Molitva za prijatelja ili nekoga iz našeg roda

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Molitva za prijatelja ili nekoga iz našeg roda
autor:Po krštenju smo postali udovi Kristova Tijela i primili trostruku ulogu: kraljevsku, proročku i svećeničku (usp. Katekizam Katoličke Crkve, 1267.-1270.). Polazeći od te istine možemo pristupiti ovoj molitvi. Prije nego ćete moliti ovu molitvu dobro je izmoliti molitvu zaštite za sebe. Ova je molitva osobito djelotvorna kada se moli pred Presvetim.

Molitva
Oče nebeski, u ovoj molitvi donosim preda te i pred tvoga sina Isusa Krista N. (ime osobe), kojeg ljubimo i ti i ja. Budući da ga Sotona zasljepljuje i drži u strašnom ropstvu, te je u takvom stanju da ne može (ili ne želi) sam zatražiti tvoju pomoć koja mu je toliko potrebna, ja se zalažem za njega / nju u molitvi pred tvojim prijestoljem. I molim da me tvoje Božansko Veličanstvo primi u takvu službu. Neka me Duh Sveti vodi u ovoj molitvi da molim zaogrnut njegovom mudrošću, silom i razumijevanjem.
U ime Gospodina Isusa Krista, po moćnom zagovoru Bezgrješne Djevice Marije, Majke Božje, blaženog Mihaela arkanđela, blaženih apostola Petra i Pavla, svetog Benedikta i svete Dimfne, (njegova / njezina) anđela čuvara, svih svetih i anđela nebeskih, po moći koja mi je dana u svetom autoritetu Imena Isusova, molim te, Oče nebeski, oslobodi (ime osobe) od strašnog ropstva u koje su ga uvukle sile tame, koje mu žele uništiti život. Sve ih ukloni i sveži u ime Isusa Krista i zabrani im djelovati.
Oče nebeski, sveži sve sile (nabrojati područja ropstva ili okultizma u njegovom životu), koje žele (ime osobe) odvojiti od tebe i zatvoriti u grob tame. Ukloni sve moći obmane, koje žele (ime osobe) zaslijepiti i držati daleko od spoznaje Istine o svome ropstvu, i daleko od Tvoje volje i plana kojeg imaš za njega / nju.
Dovodim (ime osobe) pred osobu i djelo Gospodina Isusa Krista da primi snagu i pomoć koja mu/ joj je potrebna. Izravno suprotstavljam moćnu silu Gospodinova Utjelovljenja, Raspeća, Uskrsnuća, Uzašašća i njegove Slave, svim silama tame koje žele uništiti (ime osobe). Molim Duha Svetoga da upotrijebi svu moć Gospodina Isusa Krista protiv sila tame koje žele uništiti (ime osobe).
Oče nebeski, molim te (ime osobe) otvori oči razumijevanja. Ukloni sljepoću i duhovnu gluhoću njegova / njezina srca. Utješi ga / ju i smiri mu / joj sve osjećaje i misli na strah i sumnje.
Kao kraljevski Božji svećenik, molim tvoje milosrđe za (ime osobe), za sve njegove / njezine grijehe, padove i pobune, molim oproštenje za grijehe kojima te povrijedio /la. Neka Kristova Krv bude dostatna zadovoljština za kaznu koju zaslužuju njegovi /njezini grijesi. Vraćam vlast nad njegovim / njezinim životom kojeg je dao /la Sotoni, vjerujući neprijateljevoj obmani. Neka se sve u njegovom / njezinom životu ujedini u poslušnoj ljubavi i služenju Gospodinu Isusu Kristu. Neka Duh živoga Boga djeluje na (ime osobe), podari mu / joj pokajanje i potpuno ga /ju oslobodi od svakog ropstva.
U ime Gospodina Isusa Krista, odbacujem sve sotonske aktivnosti koje (ime osobe) drže u sljepoći i tami. Po vlasti koja mi je dana u jedinstvu s Isusom Kristom, molim te, Oče sveti, sruši sve utvrde koje je kraljevstvo tame sagradilo protiv (ime osobe); satri, slomi i uništi sve neprijateljske planove protiv (ime osobe), njegova / njezina uma, osobnosti, volje, osjećaja i tijela. Uništi, o Gospodine, duhovnu sljepoću i gluhoću i sve u čemu ga / ju Sotona drži. Neka Duh Sveti svojom snagom donese svjedočanstvo pokajanja i privede (ime osobe) vjeri u Gospodina Isusa Krista i pripadnosti njegovoj Crkvi. Oče nebeski, slomi Sotoninu moć koja čini (ime osobe) slijepim / om za tvoju Istinu.
Vjerujući da me tvoj Sveti Duh vodi u ovoj molitvi, u ime Gospodina Isusa Krista, proglašavam da (ime osobe) pripada tebi. Zahvaljujem ti za uslišanje ove molitve. Podari mi milost ustrajnosti i vjernosti u mom posredovanju za (ime osobe), tako da se ti proslaviš kroz njegovo / njezino oslobođenje. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
Slava Ocu…


MOLITVA U IME ISUSOVO Dr. sc. Marica Čunčić upoznala je ovu molitvu "Prayer to Take Authority" u karizmatskoj molitvenoj zajednici sv. Franje Asiškog u Župi sv. Križa u Georgetownu (Ontariu, Kanadi), 1989. god. Prevela je tekst s engleskog na hrvatski i za vrijeme Domovinskog rata slala mnogo plastificiranih primjeraka u Hrvatsku i BiH. Tu su molitvu Hrvati, od hrvatskih vojnika do djece u školi, molili u ratu. Nedavno je s hrvatskog prevedena na talijanski i njemački.

U ime Isusovo uzimam vlast i vežem sve zle sile i snage u zraku, na zemlji, u vodi, u podzemlju, na onom svijetu, u prirodi i u vatri. Ti si Gospodin nad svim svemirom. Dajem ti slavu u ime tvoga stvorenja. U tvoje ime vežem sve demonske sile koje su došle protiv nas i naših obitelji i stavljam sve nas pod zaštitu tvoje Predragocjene Krvi koja je prolivena za nas na križu. Marijo, naša Majko, tražimo tvoju zaštitu i zagovor kod Presvetoga Srca Isusova za sve naše obitelji. Zaogrni nas svojim plaštem ljubavi da se prestraši neprijatelj. Sveti Mihaele i naši anđeli čuvari, dođite i branite nas i naše obitelji, u borbi protiv svega zla što obilazi svijetom. U ime Isusovo zapovijedam svim silama i snagama zla da odstupe istog časa od nas, od naših domova i naše Zemlje. A mi ti zahvaljujemo, Gospodine Isuse, jer si vjeran Bog i osjećaš s nama. Amen.