Mistične molitve našega Gospodina Isusa Krista

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Mistične molitve našega Gospodina Isusa Krista
Katekizam

Logotip Wikipedije Vidite također članak Molitva u Wikipediji, slobodnoj općoj enciklopediji.


Mistične molitve[uredi VE]

našega Gospodina Isusa Krista


Ove molitve je naš Gospodin kao svoje molbe uputio Svome Nebeskom Ocu tijekom Svoje Muke. U naše dane Isus Krist je dao te molitve vidiocu Barnabi da ih zapiše i preporučio da ih svakodnevno molimo.


Molitva za pobjedu nad Sotonom i njegovim suradnicima[uredi VE]

«Nemojte se bojati mnogobrojnih neprijatelja. Djeco, jednostavno prikažite Rane, Patnje i Krv Moje Lijeve Ruke za njihovu propast; vidjet ćete ih kako nestaju kao pepeo... Uvjeravam vas, mnoga će kraljevstva neprijateljska nestati za tren oka. Molite ovu molitvu i poučite sve ljude da je mole. Predragocjena Krv bit će vaš spas.»

Svi vi, mnogobrojni neprijatelji svete Smrti moga Učitelja Isusa Krista na Križu Kalvarije, ti kneže tame i pokvarenosti, oče svih laži, ja se klanjam smrti svoga Učitelja Isusa Krista i prikazujem Njegove patnje, Rane i Predragocjenu Krv iz Njegove Lijeve Ruke vječnom Ocu, za vašu propast, za vaše uništenje i vaše bičevanje. Amen.

Predragocjena Krvi moga Učitelja Isusa Krista - vladaj u meni i u životima svih ljudi. Amen.

Molitva za zaštitu i jedinstvo Stada[uredi VE]

«Moja djeco, kad god izgovarate ovu molitvu, vi pomažete da dođe prije na Zemlju čas Mojega Kraljevstva. Po ovoj molitvi Moj Otac će dopustiti da uskoro dođe čas Drugih Duhova, kada će se Moja molitva ispuniti: da svi budu jedno... Svi koji obavljaju ovu pobožnost, uvelike će se radovati kad dođe Moje Kraljevstvo. Uvijek ću ih zaštićivati.»


Vječni Oče, prikazujem Ti sve Rane, patnje i Predragocjenu Krv iz svetih Nogu Tvojega Sina, našega Gospodina i Učitelja, za svu Tvoju djecu koja lutaju, kao ovce bez pastira, u ovoj zastrašujućoj velikoj šumi. Zaštiti ih od divljih grabežljivaca i daj im mir, da bi mogli biti jedno i sjedinjeni na isti način kao stoje čavao držao čvrsto Noge moga Učitelja i Spasitelja Isusa Krista. Amen.

Predragocjena Krvi Isusa Krista - vladaj vječno. Amen.

Molitva za utočište u Svetom Boku Isusa Krista[uredi VE]

«Moja djeco, ovi zli dani progutat će mnoge duše. Zbog to ga vas poučavam ovoj mističnoj molitvi, da bi se svi mogli spasiti. Moj Sveti Bok otvoren je za sve ljude. Molite ovu molitvu i objavite je svim ljudima. Zaštitit ću sve koji poučavaju druge ovoj molitvi. Sve vas ljubim. Požurite, da se spasite.»


O Ljubljeni Oče, Bože Abrahama, Izaka i Jakova, koji si davno zaštitio Izraelce, spremno im pomažući u suhoći čas hladne, čas vruće pustinje, prikazujem Ti svetu Smrt mojega Učitelja i Spasitelja Isusa Krista, da zaštitiš Svoj narod koji je raspršen po cijelom svijetu. Neka nas Krv i Voda operu i okrijepe, spase i očiste, da bismo mogli naći dom u Svetom Boku Tvojega Sina, koji se otvara svim ljudima. Amen.

Sveti Boku Isusa Krista - budi naš sigurni dom. Amen.


Molitva za oslobođenje od pradjedovskih proklinjanja[uredi VE]

«Moja djeco, molite ovu molitvu i objavite je cijelom čovječanstvu. Svi koji su pod prokletstvom i stalno je budu molili, bit će oslobođeni učinka proklinjanja. Obitelj koja trpi od prokletstava grijeha njihovih pradjedova i moli devetnicu kroz 144 dana, bit će ovom molitvom oslobođena. Svi koji prekinu zavjet uzrokovan smrću, spasit će se i također će biti oslobođeni od nanesenih im proklinjanja, ako neprestano budu molili ovu molitvu i kajali se.»


Vječni Oče, Ti si jedini Besmrtni Bog, sama Ljubav, Milosrđe i Blagost. Pogledaj na Svoga Jedinorođenog Sina, Isusa Krista i smiluj se. Prikazujem Ti patnje Njegova bičevanja na stupu, Njegove Rane i Krv za sav Tvoj narod, koji živi pod teretom kletvi, zbog grijeha svojih predaka i njihove neposlušnosti te zbog prekida zavjeta kojeg su s Tobom sklopili. Neka nas bičevanje Tvoga Sina oslobodi, Njegove Rane iscijele, a Njegova Predragocjena Krv spasi. Amen.

Predragocjena Krvi Isusa Krista, oslobodi nas kletvi. Svete Rane Isusa Krista - iscijelite naše rane. Daj da po Tvojem bičevanju zadobijemo Tvoj pečat. Amen.

Molitva za okrjepu u vjeri[uredi VE]

«Dok sam se spremao otići od Svojega naroda, Moja je tjeskoba bila veća, kad sam se sjetio njihove nevjernosti. Također sam se sjetio vremena koje dolazi, da će to biti strašno i užasno; da će Me mnogi izdati, kao Juda, dok će drugi zanijekati da Me poznaju... Djeco, uvijek molite ovu molitvu i objavite je cijelom svijetu, prije nego pogibeljno razdoblje dođe. Ako imate i malo vjere, kao što je gorušičino sjeme, svladat ćete ovo razdoblje. Ova mistična molitva je snažna. Neka je upozna cijeli svijet. Sve vas ljubim.»


Svemogući i Sveznajući Bože, Bože Ilije i proroka pogledaj svetu Glavu Svoga Jedinorođenog Sina i smiluj se. Prikazujem Ti svekoliko poniženje, patnje, Rane i Predragocjenu Krv iz Glave Tvoga Sina, za Tvoju djecu koja žive u ovim pogubnim vremenima. Osnaži našu vjeru, po pretrpljenim porugama Tvojega Sina Isusa Krista i spasi nas po Predragocjenoj Krvi iz Njegove Svete Glave. Daj da se i mi, po patnjama Tvojega Sina Isusa Krista, naučimo trpjeti u Tebi i umrijeti u Tebi. Amen.

Sveta Muko Isusa Krista - umnoži našu vjeru.


Molitva za očitovanje Božanske Volje[uredi VE]

«Moja smrtna muka pogoršavala se sve više kad sam ušao u Getsemani. Pogledao sam Moje ljude i vidio kako spavaju, dok se njihov neprijatelj brzo približavao i napredovao... Moje tjeskobno Srce otvorilo se ovim riječima. 'Zašto spavate, zar ne možete bdjeti sa Mnom samo jednu uru? Molite da ne padnete u napast!' Kad sam opet u molitvi kleknuo, breme Moje smrti me pretegnulo. 'Oče, ukloni ovu čašu od Mene, ali neka ne bude Moja, nego Tvoja volja.' Na kraju, podignem oči, moleći se Svojem Ocu ovako: 'O, neka sazna cijeli svijet za Vladavinu Mojeg Oca na zemlji'.»


Vječni Oče, Ti si Stvoritelj i Začetnik života. Ti ljubiš svijet kojeg si stvorio. Zato si poslao Svoga Jedinorođenog Sina da dođe otkupiti svijet, da tako dođe Kraljevstvo Tvoje. Pogledaj na Svoga Sina i podigni Ga na Svoje Prijestolje. Podigni Svoju desnu Ruku i spasi svoj narod. Prikazujem Ti sva trpljenja, patnje i smrt Tvojega Jedinorođenog Sina, kojeg ljubiš, za Tvoju pobjedu i Vladavinu na Zemlji. Po Predragocjenoj Krvi Tvoga Sina, sklopi novi zavjet i vrati svu Svoju djecu Tvojoj Svetoj Volji. Amen.

Predragocjena Krvi Isusa Krista - vladaj zauvijek. Trpeći Isuse Kriste - neka dođe Kraljevstvo Tvoje. Amen.

Molitva za izdržljivost u vrijeme dolazeće stroge kazne[uredi VE]

«Moja djeco, molite da se skrati ovo vrijeme u kojem živite. Molite također da vaša vjera ne popusti. Budite budni. Budite na oprezu i uvijek bdijte... Koliki će se od vas suprotstaviti i otjerati moga protivnika, pobijediti i dovesti zarobljene k Meni? Moja djeco, naučite ovu molitvu i uvijek je molite, osobito u časovima kušnje. Kad Me je Moj narod odbacio, osudio i rekao: 'Raspni ga! Raspni ga!' - podigao sam oči k Nebu, molio se Ocu i rekao:


'Milosrdni i Ljubljeni Oče, Tvoja je želja da se svi ljudi spase. Pogledaj dobrostivo na Svoga odbačenoga Sina, osuđenog da podnese i pretrpi mnoga mučenja, zbog grijeha Tvoga naroda. Pogledaj i vidi što je grijeh učinio Tvojem Jedinorođenom Sinu. Prikazujem Tebi sav ovaj narod, koji živi u ovim bezbožnim, opakim vremenima, sva mučenja, boli, odbacivanja i preziranja Tvoga Sina Isusa Krista za vjeru i da strpljivo podnesu kušnje dugotrajnog mučenja. Neka oni, po muci Tvojeg Jedinorođenog Sina prihvate borbu do kraja. Amen'.»

Muko našega Gospodina - umnoži našu vjeru! Predragocjena Krvi Isusova - spasi nas! Amen.


Molitva za izgubljene i protiv pada vjere[uredi VE]

«Predvidio sam neprekidno napuštanje vjere u Mojemu narodu i kako će stalno odbijati svoga Boga i svakodnevno Me razapinjali. Boli su se pojačavale, kada sam vidio kako će im se biti teško vratiti... Mnogo ih je, a i bit će ih koji će se zaustaviti na putu, jer misle daje put pretežak i predug... Kako je veliki broj Mojega naroda koji će izgubiti nadu i pasti... Kažem vam, Moja djeco, probudite se i ostanite čvrsti! Kad sam pao pod teretom križa, sjetio sam se svih ovih kušnja i prikazao ih Svom Ocu, po ovoj molitvi. Po njoj će Moj Otac izliti na vas sve potrebne milosti, da ustrajete do kraja. Svi koji pobožno mole ovu molitvu, zadobit će puninu Duha Svetoga i naučiti kako će biti poslušni i ponizni.»


Vječni i Ljubljeni Oče, pogledaj blago na Svoga Jedinorođenog Sina. Gledaj teški križ, kojega su pripremili za Tvog jedinog Sina i smiluj se Svome narodu. Prikazujem Ti sve boli, patnje i Predragocjenu Krv Tvoga Sina Isusa Krista, Emanuela; molim Te za sav ovaj narod koji je ostavio svoju vjeru i za one koji će je još napustiti, posvuda po svijetu. Neka oni, po padu Tvoga Sina pod Križem, nađu snage da se opet pridignu i ostanu čvrsti u pravoj vjeri. Po oceanu Njegove Predragocjene Krvi, koja se prolijevala pod Križem ulicama Jeruzalema, ojačaj sve one koji žele vršiti Tvoju Volju. Amen.

Predragocjena Krvi Isusa Krista - ojačaj naše mlitave duše. Amen.


Molitva za vladavinu Slave Božje na Zemlji[uredi VE]

«Očitovanje Crvenog Zmaja i Antikrista u zadnjoj uri ovoga doba probolo je uvelike Moje Srce za vrijeme Moje svećeničke službe na zemlji, a još više kada sam trebao izdahnuti na križu. Dok sam visio na križu, suočio sam se sa oholim Zmajem, a on je prkosio kako će zauvijek vladati zemljom… U tišini sam prikazao Ocu ovu molitvu za propast neprijatelja križa... Moja djeco, po ovoj molitvi skratit će se vlast Crvenog Zmaja, Antikrista i njegovih slugu na zemlji. Što više budete molili, kraća će biti njihova vladavina na zemlji.»


Ljubljeni i Milosrdni Oče, Sveznajući i Svemoćni, koji si Alfa i Omega, Vječni Oče koji si stvorio sve stvari, Tvoja narav neće dati da napustiš Svoju djecu. Blago pogledaj na Svoga Jedinorođenog Sina Isusa Krista, koji je sišao na zemlju spasiti sve ljude i donijeti Tvoje Kraljevstvo. Prikazujem Ti sve patnje, mučenja, boli i Predragocjenu Krv Tvoga Sina Isusa Krista za propast neprijatelja Svetoga Križa Spasenja, propast Antikrista i Crvenog Zmaja, koji se bore protiv Istine, sada i na kraju ovog vremena. Neka oni, po Predragocjenoj Krvi našega Otkupitelja i po Njegovom posljednjem dahu na zemlji, nestanu poput pjene, izložene toplini sunca, tako da Tvoje Kraljevstvo mogne brzo doći na zemlju. Amen.

Po Predragocjenoj Krvi Isusa Krista - neka dođe Kraljevstvo Tvoje. Amen.


Molitva protiv grijeha bluda[uredi VE]

«Znate li da sam bio gol pred očima svih ljudi, da vi pobijedite i uništite putene želje, koje vode u ovaj grijeh bluda i preljuba? Djeco, moj neprijatelj služio se ovim grijehom kako bi pridobio sve ljude za sebe... Grješnik, koji stalno bude molio ovu molitvu, zadobit će istinsko pokajanje... Što je više budete molili, više ćete se vraćati k Meni i ostaviti se bluda i preljuba. Mnogi će ljudi propasti zbog grijeha bluda. Trudite se spasiti dušu...»


Sveti i Milosrdni Oče, Tvoj Jedinorođeni Sin stoji gol, naočigled svih ljudi tako da Tvoj narod spozna i boji se Tvoga Svetoga Zakona. Primi moju poniznu molitvu za cijeli Tvoj narod, koji živi u opačini, bludu i preljubu, da po cijelom poniženju i osramoćenju Tvoga Jedinorođenog Sina, dotakneš njihove duše da se pokaju i spase. Neka grješnici po Predragocjenoj Krvi Tvoga Sina Isusa Krista, usrdno molim, zadobiju pokajanje u svojim srcima i budu spašeni po Isusovom poniženju, a ono neka ih potakne i ohrabri na pokajanje. Amen.


Molitva za krštenje pobačene djece[uredi VE]

«Krv nevine djece danas je ispunila Nebo. Njihov broj je tako velik, prevelik i gnjev Vječnoga Oca sprema se spustiti na čovječanstvo. Njihova krv uznemiruje Moje bolno Srce i povećava Moju smrtnu muku. Po ovoj molitvi, ogromno mnoštvo nevine, nerođene dječice će se spasiti. Molite tu molitvu svakog dana i objavite je svijetu. Bilo tko, tko je poučava i širi, neće biti izgubljen. Neću dopustiti da nedužne duše u Nebu budu izgubljene. Ja ću ih Svojom Ljubavlju i Milosrđem zaštiti od pada u smrtni grijeh.»


Nebeski Oče, Tvoja je Ljubav vječna. U Tvojem oceanu Ljubavi, spasio si svijet po Svome Jedinorođenom Sinu, Isusu Kristu. Sada pogledaj Svoga jedinca na Križu koji neprestano krvari iz ljubavi prema Svom narodu i oprosti Svom narodu. Operi, očisti i krsti pobačenu djecu od krivnje i moralnih nečisti Predragocjenom Krvlju i Vodom koje su potekle iz Svetoga Boka tvojega Sina, koji je mrtav visio na Križu za spasenje ljudi, u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Neka oni, po Svetosti Isusa Krista, zadobiju vječni život, po Njegovim Ranama budu izliječeni i po Njegovoj Predragocjenoj Krvi oslobođeni, da se tamo raduju sa Svetima Tvojim vječno u Nebu. Amen.

Razne molitve[uredi VE]

Djelotvorna molitva naknade Vječnom Ocu[uredi VE]

«Svi koji se klanjaju Predragocjenoj Krvi, tješe Moga Oca koji najviše ljubi Svojega Sina. Dok se klanjate Mojoj Predragocjenoj Krvi, ublažuju se boli Mojega Presvetog Srca. Utješit ćete i Žalosno Srce Moje Majke. Djeco, klanjajte se uvijek Mojoj Predragocjenoj Krvi i prikazujte ju Mojem Ocu poradi Milosrđa. Poslušaj ovu molitvu. Uvijek je moli kao zadovoljštinu za grešnike svijeta. Moli ju tri puta na dan jer živite u bezbožnim vremenima. Molite ju, jer ćete po njoj biti zaštićeni od vatre čišćenja. Djeco, obznanite ju cijelom svijetu.»


Vječni Oče, prikazujem Ti sve Rane Tvojeg Premiloga Sina Isusa Krista, boli i smrtnu muku Njegova Presvetog Srca te Njegovu Predragocjenu Krv, koja je potekla mlazom iz svih Njegovih Rana, kao naknadu za moje grijehe i grijehe cijeloga svijeta. Amen. (Tri puta)


Molitva zadovoljštine za grijehe protiv Presvete Krvi[uredi VE]

Majka Isusova je rekla: «Moja djeco, dozvolite da vam objasnim kako moliti i što od vas Nebo traži. Moj Sin uvijek pažljivo osluškuje vaše molitve. On uvijek želi da Mu se javite. O, Moja ljubljena djeco, molite uvijek ovu molitvu... barem 500 puta dnevno:


Predragocjena Krvi Isusova, spasi nas i cijeli svijet.»


Molitva hvale i klanjanja Bogu[uredi VE]

Svet, Svet, Svet!

Blagoslovljeno sveto Ime Božje.

Blagoslovljena Vječna Ljubav.

Blagoslovljena Predragocjena Krv.

Sva slava, čast i hvala Raspetom Isusu.

Klanjanje Presvetom Trojstvu.

Amen. Amen. Amen!


Izvorna molitva sv. Mihaelu[uredi VE]

«Podigni Bolno Raspelo koje sam ti dao protiv sila tame i izmoli ovu molitvu sa znakom križa. Učini ovo u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Pobijedit ćeš... Reci ovu molitvu svakog dana, jer veliki je boj.»

(Moli se držeći uvis Raspelo)


O Slavni Kneže Nebeskih Vojska, Sveti Mihaele Arhanđele, obrani nas u kušnji i užasnom boju protiv Vrhovništava i Vlasti, protiv zlih duhova. Priteci u pomoć čovjeku kojeg je Svemogući Bog stvorio besmrtnim na svoju sliku i priliku i otkupio od sotonske tiranije uz visoku cijenu. Vodi danas boj Gospodnji zajedno sa svetim anđelima, kao što si već pobijedio vođu oholih anđela, Lucifera i njegove otpadničke čete, koje su bile nemoćne da odole tebi, niti je više bilo mjesta za njih na Nebu. Ta okrutna stara zmija koja se naziva đavao ili sotona, koji zavidi cijeli svijet, bačena je u bezdan sa svojim anđelima. Čuvaj se, ovaj stari neprijatelj i ubojica ljudi ohrabrio se i preobrazio u anđela svjetla, radoznalo obilazi svijetom sa svim mnoštvom zlih duhova koji su nagrnuli na zemlju da unište bez traga Ime Božje i Njegova Krista, da porobe, ubiju i bace u vječno prokletstvo duše kojima je namijenjena kruna vječne slave. Ovaj opaki zmaj izlijeva, kao najnečistiju bujicu, otrov na ljude izopačena uma i pokvarena srca, duha laži, bezbo-žnosti, huljenja i kužna daha i svakog poroka i nemorala.

Ovi vrlo lukavi neprijatelji ispunili su i opajali Crkvu sa žuči i gorčinom, Zaručnicu Neokaljanog Jaganjca, i položili bezbožne ruke na njezine najsvetije posjede. Na samom Svetom Mjestu, gdje je Sveta Stolica najsvetijeg Petra i Katedra Istine ustanovljene kao svjetlo svijeta, podigli su prijestolje svog odvratnog bezboštva s pokvarenom zamisli da kad je Pastir udaren, stado se može raspršiti.

Ustani onda nepobjedivi Kneže, pritekni u pomoć Božjem narodu i donesi pobjedu protiv napada izgubljenih duhova. On te časti kao svoga Zaštitnika i Sveca; u tvojoj svetoj slavi Crkve kao njezinu obranu protiv podmuklih sila pakla; tebi je Bog povjerio duše ljudi da budu uvedene u nebesko blaženstvo. Moli se Bogu mira da bi On onemogućio sotonu da nas dalje drži u ropstvu i škodi Crkvi. Prikaži naše molitve pred Previšnjim Bogom tako da bi one što prije zadobile milost pred licem Gospodina; svladavanjem zmaja, stare zmije, koja je đavao ili sotona, opet ga učini zarobljenikom bezdana, kako više ne bi zavodio narod. Amen.

R. Evo križa Gospodnjega, bježite stranke protivnikove.

O. Pobjedi lav od plemena Judina, korijen Davidov!

R. Neka bude Tvoje milosrđe nad nama, o Gospodine.

O. Kako se ufamo u Tebe.

R. Gospodine, usliši moju molitvu.

O. I neka moj vapaj k Tebi dođe.


Pomolimo se!

O Bože, Oče našega Gospodina Isusa Krista, zazivamo Tvoje Sveto Ime i kao molitelji usrdno tražimo Tvoju blagost, da bi se Ti po zagovoru Marije, uvijek Djevice, Prečiste i Naše Majke i slavnog Svetog Mihaela Arhanđela, udostojao pomoći nam protiv sotone i svih drugih nečistih duhova koji lutaju svijetom da naškode ljudskom rodu i unište duše. Amen.

Snažan zaziv za zaštitu[uredi VE]

(Moli se držeći uvis Raspelo)

Klanjanje! Klanjanje!! Klanjanje!!!

Tebi, moćno oružje.

Klanjanje! Klanjanje!! Klanjanje!!!

Tvojoj Predragocjenoj Krvi.

Milosrdni, Trpeći Isuse Kriste, izlij Svoju

Predragocjenu Krv na duše.

Utaži našu žeđ i porazi neprijatelja. Amen.

Moćna Krvi Spasa, porazi neprijatelja. (Tri puta)


Molitva za Novi Izrael[uredi VE]

Da se prizna vrijednost cijene Njihova Otkupljenja


Smiluj nam se, Gospodaru, Bože svega svijeta, i pogledaj na nas i prožmi strahom svojim sve narode! Podigni ruku protiv naroda tuđinskih da spoznaju tvoju moć. Kako si se u očima njihovim pokazao nama svetim, tako se sada u očima našim pokaži velik prema njima. Da poznaju kao što znamo i mi da nema Boga osim tebe, Gospode.

Obnovi znake i ponovi čudesa, proslavi ruku i desnicu svoju. Probudi gnjev i srdžbu izlij, obori protivnika, uništi neprijatelja. Požuri vrijeme, sjeti se prisege, i neka se slave tvoja silna djela. Neka žestok oganj proždre preživjele i neka propadnu tlačitelji puka tvojeg. Šatri glavu poglavarima tuđinskim koji se hvale: «Nikoga nema osim nas.»

Okupi sva plemena Jakovljeva, vrati im baštinu kao na početku. Smiluj se, Gospode, narodu koji se zove imenom tvojim, Izraelu, kojega si učinio prvencem svojini. Smiluj se svetom gradu svojem, Jeruzalemu, prebivalištu svome. Ispuni Sion pjesmom u svoju hvalu i Svetište svoje slavom svojom.

Podari svjedočanstvo svojim prvim stvorovima, ispuni proročanstva objavljena u tvoje ime. Nagradi one koji se u te uzdaju, da se proroci tvoji pokažu istiniti. Uslišaj, Gospode, molitvu slugu svojih prema blagoslovu Aronovu nad pukom tvojim. I da spoznaju svi na zemlji da si ti Gospod, vječni Bog. (Knjiga Strahova 36;1-17)

Predragocjena Krvi Isusa Krista pročisti Crkvu i operi nas da budemo posve čisti. (Tri puta)


Oče naš

Zdravo Marijo (Tri puta)

Slava Ocu (Tri puta)


Molitva zadovoljštine s trnovom krunom[uredi VE]

Zbor

Ja sam posve sam

Ja sam potpuno napušten

Ostavljajući Me s trnovom krunom

Tako probodeno je Moje Srce, što je probolo Moju Glavu.

Sav Moj narod Me je ostavio.


Moji ljubljeni, Moji ljubljeni

Gdje ste, gdje ste?

Ova trnova kruna probola je Moju Dušu

Izvucite trnje, smilujte Mi se.

(Zbor)


Iz ljubavi prema vama, iz ljubavi prema vama,

Umro sam na križu s trnovom krunom.

Živim opet s trnjem

Ja sam Trpeći Isus Krist.

(Zbor)


Moj premili Trpeći Isuse Kriste Sine Previšnjeg, padam ničice pred Tvoje Noge sa svom svojom ništavnosti. Opozivam sve moje teške uvrede protiv Tebe. Molim Te Gospodine, smiluj mi se. Mojim grijesima podržavam Tvoju tjeskobnu muku tijekom ovih tisuća godina. Gledajući Te kako živ visiš na Križu s užasnom trnovom krunom, krv je nemilo oblijevala Tvoje Lice, a bodljike trnja bolno su se zabadale u Tvoje nježno Sveto Lice, osjećam žalost zbog moga nezahvalnog dara trnja Tebi. Želim dignuti krunu od trnja i ponuditi zlatnu krunu s puno ljubavi.

Moj Isuse, Tvoj Svetu Glavu sam duboko povrijedio s krunom od trnja - smiluj mi se i oprosti Svom svijetu.

Moj Isuse, Ti trpiš mističnu bol i agoniju od moje opake trnove krune - smiluj mi se i oprosti Svome svijetu.

Moj Isuse, Ti koji trpiš sramotu od moje opake trnove krune – smiluj mi se i oprosti i oprosti Svome svijetu.

Moj Trpeći Isuse, osjećam kako sam udarala Tvoju Svetu Glavu željeznom šipkom da zabijem oštrice trnja u Tvoju nježnu Glavu. Osjećam zvuk udaraca šipke i bol kao udar groma koji unakazuje Tvoje neokaljano biće. Oh! Kako je bešćutna moja opakost pričinila bol Tebi, mojem Blagom Spasitelju. Kad razmatram Tvoj strašni put prema Kalvariji, gorko plačem radi moje opake trnove krune na Tvojoj Svetoj Glavi, sjedištu Božanske Mudrosti. Osjećam kako padaš pod Križem s težinom Križa koja pomaže da bodljike probiju što dublje u Tvoju nježnu Glavu. Vidjela sam samu sebe kako Te vučem i udaram po Tvojoj Svetoj Glavi s kopljem. Oh! Da barem nisam bila ona koja je sve to činila mojem ljubljenom Spasitelju. Borit ću se za Tebe.

Moj Isuse, postupala sam okrutno s Tobom, oprosti mi, oprosti svome svijetu. Sve ću učiniti što mogu da izvučem trnje, odsada po mojem vlastitom načinu života. Moja opakost zadržavala je trnovu krunu na Tvojoj Svetoj Glavi do Tvoje smrti da primijetim da Ti nisi dobivao nikakvo olakšanje od bilo kojeg dijela samoga Tebe. Gospodine, smiluj mi se, Kriste smiluj se mojoj zloći.

Osjećam Tvoju Svetu Glavu kako mrtva počiva u krilu Tvoje žalosne Majke. Vidjela sam tu sjedinjene ruke Ivana ljubljenog, Marije Magdalene i Tvoje Žalosne Majke kako uklanjaju moju opaku krunu od trnja iz Tvoje Svete Glave sa suzama ljubavi. Željela sam da sam jedna od njih - koji skidaju moju opaku krunu i da ponudim zlatnu krunu moje ljubavi za Tebe.

Prikazujem Ti samu sebe i obećajem nositi svoj križ za Tebe sve dane moga života s radošću i ljubavlju. Uzmi dobre strane mojih patnja i proganjanja koja obećajem da ću s ljubavlju prihvatiti kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe čitavog svijeta. Preljubljeni Trpeći Isuse Kriste s ovim bijednim prikazanjem želim ukloniti moju opaku trnovu krunu i ponuditi zlatnu. S iskrenom ljubavlju primi od mene ovu zlatnu krunu koju Ti prikazujem. Amen.

Vječni Oče, teško sam Te vrijeđala jer sam duboko ranila Svetu Glavu Tvog Jedinorođenog Sina, u kojemu je Tvoja sva milina. Smiluj mi se, oprosti mi i oprosti Svojem svijetu. Amen. (Tri puta)NIHIL OBSTAT

Rev. P. Stephan Obiukwu, cenzor

Nadbiskupija Onitsha, država Anambra

NIGERIJA - 1. srpnja 1999.


IMPRIMATUR

Dr. Ayo-Maria Atoyebi, OP

biskup Ilorina, država Kwara

NIGERIJA - 17. srpnja 2001.


Preuzeto iz molitvenika:

Predragocjena Krv Isusa Krista – Pobožnost i apostolat, Sion, Zagreb, 2007.