Molitva na blagdan svete Rite, 22. svibnja

Izvor: Wikizvor

1. O velika čudotvorko katoličkog svijeta, o slavna sv. Rito iz Cascije! Iz našeg srca podiže se pouzdana molitva na dan Tvoje drage svetkovine. U ovom svečanom času, u kojem se tisuće i tisuće srdaca pouzdano i puna svete nade obraćaju tebi, evo i ja pridružujem svoju smjernu molitvu da je Ti prineseš Presvetom Srcu Isusovu i Njegovoj Bezgrješnoj Majci, te mi isprosiš sve potrebite milosti.

2. O velika svetice iz Cascije, zar bi bilo moguće, da moje pouzdanje u Tvoj zagovor ostane uzaludno? Nisi li ti ona koju narodi nazivaju Sveticom nemogućeg, Odvjetnicom beznadnih slučajeva? Eto, upravo se i ja nalazim u tako nevoljnim prilikama radi mojih grijeha. Hoćeš li Ti odvratiti pogled od mene? Zar će za mene biti zatvoreno tvoje srce? Zar ja neću moći osjetiti Tvoj moćni zagovor?

3. Priznajem da sam nedostojan radi svojih grijeha, ali doista u ovom će se očitovati Tvoja nebeska ljubav,Tvoje veliko milosrđe, kada zadobiješ spasenje moje duše. Ovo je glavna milost koju molim od Boga, po Tvom zagovoru, na dan Tvojeg ulaska u Raj, a s tim i ostale potrebne milosti. O milosrdna sv. Rito, ispuni moje želje, čuj uzdahe moje, osuši moje suze, a ja ću naviještati ljudima da tko želi postići milost kod Boga, neka pita preko njegove vjerne službenice sv. Rite - pa će sigurno biti uslišan.

4. NA OVAJ DAN TVOJE SLAVE, sv. RITO, u kojem se budi velika i živa tvoja moć u zagovoru, molim te da mi isprosiš Božje milosrđe i blagoslov meni i cijeloj Katoličkoj Crkvi, svim svojim štovateljima širem svijeta, bolesnicima, siromasima, zapuštenima, grješnicima i dušama u Čistilištu. O ljubljena Zaručnice Propetog Isusa, od kojeg si primila jedan trn iz Njegove presvete krune, u ovaj dan Tvoje slave - pomozi mi. Tvoja zaštita neka me prati sve do smrti - Tako budi!

Izmoli: 3 Očenaša, 3 Zdravo Marije i 3 Slava Ocu!

Označio si Gospodine službenicu svoju sv. Ritu znakom svoje ljubavi i muke.

POMOLIMO SE:

Bože, koji si se udostojao sv. Riti tako velike milosti dati, da je ljubila neprijatelje i da je u srcu nosila i na čelu znakove Tvoje ljubavi i Tvoje muke, daj nam, molimo Te po njezinu zagovoru i njezinim zaslugama, lako praštati našim neprijateljima i bolove Tvoje muke promišljati, da obećane nagrade dobijemo. Koji živiš i kraljuješ u vjeke vjekova!

AMEN!