspni Ga! Raspni Ga!" Zaboravili su da sam njihov Mesija koji ih je izbavio iz Egipta. Tko ih je hranio nebeskim kruhom i pod Svojim okriljem vodio u bezvodnoj i žarkoj pustinji. Odbacili su Me i nema više nijednog da Mi pomogne. Sine, ovo je kako si ostavio svoj križ i odvratio se od puta Kalvarije, ostavljajući Me samoga da trpim.

Uistinu kažem ti Moj sine, nema drugog puta koji te može dovesti u Obećanu zemlju, osim puta Svetoga Križa. Nosi svoj križ i slijedi Me sve dane svoga života. Pomozi Mi nositi sve ove odbačene križeve koje je moj narod prepustio Meni da ih nosim.

Sine, živi život svoga posvećenja. Nosi svoj križ i slijedi Me. Ja sam Trpeći Isus koji vas poziva da se VRATITE.

(Kratka šutnja)

Bože moj, Bože moj, vjerujem čvrsto svim svojim srcem u Tebe. Ufam se i iskreno pouzdajem u Tebe. Samo ću se Tebi zauvijek klanjati. Skrušeno i s ljubavlju padam ničice do Tvojih Nogu; molim Te oprosti onima koji su bez vjere i ne žele vjerovati, onima koji Ti se ne klanjaju i ne žele Ti se klanjati i onima koji su Te razapeli i koji te još uvijek svakodnevno razapinju. dragi Isuse, želim Te tješiti do konca svojeg života. Amen.

Bože moj, Ti si tako dobar, vrlo mi je žao što sagriješih Tebi, no Tvojom milošću neću više griješiti.


Oče naš, Zdravo Marijo

Slava Ocu (Tri puta)


Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, prikazujem Ti Utjelovljenu Riječ, Isusa Krista, Njegovo tijelo prekriveno Ranama i Krvlju. Njegovu smrtnu muku u Maslinskom vrtu, Njegovo bičevanje s krunom. Njegovo odbacivanje. Njegovu osudu, Njegovo razapinjanje i smrt zajedno sa svima patnjama Tvoje Svete Crkve i krvlju Mučenika, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

Trpeći Isuse, prikazujem Ti svoje srce da se sjedini s Tvojim Bolnim Srcem, podnositeljem Tvoje smrtne muke! Isuse, želim s Tobom dijeliti smrtnu muku tako da se pospješi Tvoja Slavna Vladavina Mira. Amen.


7. prebolni poziv

Mojoj sine, podigni oči i vidi kako su Me vaši grijesi pribili na Križ. Krvarim iz ljubavi za vas. Žeđam iz ljubavi za ovim potrebnim svijetom. Nitko od vas nije voljan utješiti Me; zapravo, pružate Mi ocat kad sam žedan. Svi stojite daleko, ismijavate i kritizirate Me.

Moj sine, vidiš kako neistinito govorite protiv vaših susjeda. Umjesto da molite za moju Svetu Crkvu, vi se držite po strani i kritizirate ju. Ja sam Trpeći Isus Krist kojeg kritizirate. Crkva je Moje Tijelo koju razapinjete.

Moj sine, stani na podnožje Moga Svetoga Križa i prikaži zajedno s Mojom Majkom cijeli svijet Meni. Prihvatit ću i prikazati Mojem Ocu. Oni će biti Njegovi sinovi i kćeri i pokoravati se Njegovim Zapovijedima. Srdžba Vječnog Oca ublažit će se; Moje Svete Rane iscijelit će se. Tada će doći Moje Kraljevstvo na zemlju. Sine, daj se razapeti za Mene i sa Mnom na Svetom Križu Spasa. Ovo je što najviše trebam od tebe kao naknadu za tvoje grijehe i grijehe svijeta. Za ove stvari nisam se obratio svijetu već tebi, jer te ljubim i želim da Mi iskažeš ljubav. Obećajem da ću s tobom povući sve ljude k Meni. Prihvati Moj Prebolni Poziv, o moj ljubljeni sine. Prikazat ću sve tvoje žrtve koje će biti prihvatljive Bogu kao zadovoljština za tvoje grijehe i grijehe svijeta.

Na kraju, cijeli će svijet živjeti u Meni, sa Mnom i za Mene. Moj Sveti Bok otvorit će se za sve ljude kao utočište. Oni će crpsti Živu Vodu s Izvora Života koja teče iz Mog Svetog Boka. Sine, neka se Moja Volja vrši na zemlji. Neka se Moja Volja vrši u tebi. Trpi za Mene i sa Mnom. Umri za Mene i živi u Meni. Ja sam Trpeći Isus Krist. Ja vas ljubim. Ja vas sve blagoslivljam.

(Kratka šutnja)

Bože moj, Bože moj, vjerujem čvrsto svim svojim srcem u Tebe. Ufam se i iskreno pouzdajem u Tebe. Samo ću se Tebi zauvijek klanjati. Skrušeno i s ljubavlju padam ničice do Tvojih Nogu; molim Te oprosti onima koji su bez vjere i ne žele vjerovati, onima koji Ti se ne klanjaju i ne žele Ti se klanjati i onima koji su Te razapeli i koji te još uvijek svakodnevno razapinju. dragi Isuse, želim Te tješiti do konca svojeg života. Amen.

Bože moj, Ti si tako dobar, vrlo mi je žao što sagriješih Tebi, no Tvojom milošću neću više griješiti.


Oče naš, Zdravo Marijo

Slava Ocu (Tri puta)


Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, prikazujem Ti Utjelovljenu Riječ, Isusa Krista, Njegovo tijelo prekriveno Ranama i Krvlju. Njegovu smrtnu muku u Maslinskom vrtu, Njegovo bičevanje s krunom. Njegovo odbacivanje. Njegovu osudu, Njegovo razapinjanje i smrt zajedno sa svima patnjama Tvoje Svete Crkve i krvlju Mučenika, kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

Trpeći Isuse, prikazujem Ti svoje srce da se sjedini s Tvojim Bolnim Srcem, podnositeljem Tvoje smrtne muke! Isuse, želim s Tobom dijeliti smrtnu muku tako da se pospješi Tvoja Slavna Vladavina Mira. Amen.


(Prigni glavu)

Slava Ocu (Sedam puta)


Mistične molitve[uredi]

našega Gospodina Isusa Krista


Ove molitve je naš Gospodin kao svoje molbe uputio Svome Nebeskom Ocu tijekom Svoje Muke. U naše dane Isus Krist je dao te molitve vidiocu Barnabi da ih zapiše i preporučio da ih svakodnevno molimo.


Molitva za pobjedu nad Sotonom i njegovim suradnicima[uredi]

«Nemojte se bojati mnogobrojnih neprijatelja. Djeco, jednostavno prikažite Rane, Patnje i Krv Moje Lijeve Ruke za njihovu propast; vidjet ćete ih kako nestaju kao pepeo... Uvjeravam vas, mnoga će kraljevstva neprijateljska nestati za tren oka. Molite ovu molitvu i poučite sve ljude da je mole. Predragocjena Krv bit će vaš spas.»


Svi vi, mnogobrojni neprijatelji svete Smrti moga Učitelja Isusa Krista na Križu Kalvarije, ti kneže tame i pokvarenosti, oče svih laži, ja se klanjam smrti svoga Učitelja Isusa Krista i prikazujem Njegove patnje, Rane i Predragocjenu Krv iz Njegove Lijeve Ruke vječnom Ocu, za vašu propast, za vaše uništenje i vaše bičevanje. Amen.

Predragocjena Krvi moga Učitelja Isusa Krista - vladaj u meni i u životima svih ljudi. Amen.

Molitva za zaštitu i jedinstvo Stada[uredi]

«Moja djeco, kad god izgovarate ovu molitvu, vi pomažete da dođe prije na Zemlju čas Mojega Kraljevstva. Po ovoj molitvi Moj Otac će dopustiti da uskoro dođe čas Drugih Duhova, kada će se Moja molitva ispuniti: da svi budu jedno... Svi koji obavljaju ovu pobožnost, uvelike će se radovati kad dođe Moje Kraljevstvo. Uvijek ću ih zaštićivati.»


Vječni Oče, prikazujem Ti sve Rane, patnje i Predragocjenu Krv iz svetih Nogu Tvojega Sina, našega Gospodina i Učitelja, za svu Tvoju djecu koja lutaju, kao ovce bez pastira, u ovoj zastrašujućoj velikoj šumi. Zaštiti ih od divljih grabežljivaca i daj im mir, da bi mogli biti jedno i sjedinjeni na isti način kao što je čavao držao čvrsto Noge moga Učitelja i Spasitelja Isusa Krista. Amen.

Predragocjena Krvi Isusa Krista - vladaj vječno. Amen.

Molitva za utočište u Svetom Boku Isusa Krista[uredi]

«Moja djeco, ovi zli dani progutat će mnoge duše. Zbog to ga vas poučavam ovoj mističnoj molitvi, da bi se svi mogli spasiti. Moj Sveti Bok otvoren je za sve ljude. Molite ovu molitvu i objavite je svim ljudima. Zaštitit ću sve koji poučavaju druge ovoj molitvi. Sve vas ljubim. Požurite, da se spasite.»


O Ljubljeni Oče, Bože Abrahama, Izaka i Jakova, koji si davno zaštitio Izraelce, spremno im pomažući u suhoći čas hladne, čas vruće pustinje, prikazujem Ti svetu Smrt mojega Učitelja i Spasitelja Isusa Krista, da zaštitiš Svoj narod koji je raspršen po cijelom svijetu. Neka nas Krv i Voda operu i okrijepe, spase i očiste, da bismo mogli naći dom u Svetom Boku Tvojega Sina, koji se otvara svim ljudima. Amen.

Sveti Boku Isusa Krista - budi naš sigurni dom. Amen.


Molitva za oslobođenje od pradjedovskih proklinjanja[uredi]

«Moja djeco, molite ovu molitvu i objavite je cijelom čovječanstvu. Svi koji su pod prokletstvom i stalno je budu molili, bit će oslobođeni učinka proklinjanja. Obitelj koja trpi od prokletstava grijeha njihovih pradjedova i moli devetnicu kroz 144 dana, bit će ovom molitvom oslobođena. Svi koji prekinu zavjet uzrokovan smrću, spasit će se i također će biti oslobođeni od nanesenih im proklinjanja, ako neprestano budu molili ovu molitvu i kajali se.»


Vječni Oče, Ti si jedini Besmrtni Bog, sama Ljubav, Milosrđe i Blagost. Pogledaj na Svoga Jedinorođenog Sina, Isusa Krista i smiluj se. Prikazujem Ti patnje Njegova bičevanja na stupu, Njegove Rane i Krv za sav Tvoj narod, koji živi pod teretom kletvi, zbog grijeha svojih predaka i njihove neposlušnosti te zbog prekida zavjeta kojeg su s Tobom sklopili. Neka nas bičevanje Tvoga Sina oslobodi, Njegove Rane iscijele, a Njegova Predragocjena Krv spasi. Amen.

Predragocjena Krvi Isusa Krista, oslobodi nas kletvi. Svete Rane Isusa Krista - iscijelite naše rane. Daj da po Tvojem bičevanju zadobijemo Tvoj pečat. Amen.


Molitva za okrjepu u vjeri[uredi]

«Dok sam se spremao otići od Svojega naroda, Moja je tjeskoba bila veća, kad sam se sjetio njihove nevjernosti. Također sam se sjetio vremena koje dolazi, da će to biti strašno i užasno; da će Me mnogi izdati, kao Juda, dok će drugi zanijekati da Me poznaju... Djeco, uvijek molite ovu molitvu i objavite je cijelom svijetu, prije nego pogibeljno razdoblje dođe. Ako imate i malo vjere, kao što je gorušičino sjeme, svladat ćete ovo razdoblje. Ova mistična molitva je snažna. Neka je upozna cijeli svijet. Sve vas ljubim.»


Svemogući i Sveznajući Bože, Bože Ilije i proroka pogledaj svetu Glavu Svoga Jedinorođenog Sina i smiluj se. Prikazujem Ti svekoliko poniženje, patnje, Rane i Predragocjenu Krv iz Glave Tvoga Sina, za Tvoju djecu koja žive u ovim pogubnim vremenima. Osnaži našu vjeru, po pretrpljenim porugama Tvojega Sina Isusa Krista i spasi nas po Predragocjenoj Krvi iz Njegove Svete Glave. Daj da se i mi, po patnjama Tvojega Sina Isusa Krista, naučimo trpjeti u Tebi i umrijeti u Tebi. Amen.

Sveta Muko Isusa Krista - umnoži našu vjeru.


Molitva za očitovanje Božanske Volje[uredi]

«Moja smrtna muka pogoršavala se sve više kad sam ušao u Getsemani. Pogledao sam svoje ljude i vidio kako spavaju, dok se njihov neprijatelj brzo približavao i napredovao... Moje tjeskobno Srce otvorilo se ovim riječima. 'Zašto spavate, zar ne možete bdjeti sa Mnom samo jednu uru? Molite da ne padnete u napast!' Kad sam opet u molitvi kleknuo, breme Moje smrti me pretegnulo. 'Oče, ukloni ovu čašu od Mene, ali neka ne bude Moja, nego Tvoja volja.' Na kraju, podignem oči, moleći se Svojem Ocu ovako: 'O, neka sazna cijeli svijet za Vladavinu Mojeg Oca na zemlji'.»


Vječni Oče, Ti si Stvoritelj i Začetnik života. Ti ljubiš svijet kojeg si stvorio. Zato si poslao Svoga Jedinorođenog Sina da dođe otkupiti svijet, da tako dođe Kraljevstvo Tvoje. Pogledaj na Svoga Sina i podigni Ga na Svoje Prijestolje. Podigni Svoju desnu Ruku i spasi svoj narod. Prikazujem Ti sva trpljenja, patnje i smrt Tvojega Jedinorođenog Sina, kojeg ljubiš, za Tvoju pobjedu i Vladavinu na Zemlji. Po Predragocjenoj Krvi Tvoga Sina, sklopi novi zavjet i vrati svu Svoju djecu Tvojoj Svetoj Volji. Amen.

Predragocjena Krvi Isusa Krista - vladaj zauvijek. Trpeći Isuse Kriste - neka dođe Kraljevstvo Tvoje. Amen.

Molitva za izdržljivost u vrijeme dolazeće stroge kazne[uredi]

«Moja djeco, molite da se skrati ovo vrijeme u kojem živite. Molite također da vaša vjera ne popusti. Budite budni. Budite na oprezu i uvijek bdijte... Koliki će se od vas suprotstaviti i otjerati moga protivnika, pobijediti i dovesti zarobljene k Meni? Moja djeco, naučite ovu molitvu i uvijek je molite, osobito u časovima kušnje. Kad Me je Moj narod odbacio, osudio i rekao: 'Raspni ga! Raspni ga!' - podigao sam oči k Nebu, molio se Ocu i rekao:


'Milosrdni i Ljubljeni Oče, Tvoja je želja da se svi ljudi spase. Pogledaj dobrostivo na Svoga odbačenoga Sina, osuđenog da podnese i pretrpi mnoga mučenja, zbog grijeha Tvoga naroda. Pogledaj i vidi što je grijeh učinio Tvojem Jedinorođenom Sinu. Prikazujem Tebi sav ovaj narod, koji živi u ovim bezbožnim, opakim vremenima, sva mučenja, boli, odbacivanja i preziranja Tvoga Sina Isusa Krista za vjeru i da strpljivo podnesu kušnje dugotrajnog mučenja. Neka oni, po muci Tvojeg Jedinorođenog Sina prihvate borbu do kraja. Amen'.»

Muko našega Gospodina - umnoži našu vjeru! Predragocjena Krvi Isusova - spasi nas! Amen.


Molitva za izgubljene i protiv pada vjere[uredi]

«Predvidio sam neprekidno napuštanje vjere u Mojemu narodu i kako će stalno odbijati svoga Boga i svakodnevno Me razapinjali. Boli su se pojačavale, kada sam vidio kako će im se biti teško vratiti... Mnogo ih je, a i bit će ih koji će se zaustaviti na putu, jer misle da je put pretežak i predug... Kako je veliki broj Mojega naroda koji će izgubiti nadu i pasti... Kažem vam, Moja djeco, probudite se i ostanite čvrsti! Kad sam pao pod teretom križa, sjetio sam se svih ovih kušnja i prikazao ih Svom Ocu, po ovoj molitvi. Po njoj će Moj Otac izliti na vas sve potrebne milosti, da ustrajete do kraja. Svi koji pobožno mole ovu molitvu, zadobit će puninu Duha Svetoga i naučiti kako će biti poslušni i ponizni.»


Vječni i Ljubljeni Oče, pogledaj blago na Svoga Jedinorođenog Sina. Gledaj teški križ, kojega su pripremili za Tvog jedinog Sina i smiluj se Svome narodu. Prikazujem Ti sve boli, patnje i Predragocjenu Krv Tvoga Sina Isusa Krista, Emanuela; molim Te za sav ovaj narod koji je ostavio svoju vjeru i za one koji će je još napustiti, posvuda po svijetu. Neka oni, po padu Tvoga Sina pod Križem, nađu snage da se opet pridignu i ostanu čvrsti u pravoj vjeri. Po oceanu Njegove Predragocjene Krvi, koja se prolijevala pod Križem ulicama Jeruzalema, ojačaj sve one koji žele vršiti Tvoju Volju. Amen.

Predragocjena Krvi Isusa Krista - ojačaj naše mlitave duše. Amen.

Molitva za vladavinu Slave Božje na Zemlji[uredi]

«Očitovanje Crvenog Zmaja i Antikrista u zadnjoj uri ovoga doba probolo je uvelike Moje Srce za vrijeme Moje svećeničke službe na zemlji, a još više kada sam trebao izdahnuti na križu. Dok sam visio na križu, suočio sam se sa oholim Zmajem, a on je prkosio kako će zauvijek vladati zemljom… U tišini sam prikazao Ocu ovu molitvu za propast neprijatelja križa... Moja djeco, po ovoj molitvi skratit će se vlast Crvenog Zmaja, Antikrista i njegovih slugu na zemlji. Što više budete molili, kraća će biti njihova vladavina na zemlji.»


Ljubljeni i Milosrdni Oče, Sveznajući i Svemoćni, koji si Alfa i Omega, Vječni Oče koji si stvorio sve stvari, Tvoja narav neće dati da napustiš Svoju djecu. Blago pogledaj na Svoga Jedinorođenog Sina Isusa Krista, koji je sišao na zemlju spasiti sve ljude i donijeti Tvoje Kraljevstvo. Prikazujem Ti sve patnje, mučenja, boli i Predragocjenu Krv Tvoga Sina Isusa Krista za propast neprijatelja Svetoga Križa Spasenja, propast Antikrista i Crvenog Zmaja, koji se bore protiv Istine, sada i na kraju ovog vremena. Neka oni, po Predragocjenoj Krvi našega Otkupitelja i po Njegovom posljednjem dahu na zemlji, nestanu poput pjene, izložene toplini sunca, tako da Tvoje Kraljevstvo mogne brzo doći na zemlju. Amen.

Po Predragocjenoj Krvi Isusa Krista - neka dođe Kraljevstvo Tvoje. Amen.


Molitva protiv grijeha bluda[uredi]

«Znate li da sam bio gol pred očima svih ljudi, da vi pobijedite i uništite putene želje, koje vode u ovaj grijeh bluda i preljuba? Djeco, moj neprijatelj služio se ovim grijehom kako bi pridobio sve ljude za sebe... Grješnik, koji stalno bude molio ovu molitvu, zadobit će istinsko pokajanje... Što je više budete molili, više ćete se vraćati k Meni i ostaviti se bluda i preljuba. Mnogi će ljudi propasti zbog grijeha bluda. Trudite se spasiti dušu...»


Sveti i Milosrdni Oče, Tvoj Jedinorođeni Sin stoji gol, naočigled svih ljudi tako da Tvoj narod spozna i boji se Tvoga Svetoga Zakona. Primi moju poniznu molitvu za cijeli Tvoj narod, koji živi u opačini, bludu i preljubu, da po cijelom poniženju i osramoćenju Tvoga Jedinorođenog Sina, dotakneš njihove duše da se pokaju i spase. Neka grješnici po Predragocjenoj Krvi Tvoga Sina Isusa Krista, usrdno molim, zadobiju pokajanje u svojim srcima i budu spašeni po Isusovom poniženju, a ono neka ih potakne i ohrabri na pokajanje. Amen.


Tekst naslova'Podebljani tekst'[uredi]

Molitva za krštenje pobačene djece[uredi]

«Krv nevine djece danas je ispunila Nebo. Njihov broj je tako velik, prevelik i gnjev Vječnoga Oca sprema se spustiti na čovječanstvo. Njihova krv uznemiruje Moje bolno Srce i povećava Moju smrtnu muku. Po ovoj molitvi, ogromno mnoštvo nevine, nerođene dječice će se spasiti. Molite tu molitvu svakog dana i objavite je svijetu. Bilo tko, tko je poučava i širi, neće biti izgubljen. Neću dopustiti da nedužne duše u Nebu budu izgubljene. Ja ću ih Svojom Ljubavlju i Milosrđem zaštiti od pada u smrtni grijeh.»


Nebeski Oče, Tvoja je Ljubav vječna. U Tvojem oceanu Ljubavi, spasio si svijet po Svome Jedinorođenom Sinu, Isusu Kristu. Sada pogledaj Svoga jedinca na Križu koji neprestano krvari iz ljubavi prema Svom narodu i oprosti Svom narodu. Operi, očisti i krsti pobačenu djecu od krivnje i moralnih nečisti Predragocjenom Krvlju i Vodom koje su potekle iz Svetoga Boka tvojega Sina, koji je mrtav visio na Križu za spasenje ljudi, u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Neka oni, po Svetosti Isusa Krista, zadobiju vječni život, po Njegovim Ranama budu izliječeni i po Njegovoj Predragocjenoj Krvi oslobođeni, da se tamo raduju sa Svetima Tvojim vječno u Nebu. Amen.

Razne molitve[uredi]

Djelotvorna molitva naknade Vječnom Ocu

«Svi koji se klanjaju Predragocjenoj Krvi, tješe Moga Oca koji najviše ljubi Svojega Sina. Dok se klanjate Mojoj Predragocjenoj Krvi, ublažuju se boli Mojega Presvetog Srca. Utješit ćete i Žalosno Srce Moje Majke. Djeco, klanjajte se uvijek Mojoj Predragocjenoj Krvi i prikazujte ju Mojem Ocu poradi Milosrđa. Poslušaj ovu molitvu. Uvijek je moli kao zadovoljštinu za grešnike svijeta. Moli ju tri puta na dan jer živite u bezbožnim vremenima. Molite ju, jer ćete po njoj biti zaštićeni od vatre čišćenja. Djeco, obznanite ju cijelom svijetu.»


Vječni Oče, prikazujem Ti sve Rane Tvojeg Premiloga Sina Isusa Krista, boli i smrtnu muku Njegova Presvetog Srca te Njegovu Predragocjenu Krv, koja je potekla mlazom iz svih Njegovih Rana, kao naknadu za moje grijehe i grijehe cijeloga svijeta. Amen. (Tri puta)


Molitva zadovoljštine za grijehe protiv Presvete Krvi

Majka Isusova je rekla: «Moja djeco, dozvolite da vam objasnim kako moliti i što od vas Nebo traži. Moj Sin uvijek pažljivo osluškuje vaše molitve. On uvijek želi da Mu se javite. O, Moja ljubljena djeco, molite uvijek ovu molitvu... barem 500 puta dnevno:


Predragocjena Krvi Isusova, spasi nas i cijeli svijet.»


Molitva hvale i klanjanja Bogu

Svet, Svet, Svet!

Blagoslovljeno sveto Ime Božje.

Blagoslovljena Vječna Ljubav.

Blagoslovljena Predragocjena Krv.

Sva slava, čast i hvala Raspetom Isusu.

Klanjanje Presvetom Trojstvu.

Amen. Amen. Amen!


Izvorna molitva sv. Mihaelu

«Podigni Bolno Raspelo koje sam ti dao protiv sila tame i izmoli ovu molitvu sa znakom križa. Učini ovo u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Pobijedit ćeš... Reci ovu molitvu svakog dana, jer veliki je boj.»

(Moli se držeći uvis Raspelo)


O Slavni Kneže Nebeskih Vojska, Sveti Mihaele Arhanđele, obrani nas u kušnji i užasnom boju protiv Vrhovništava i Vlasti, protiv zlih duhova. Priteci u pomoć čovjeku kojeg je Svemogući Bog stvorio besmrtnim na svoju sliku i priliku i otkupio od sotonske tiranije uz visoku cijenu. Vodi danas boj Gospodnji zajedno sa svetim anđelima, kao što si već pobijedio vođu oholih anđela, Lucifera i njegove otpadničke čete, koje su bile nemoćne da odole tebi, niti je više bilo mjesta za njih na Nebu. Ta okrutna stara zmija koja se naziva đavao ili sotona, koji zavidi cijeli svijet, bačena je u bezdan sa svojim anđelima. Čuvaj se, ovaj stari neprijatelj i ubojica ljudi ohrabrio se i preobrazio u anđela svjetla, radoznalo obilazi svijetom sa svim mnoštvom zlih duhova koji su nagrnuli na zemlju da unište bez traga Ime Božje i Njegova Krista, da porobe, ubiju i bace u vječno prokletstvo duše kojima je namijenjena kruna vječne slave. Ovaj opaki zmaj izlijeva, kao najnečistiju bujicu, otrov na ljude izopačena uma i pokvarena srca, duha laži, bezbo-žnosti, huljenja i kužna daha i svakog poroka i nemorala.

Ovi vrlo lukavi neprijatelji ispunili su i opajali Crkvu sa žuči i gorčinom, Zaručnicu Neokaljanog Jaganjca, i položili bezbožne ruke na njezine najsvetije posjede. Na samom Svetom Mjestu, gdje je Sveta Stolica najsvetijeg Petra i Katedra Istine ustanovljene kao svjetlo svijeta, podigli su prijestolje svog odvratnog bezboštva s pokvarenom zamisli da kad je Pastir udaren, stado se može raspršiti.

Ustani onda nepobjedivi Kneže, pritekni u pomoć Božjem narodu i donesi pobjedu protiv napada izgubljenih duhova. On te časti kao svoga Zaštitnika i Sveca; u tvojoj svetoj slavi Crkve kao njezinu obranu protiv podmuklih sila pakla; tebi je Bog povjerio duše ljudi da budu uvedene u nebesko blaženstvo. Moli se Bogu mira da bi On onemogućio sotonu da nas dalje drži u ropstvu i škodi Crkvi. Prikaži naše molitve pred Previšnjim Bogom tako da bi one što prije zadobile milost pred licem Gospodina; svladavanjem zmaja, stare zmije, koja je đavao ili sotona, opet ga učini zarobljenikom bezdana, kako više ne bi zavodio narod. Amen.

R. Evo križa Gospodnjega, bježite stranke protivnikove.

O. Pobjedi lav od plemena Judina, korijen Davidov!

R. Neka bude Tvoje milosrđe nad nama, o Gospodine.

O. Kako se ufamo u Tebe.

R. Gospodine, usliši moju molitvu.

O. I neka moj vapaj k Tebi dođe.


Pomolimo se!

O Bože, Oče našega Gospodina Isusa Krista, zazivamo Tvoje Sveto Ime i kao molitelji usrdno tražimo Tvoju blagost, da bi se Ti po zagovoru Marije, uvijek Djevice, Prečiste i Naše Majke i slavnog Svetog Mihaela Arhanđela, udostojao pomoći nam protiv sotone i svih drugih nečistih duhova koji lutaju svijetom da naškode ljudskom rodu i unište duše. Amen.


Snažan zaziv za zaštitu

(Moli se držeći uvis Raspelo)

Klanjanje! Klanjanje!! Klanjanje!!!

Tebi, moćno oružje.

Klanjanje! Klanjanje!! Klanjanje!!!

Tvojoj Predragocjenoj Krvi.

Milosrdni, Trpeći Isuse Kriste, izlij Svoju

Predragocjenu Krv na duše.

Utaži našu žeđ i porazi neprijatelja. Amen.

Moćna Krvi Spasa, porazi neprijatelja. (Tri puta)


Molitva za Novi Izrael

Da se prizna vrijednost cijene Njihova Otkupljenja


Smiluj nam se, Gospodaru, Bože svega svijeta, i pogledaj na nas i prožmi strahom svojim sve narode! Podigni ruku protiv naroda tuđinskih da spoznaju tvoju moć. Kako si se u očima njihovim pokazao nama svetim, tako se sada u očima našim pokaži velik prema njima. Da poznaju kao što znamo i mi da nema Boga osim tebe, Gospode.

Obnovi znake i ponovi čudesa, proslavi ruku i desnicu svoju. Probudi gnjev i srdžbu izlij, obori protivnika, uništi neprijatelja. Požuri vrijeme, sjeti se prisege, i neka se slave tvoja silna djela. Neka žestok oganj proždre preživjele i neka propadnu tlačitelji puka tvojeg. Šatri glavu poglavarima tuđinskim koji se hvale: «Nikoga nema osim nas.»

Okupi sva plemena Jakovljeva, vrati im baštinu kao na početku. Smiluj se, Gospode, narodu koji se zove imenom tvojim, Izraelu, kojega si učinio prvencem svojini. Smiluj se svetom gradu svojem, Jeruzalemu, prebivalištu svome. Ispuni Sion pjesmom u svoju hvalu i Svetište svoje slavom svojom.

Podari svjedočanstvo svojim prvim stvorovima, ispuni proročanstva objavljena u tvoje ime. Nagradi one koji se u te uzdaju, da se proroci tvoji pokažu istiniti. Uslišaj, Gospode, molitvu slugu svojih prema blagoslovu Aronovu nad pukom tvojim. I da spoznaju svi na zemlji da si ti Gospod, vječni Bog. (Knjiga Strahova 36;1-17)

Predragocjena Krvi Isusa Krista pročisti Crkvu i operi nas da budemo posve čisti. (Tri puta)


Oče naš

Zdravo Marijo (Tri puta)

Slava Ocu (Tri puta)


Molitva zadovoljštine s trnovom krunom

Zbor

Ja sam posve sam

Ja sam potpuno napušten

Ostavljajući Me s trnovom krunom

Tako probodeno je Moje Srce, što je probolo Moju Glavu.

Sav Moj narod Me je ostavio.


Moji ljubljeni, Moji ljubljeni

Gdje ste, gdje ste?

Ova trnova kruna probola je Moju Dušu

Izvucite trnje, smilujte Mi se.

(Zbor)


Iz ljubavi prema vama, iz ljubavi prema vama,

Umro sam na križu s trnovom krunom.

Živim opet s trnjem

Ja sam Trpeći Isus Krist.

(Zbor)


Moj premili Trpeći Isuse Kriste Sine Previšnjeg, padam ničice pred Tvoje Noge sa svom svojom ništavnosti. Opozivam sve moje teške uvrede protiv Tebe. Molim Te Gospodine, smiluj mi se. Mojim grijesima podržavam Tvoju tjeskobnu muku tijekom ovih tisuća godina. Gledajući Te kako živ visiš na Križu s užasnom trnovom krunom, krv je nemilo oblijevala Tvoje Lice, a bodljike trnja bolno su se zabadale u Tvoje nježno Sveto Lice, osjećam žalost zbog moga nezahvalnog dara trnja Tebi. Želim dignuti krunu od trnja i ponuditi zlatnu krunu s puno ljubavi.

Moj Isuse, Tvoj Svetu Glavu sam duboko povrijedio s krunom od trnja - smiluj mi se i oprosti Svom svijetu.

Moj Isuse, Ti trpiš mističnu bol i agoniju od moje opake trnove krune - smiluj mi se i oprosti Svome svijetu.

Moj Isuse, Ti koji trpiš sramotu od moje opake trnove krune – smiluj mi se i oprosti i oprosti Svome svijetu.

Moj Trpeći Isuse, osjećam kako sam udarala Tvoju Svetu Glavu željeznom šipkom da zabijem oštrice trnja u Tvoju nježnu Glavu. Osjećam zvuk udaraca šipke i bol kao udar groma koji unakazuje Tvoje neokaljano biće. Oh! Kako je bešćutna moja opakost pričinila bol Tebi, mojem Blagom Spasitelju. Kad razmatram Tvoj strašni put prema Kalvariji, gorko plačem radi moje opake trnove krune na Tvojoj Svetoj Glavi, sjedištu Božanske Mudrosti. Osjećam kako padaš pod Križem s težinom Križa koja pomaže da bodljike probiju što dublje u Tvoju nježnu Glavu. Vidjela sam samu sebe kako Te vučem i udaram po Tvojoj Svetoj Glavi s kopljem. Oh! Da barem nisam bila ona koja je sve to činila mojem ljubljenom Spasitelju. Borit ću se za Tebe.

Moj Isuse, postupala sam okrutno s Tobom, oprosti mi, oprosti svome svijetu. Sve ću učiniti što mogu da izvučem trnje, odsada po mojem vlastitom načinu života. Moja opakost zadržavala je trnovu krunu na Tvojoj Svetoj Glavi do Tvoje smrti da primijetim da Ti nisi dobivao nikakvo olakšanje od bilo kojeg dijela samoga Tebe. Gospodine, smiluj mi se, Kriste smiluj se mojoj zloći.

Osjećam Tvoju Svetu Glavu kako mrtva počiva u krilu Tvoje žalosne Majke. Vidjela sam tu sjedinjene ruke Ivana ljubljenog, Marije Magdalene i Tvoje Žalosne Majke kako uklanjaju moju opaku krunu od trnja iz Tvoje Svete Glave sa suzama ljubavi. Željela sam da sam jedna od njih - koji skidaju moju opaku krunu i da ponudim zlatnu krunu moje ljubavi za Tebe.

Prikazujem Ti samu sebe i obećajem nositi svoj križ za Tebe sve dane moga života s radošću i ljubavlju. Uzmi dobre strane mojih patnja i proganjanja koja obećajem da ću s ljubavlju prihvatiti kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe čitavog svijeta. Preljubljeni Trpeći Isuse Kriste s ovim bijednim prikazanjem želim ukloniti moju opaku trnovu krunu i ponuditi zlatnu. S iskrenom ljubavlju primi od mene ovu zlatnu krunu koju Ti prikazujem. Amen.

Vječni Oče, teško sam Te vrijeđala jer sam duboko ranila Svetu Glavu Tvog Jedinorođenog Sina, u kojemu je Tvoja sva milina. Smiluj mi se, oprosti mi i oprosti Svojem svijetu. Amen. (Tri puta)


Nastanak pobožnosti[uredi]

«Barnaba, utješi Me, časti Moju Predragocjenu Krv!»

Pobožnost prema Predragocjenoj Krvi Isusa Krista u naše dane obnavlja i usavršuje sam Gospodin. Od svih mjesta na svijetu izabrao je Nigeriju, jednu od najgušće naseljenih afričkih zemalja. Nigerija vrvi kršćanskim zajednicama različitih vjeroispovijesti, među kojima su katolici u većini, brojka prelazi 25 milijuna.

Barnaba Nwoye dolazi iz malog gradića Olo, smještenog u jugoistočnoj saveznoj državi Enugu u Nigeriji. Rodio se 28. siječnja 1978. godine, kao najmlađe od četvero preživjele djece. Kao mladić, privučen ljubavlju prema združenom Srcu Isusa i Marije, priključio se Marijinoj legiji 1994. godine. Njegova pobožnost prema Bogorodici rasla je i jačala sve do 1995. kada je napravio posvetu Bezgrješnom Srcu i pridružio se Plavoj vojsci (udruženju koje promiče pobožnost prema Gospi Fatimskoj). Barnabina molitvena zajednica prepoznala je njegove darove, dok je oživljavao propale molitvene centre krunice u gradu Olu.

Godine 1995. Barnaba je postao predsjednik Plave vojske, a u srpnju iste godine počeo je osjećati neobične unutarnje glasove slične pozivu mladom Samuelu (l Sam 3). Barnaba počinje svjedočanstvo 5 srpnja 1995. sa 17 godina, kad je išao u srednju školu. «Pripremao sam ispit, kad sam začuo glas koji me dozivao: 'Barnaba, Barnaba!' Glas je bio mio. Okrenuo sam se da vidim tko me zove, ali nije bilo nikoga. Pogledao sam na sat. Bilo je 15.01 (sat Božanskog Milosrđa). I glas je nastavio: 'Barnaba, utješi Me, časti Moju Predragocjenu Krv, Ja sam Trpeći Isus Krist.' (tišina) U tom trenutku tišine, čuo sam jedan glas, ali kao da ih je bilo stotinu, koji je pjevao pjesmu i molio ovako : 'Predragocjena Krvi Isusa Krista, spasi nas i cijeli svijet.' (Kasnije sam otkrio daje ta molitva bila Krunica Predragocjene Krvi). Na kraju je glas rekao: 'Blagoslivljam te sine Moj.' Uto je cijeli susret završio, a ja sam nakon toga molio moju molitvu Božanskom Milosrđu.

Sljedeći dan - 6. srpnja - za vrijeme moje molitve u satu Božanskog Milosrđa - 15 sati - osjetio sam na trenutak iznenadnu promjenu u mojoj sobi. Cijela je soba bila osvijetljena, osjećala se ista tišina kao i prethodni dan. I dok sam gledao u Raspelo obješeno na zidu, iznenada se pojavi oblak i prekrije ga. U oblaku se ukazao Trpeći Isus Krist koji visi na Križu i krvari. Na Glavi mu bijaše kruna od trnja. Presveto Srce se uto pojavi na grudima iz kojeg stadoše izlaziti Božanske zrake. Na trenutak ne govoraše ništa, a potom reče: 'Barnaba, Ja sam Isus Krist koji je umro na Križu Kalvarije kako bi spasio svijet. Ja sam Onaj koji je predao Svoje Tijelo kako bi čovjek bio slobodan. Nosio sam breme koje su ljudi zaslužili. Svojom sam ih Krvi otkupio, pa ipak Me ne poznaju. Još uvijek trpim boli zbog njihovih grijeha. Barnaba, tješi Me, klanjaj se Mojoj Predragocjenoj Krvi, Ja sam Trpeći Isus Krist, koji te voli, smiluj Mi se. Blagoslivljam te, sine moj.' Uto završi cijeli događaj.

Tik pred početak moje molitve, 7. srpnja u 15 sati, pred Raspelom se pojavi bolno Lice Isusa Krista koji mirno reče: 'Barnaba, zašto ne odgovaraš na Moj poziv ljubavi? Smiluj Mi se, Ja sam Trpeći Isus Krist kojega ti i cijeli svijet svake sekunde i minute iznova razapinjete svojim grijesima. Pozivam te da častiš Moju Predragocjenu Krv. Ako odgovoriš na Moj poziv ljubavi, bit ćeš sredstvo u mojim rukama pomoću kojega ću spasiti tebe i tvoj narod, koji će se preobraziti. Kroz Moju Predragocjenu Krv obnovit ću lice Zemlje. Tako će se i na Zemlji proslaviti Volja Moga Oca, kao i na Nebu. Tvoje će oči svjedočiti Kraljevstvo mira na svijetu.' (tišina)

Odgovorio sam: 'Trpeći Isuse, činit ću kako je Volja Tvoja. Volim Te, volim Te, Volim Te...' Dok sam govorio ove riječi, srce mi se otapalo i plakao sam srcem punim bola, na kraju je Trpeći Isus Krist rekao: 'Idi u miru, blagoslivljam te, sine Moj.' Uto završi cijeli događaj. Toga dana sam o cijelom susretu ispričao mojoj sestri Ireni Magbo, koja me je savjetovala da cijeli događaj zaboravim. To sam i učinio A onda su susreti prestali... I nije ih bilo godinu dana.»


«Uzmite je... to je Krunica Moje Predragocjene Krvi.»

Barnaba svjedoči: «Ujutro, 5. srpnja 1996. u 5.30 sati, molio sam se kao i obično. Kad se odjednom nađem na nekoj visokoj planini s mnogo kamenja. Duh me odveo do podnožja planine gdje sam vidio našeg Gospodina kako kleči uz stijenu u molitvi. U dnu planine, pod golemim stablom, tri su Apostola spavala. Unutarnji glas govorio mi je daje to mjesto Getsemanski vrt o kojemu sam čitao u Bibliji. Od tog trenutka nadalje proživio sam cijelu bol, Muku i smrt našega Gospodina i tugu Njegove Majke. Na kraju se pojavio oblak koji se nadvio nad cijelim mjestom događaja. U oblaku se pojavila Glava Gospodina našega Isusa Krista okrunjena trnjem. Krv mu je silazila niz Lice. Uto Isus podiže Glavu i mirno reče; 'Barnaba, Ja sam Trpeći Isus Krist, utješi Me. Klanjaj se Mojoj Predragocjenoj Krvi, posveti svoj život Mojoj Predragocjenoj Krvi i stalno se moli m iskupljenje grijeha počinjenih protiv Moje Krvi.' Isus nastavi: 'Uzmi ovo', i dade mi Krunicu. 'Ovo je Krunica Moje Krvi, moli je i obznani je svijetu.' Primih je i kazah: 'Klanjanje Tvojoj Predragocjenoj Krvi'. Zbunjen svime što je bilo rečeno, upitao sam: 'Gospodine, ljudi mi neće vjerovati i Crkva me neće podržati. Što da učinim da ovo obznanim svijetu?' Gospodin je jednostavno odgovorio: 'Barnaba, ne boj se širenja pobožnosti. Samo mi predaj svoj život. Budi ponizan i poslušan crkvenoj hijerarhiji. Podnosi svaki križ i prikaži to za moju utjehu... Barnaba, put je težak, doći će sati suhoće i zbunjenosti, neki će mrmljati na putu. Neki će odustati od svoje vjere. Sine moj, ostani vjeran i poslušan mojoj Zapovjedi. Obećajem da ću te odvesti u Obećanu zemlju.'

U vezi Krunice Predragocjene Krvi Barnaba je upitao Isusa: 'Gospodine, dozvoli da upitam zašto ima 12 malih zrna, a velikih samo jedno. Ako me ljudi pitaju, što da im kažem?' Isus odgovori: 'Sine moj, ova pobožnost postoji u Mojoj Svetoj Crkvi od dana Mog Raspeća. Moja Majka je bila prva koja je častila Moju Predragocjenu Krv svojim suzama dok je gledala svog jedinog Sina kako krvari za čovječanstvo. Ali možeš vidjeti da je današnji čovjek zaboravio cijenu svojeg otkupljenja. Danas dajem ovu Krunicu tebi i svim ljudima kako bi štovali Moju Predragocjenu Krv, cijenu njihovog otkupljenja. Proširi ovu pobožnost i ubrzaj dolazak Kraljevstva. Barnaba, svako malo zrno predstavlja jedno pleme Izraela. Dok moliš Krunicu, Moja će Predragocjena Krv padati na zemlju poput kiše za obraćenje cijelog Izraela - odnosno cijelog svijeta. Svaki put kad budeš molio jedan Očenaš i jednu Zdravo Marijo - u svakom dijelu Krunice, slaviti ćeš mistične Rane, bol i Predragocjenu Krv trpećeg i tužnog Srca Sina i Njegove Majke. I kažem ti, puno rana će zacijeliti. Ja i Moja Majka bit ćemo utješeni. Milost Oca će se povećati, Duh Sveti će biti s tobom, Moja Predragocjena Krv će teći kako bi spasila svijet. I znaj, crvena boja predstavlja Moju Krv, a bijela boja predstavlja Vodu koja se izlijeva iz Mojeg posvećenog Tijela, koja ispire vaše grijehe. Upamti, Ja sam Trpeći Isus Krist koji te veoma voli. Primi Moj blagoslov: Blagoslivljani te u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.'

U tom trenutku bilo je 17,45 sati poslije podne istoga dana, iako sam mislio daje bilo jutro. Gospodin je dao Krunicu Predragocjene Krvi da umanji gnjev Vječnog Oca i potakne na čestu molitvu.» Gospodin je rekao Barnabi, nakon što je 19. siječnja 1997. godine imao viziju svećenika pogubljenih od Antikrista: «Sine moj, moli svetu Krunicu, kao što je preporučila Moja Majka. Moli sveti Vjenčić Predragocjene Krvi odmah nakon krunice. Moraš to činiti, jer je vrijeme spasenja blizu.»

Isus je ponovio 15. ožujka 1997: «Iskoristit ću ovu Krunicu da učinim velika čudesa.» Gospodin je potvrdio svoja obećanja o ovoj Krunici koja je uzdrmala zemlju u dramatičnom događaju, zabilježenom u Lagosu, u Nigeriji 1998. godine. Žena po imenu Joyce Ezeabata je rađala u bolnici u Shashau, ali joj je dijete umrlo još u utrobi. Liječnici su odlučili napraviti carski rez da bi izvadili mrtvu bebu, sa strahom da će i majka umrijeti ako to ne učine vrlo brzo. Cijelo to vrijeme, rođak te žene je molio svetu Krunicu i Krunicu Predragocjene Krvi i operacija je uspjela. Štoviše, molitva Krunice je vratila bebu u život! Jacinta Ezeabata danas ima devet godina.

Barnaba svjedoči: «Na svetkovinu Bezgrešnog Začeća BI. Dj. Marije 8. prosinca 1996. navečer u 21.30. u mojoj večernjoj molitvi ugledao sam Lik Trpećeg Isusa Krista koji mi je rekao: 'Barnaba, vidio sam poslušnost tvoju i tvojih ljudi spram Moje molbe. Cijenim tvoju žrtvu. Sretan sam zbog odanih ovom poslanju. Došlo je vrijeme da tvome župniku predamo molitve koje sam ti dao. Predat ćeš mu 28. prosinca sve kao što sam Ja tebi predao.' Na ove riječi upitam: 'Gospodine, kako će ih primiti kad je on bio taj koji je spalio poruku Aokpea koju mu je jedan od naše braće bio dao prošli tjedan?' Gospodin odgovori: 'Učinit ću njegovo kameno srce poput Mojega; tako će dijeliti Moju bol. Poslušaj Moj zahtjev, a Ja ću djelovati kao što znam. Tvoja poslušnost Mojim zahtjevima otvorit će vrata nepoznatom i donijet će mir Mome stadu. Ali ako se oglušiš na Moje zahtjeve, Moje stado će puno patiti. Barnaba, zapamti, Ja sam Trpeći Isus Krist koji te puno voli. Tješi Me svaki križ kojeg primaš na sebe s ljubavlju. Prihvati svoje križeve i povećaj Mi radost. Blagoslivljam te u Ima Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.' Uto iščeznu Lik Isusov.»

Barnaba se sjeća: «Pred ponoć - u 23.30 sati 30. prosinca 1996. ustadoh da izmolim molitvu u tom satu kad ugledah, pred svojim Raspelom Trpećeg Isusa Krista koji mi nakon kraće stanke reče: 'Radi sve što ti tvoj župnik naloži. Započinjem Svoje Djelo, koje nitko ne može zaustaviti. Nadahnut ću ga kako bi slijedio Moj plan i privukao ljude koji su žalosni u sebi. Trebam tvoju poniznost i tvoju poslušnost. Ostani u miru nebeskom. Blagoslivljam te.' Uto Lik Isusov iščeznu.»


Naša Sveta Majka dala je razrađeni program, koji je sadržavao napismeno ono što slijedi. Prema onome što je Ona dala, zadovoljština je samo nada za preživljavanje njezine djece u ovim teškim vremenima.


Temeljna dnevna pobožnost

Barem pet desetica Gospine krunica, bilo radosno, žalosno, slavno ili otajstvo svjetla (preporuča se vjernicima da izmole cijelu krunicu; tijekom dana možda i na dijelove)

Krunica Predragocjene Krvi

Litanije Predragocjene Krvi

Posveta Predragocjenoj Krvi

Bilo koja dodatna molitva iz pobožnosti Predragocjenoj Krvi


Getsemanska ura

«Djeco moja, svima želim dobrodošlicu u ovo Sveto Klanjanje. Tražim od Moje ljubljene djece da se probude iz njihove hladnoće i nevjernosti. Čas je tu. Neprijatelj se brzo približava. Probudite se! Bdijte i molite da ne padnete u napast. Moja djeco, dođite, slijedite Me i uđite u Getsemanij za molitvu koju nećete napustiti tijekom vremena kušnje.

Djeco moja, naučite dobro obavljati vašu Getsemansku uru. Obdržavajte ju srcem. Budite hrabri nadvladati vašeg neprijatelja. Poučavajte cijeli svijet o Getsemanskoj uri, pa neka nauče sve molitve u kojima sam vas poučio. Moja djeco, dao sam vam ovu Getsemansku uru. Ona je za tebe i sve ljude. Znaj daje danas ova ura blagoslovljena. Svako onaj koji predano obavlja ovu Getsemansku uru vjerno, nikada neće zgriješiti u svojoj vlastitoj uri suhoće i kušnje. Bit će uvijek ispunjen snagom i ohrabren u ovim bezbožnim i zlim danima. Ponoć u četvrtak, koja rađa petak, bio je dan i ura Getsemanske molitve.

Za vrijeme ove Ure i tog dana, najveći neprijatelj Križa i njegovi sluge održavali su zbor protiv tebe i svih vjernika. Moja djeco, uvijek bdijte s Mnom da vam duša bude smirena. Ja sam s vama i svim ljudima koji uvijek obavljaju ovu Getsemansku uru. Usrdno te molim sine da nikad ne odustaneš. Sve vas blagoslivljam. Oni koji vjerno obdržavaju ove Ure neće se imati čega bojati od Antikrista.»

Svaki četvrtak između 23,00 sati noću i 3,00 sati u petak ujutro je Getsemanska ura. Sljedeće molitve se tada mole:

Cijeli ružarij

Krunica Predragocjene Krvi

Litanije Predragocjene Krvi

Posveta Predragocjenoj Krvi

Molitve tješenja

Molitve klanjanja

Molitve tjeskobnih poziva

Mistične molitve našega Gospodina Isusa Krista.

Misa Predragocjenoj Krvi s izlaganjem Presvetog Sakramenta (gdje je moguće)


Minimum Getsemanskih ura

Naš je Gospodin rekao da je prihvatljiva najmanje jedna ura između ponoći i 3 sata u petak ujutro. Treba izmoliti koliko je moguće propisanih molitava, bez žurbe. Dobra je zamisao da se molitve izmjenjuju svakog tjedana različiti dio dok se sve ne izmole. Ako se moli samo jedna ura, naš je Gospodin zamolio da to bude u petak, a ne u četvrtak.


Treći Petak zadovoljštine

Treći petak zadovoljštine najvažniji je dio ove pobožnosti. Poruke Predragocjene Krvi pune su poziva Našega Gospodina i Naše Svete Majke na ovu pobožnost. U poruci od 24. siječnja 2003. (primio ju je Barnaba u 1,00 sat ujutro) naš Gospodin, između ostaloga, kaže: «Moj sine, zadovoljština je potrebna za obnovu. Tvoj Bog je duboko povrijeđen. Vidi, On prima mnogo udaraca od Svoga naroda u Sakramentu Svoje ljubavi. Njegov narod je Njega prodao s Predragocjenom Krvlju i ne vrednuje cijenu svoga spasenja. Moj sine, Ja sam tvoj Bog i tvoj Spasitelj. Mnogi odbacuju Moju Krv za svoje spasenje i upravo odlaze u pakao. Moj sine, njihov broj je prevelik. Vidi, Ja naveliko gubim. (Tišina) Barnaba, Ja pozivani sve ljude na zadovoljštinu. Ja vas podsjećam na Moj poziv za Treći petak Presvete Euharistije za grijehe počinjene protiv Moje Predragocjene Krvi. Toga ćete dana slušati i moliti Zavjetnu Misu Moje Predragocjene Krvi i prikazati ju kao zadovoljštinu za grijehe počinjene protiv Boga u Sakramentu Presvete Euharistije. Ja ću pitati Moju Majku da načini puni program za ovu zadovoljštinu. Bilo što da vam Ona kaže, Mene će to obradovati.

Ovom zadovoljštinom Ja ću dokrajčiti obeščašćenje Moga Sakramenta Presvete Euharistije. Ako odgovorite na ovaj poziv za zadovoljštinu, ljudi će vrednovati cijenu svoga spasenja. Mnoge duše mogle bi se obratiti i uzljubiti napušteni put, jedini put spasenja. Ja ću otvoriti oči ljudima da vide vrijednost Križa... Ja ću ojačati vjeru Mojih Malih Ljiljana. Ako dobro odgovorite na ovaj poziv zadovoljštine, Moja slavna Vladavina će uskoro doći i vaše poteškoće će nestati...»


Veliki mjesec srpanj

Isus je također tražio da obavimo tri vrlo važne devetnice u mjesecu srpnju: «Svim Mojim Apostolima ove pobožnosti, koji su propustili ili će propustiti bilo koju od devetnica ovog velikog mjeseca, oni se neće pridružiti Mojim Apostolima u bilo kojoj zadovoljštini za tri godine... S razlogom mogu dopustiti, ali za one koji zaborave, one koji su lijeni i za one koji ne mare, oni neće slijediti Moj nalog. Kažem, oni neće primiti Ružu (Savršene Čistoće) ili obnoviti svoju posvetu dok ne prođu tri godine.»

Ove molitve devetnice mogu se izreći (moliti) također u bilo koje vrijeme godine. Ista obećanja primjenjuju se svaki put. Molitve za svaku Devetnicu:

Jedno otajstvo Gospine krunice (preporučaju se sva četiri otajstva)

Krunica Predragocjene Krvi

Litanije Predragocjene Krvi

Posveta Predragocjenoj Krvi

Molitve tješenja

Molitve klanjanja

Molitve tjeskobnih poziva

Mistične molitve našega Gospodina Isusa Krista.


Devetnica Predragocjene Krvi u čast Devet Zborova Anđela 1.-9. srpnja

«Moja djeco, budući da je danas posljednji dan ove Devetnice, primite Moje blagoslove, da vas Moje Svete Rane svekolike ozdrave. Po Mojim bolima budite oslobođeni svih vaših tereta koji vas pritišću. Obnavljam vaš Pečat i pozivam vas, sinove Moga Srca. Neka ocean Moje Predragocjene Krvi prekrije (zaštiti) vaše obitelji od sada jednu godinu od danas. Anđele Rafaele zapovijedam ti da ih štitiš. Ja sam s vama. Budite blagoslovljeni. Ovaj blagoslov ostaje sa svima koji obavljaju ovu devetnicu svake godine. Pristupite sljedećoj devetnici s gorljivošću.»


Trodnevnica (13.-15. srpnja u čast Svetoga Trojstva)

Naša Gospa je rekla: «Klanjajte se Predragocjenoj Krvi Moga Sina koja se neprekidno izlijeva za svoju djecu u ovoj zadnjoj eri. Uvijek ju zazivajte da vam bude zaštita. Preko Krunice (tj. Predragocjene Krvi) Kraljevstvo Božje sići će na zemlju. Pošto ste proširili moju Krunicu, požurujem vas da širite ovu pobožnost. Ja sam s vama. Primite moj blagoslov! Molim da vaša vjera ne oslabi. Morate se naprezati za život i pomagati vašu braću. Molim da budete jedno, morate ljubiti jedni druge. Zaštićujem vas mojim svetim Plaštem i mojim Srcem. Sve vas sakrivam. Sve vas volim. Primite ovo (ovu Ružu) za vašu nepovredivost i svetost. Ostanite u nebeskom miru.»


Dvanaest dnevna molitva (20. - 31. srpnja za Novi Izrael)

«Moja djeco, neka danas Moj mir bude s vama pošto je zadnji dan ove Velike devetnice ove godine. Sve vas blagoslivljam. Danas sam vas okupao Svojom Predragocjenom Krvlju. Neka Svjetlo Moga Svetoga Duha pomaže vaše duše. Sve vas koji ste se gorljivo klanjali Mojoj Predragocjenoj Krvi u ovom mjesecu, blagoslivljam da imate duševno zdravlje i mir u srcu. Izlit ću vodu na suhu zemlju i umanjiti joj patnje. Učinit ću od pustinje šumu. Svi koji su patili sa Mnom vladat će sa Mnom kad se otkrijem u Svojoj Slavi.»


Crkvena nadležnost

Biskup dijeceze Engu preuzvišeni dr. Anthonv O. Gbuji ima punu skrb nad porukama te je primio izvješće teološke komisije koja proučava poruke. Službeni iskaz se čeka. Uz dopuštenje duhovnog vođe Apostolata preuzvišenog Dr. Ayo-Maria Atoyebia, biskupa Ilorionske biskupije, tiskane su nadahnute molitve.


Obećanja Isusa Krista[uredi]

Obećanja našeg Gospodina onima koji budu molili krunicu Predragocjene Krvi


Obećavam da ću svaku osobu koja moli ovu krunicu štiti od zlih sila.

Čuvat ću njegovih pet osjetila.

Štitit ću ga od nenadane smrti.

Dvanaest sati prije svoje smrti, pit će Moju Predragocjenu Krv i jesti Moje Tijelo.

Dvadeset i četiri sata prije smrti, pokazat ću mu mojih pet Rana da može osjetiti duboko kajanje za sve svoje grijehe i imati savršeno spoznanje o njima.

Svakoj osobi koja obavi devetnicu, uslišat ću njezine nakane. Dobit će odgovor na molitvu.

Izvest ću mnogo predivnih čudesa kroz nju.

Kroz nju ću uništiti mnogo tajnih društava i osloboditi svojim milosrđem mnoge duše u okovima.

Kroz nju ću spasiti mnogo duša iz čistilišta.

Onoga koji bude štovao Moju Predragocjenu Krv kroz ovu krunicu, učit ću Mojem putu.

Imat ću milosrđa prema onome tko ima milosrđa prema Mojim Ranama i Predragocjenoj Krvi.

Tko god nauči ovu molitvu neku drugu osobu, zadobit će oprost od grijeha za četiri godine.


Obećanja našeg Gospodina onima koji budu odano molili molitve tješenja i molitve klanjanja


Djeco moja, obećajem da ću štiti od napada zloga svakoga tko Me bude tješio i klanjao mi se ovim molitvama. Neće umrijeti iznenadnom smrću. Neće izgoriti u vatri.

Djeco moja, obećajem da ću štiti od nasrtaja zlih duhova svakoga tko me bude odano štovao i klanjao mi se.

Svaki vojnik koji bude molio ove molitve prije ulaska u bitku, neće biti poražen. Ni metak ga neće moći raniti.

Ako se ove molitve izgovore ženi kod rađanja, imat će manje bolove, a žena koja bude ovo molila, imat će siguran porođaj.

Stavi ovu molitvu na glavu bilo kojega djeteta koje uznemiruju zli duhovi, Moji Kerubi će ga štiti.

Obećajem da ću zaštititi svaku obitelj od udara groma, svaku kuću u kojoj se budu molile ove molitve, zaštiti ću od oluje.

Ako se ove molitve izreknu umirućem, njegova duša neće biti izgubljena.

Svakog grješnika koji me bude tješio i klanjao mi se kroz ovu molitvu, privest ću obraćenju.

Obećajem da ću zaštiti svojom Predragocjenom Krvlju i čuvati u Mojim Svetim Ranama sve koji me tješe i klanjaju mi se. Otrov im neće nauditi.

Čuvat ću njihovih 5 osjetila.

Obećajem da ću krstiti abortiranu djecu, koja su danomice ubijana u svijetu, i usaditi duboko pokajanje u srca njihovih roditelja, kroz moć Moje Predragocjene Krvi.

Sve koji Me budu tješili i klanjali Mi se ovom molitvom do smrti, pridružit ću nebeskim Vojskama i Zborovima. Dat ću im Zvijezdu Jutarnju.


Obećanja našeg Gospodina onima koji slušaju ili izmole molitve tjeskobnih poziva


Djeco, kad god je molitva izrečena s ljubavlju, obećajem da ću obratiti dvanaest najtežih grješnika na svijetu.

Pustit ću da Moja Predragocjena Krv potekne u svaku dušu koja čuje ovu molitvu. Njezina ljubav prema meni će rasti.

Oprostiti ću grijehe narodima koji mi se vrate kroz ovu molitvu. Neće ispaštati težinu prokletstva prema svojim grijesima.


Obećanja našeg Gospodina onima koji obdržavaju Getsemansku uru


Svi oni koji ostanu sa Mnom u Getsemaniju, primit će posebnu milost da izdrže teške kušnje. Obećajem ih podržavati posebnom milošću vjere i ljubavi.

Tijekom sati kušnje, tješit ću ih, jer su oni tješili Mene kada sam trpio.

Oni koji su vjerni ovome satu neće se imati ničega bojati od antikrista.Preuzeto iz molitvenika:

Predragocjena Krv Isusa Krista – Pobožnost i apostolat, Sion, Zagreb, 2007.