Madijan tlači Izrael

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Biblija, ekumenski prijevod; preveo: Tomislav Dretar
Madijan tlači Izrael

Madijan tlači Izrael[uredi VE]

6 1 Sinovi Izraelovi činiše ono što je zlo u očima GOSPODOVIM, i GOSPOD ih izruči Madijanu3 tijekom sedam godina.

2 Ruka Madijanova bi premoćena Izraelu. Zbog Madijana, sinovi Izraelovi urediše sebi u planinama rasjeline, spilje i vrletna mjesta.

3 No, svaki put kad bi Izrael Zasijao, Madijan se uspinjao, kao i Amalek i sinovi Orijenta1; oni se uspinjahu za prigrabiti to.

4 Oni taborovahu pokraj Izraelita, uništavahu im domaće proizvode sve do u blizinu Gaze2 i ne ostavljahu živeži u Izraelu, ni ovaca, ni goveda, ni magaraca.

5 U stvari, oni se uspinjahu, oni i njihova stada, S njihovim šatorima, stizahu brojni kao skakavci3 - oni i njihove deve bijahu Bez brojni - i oni ulaziše u zemlju za opustošiti ju.

6 Tako, Izrael bi veoma oslabio zbog Madijana; i svi sinovi Izraelovi zavapiše prema GOSPODU.

7 No, kako sinovi Izraelovi vapiše prema GOSPODU zbog Madijana,

8 GOSPOD posla sinovima Izraelovim *jednog proroka koji im reče: ”Ovako govori GOSPOD, Bog Izraelov: Ja sam taj koji vas je podigao iz Egipta i koji vas je izveo iz kuće ropstva.

9 Ja sam vas oslobodio Egipćana i svih onih koji vas mučiše; ja sam ih protjerao ispred vas i dao sam vam njihovu zemlju.

10 Ja sam vam rekao: Ja sam GOSPOD, Bog vaš. Ne bojte se bogova *amoritskih kojima vi nastanjujete zemlju! Ali, vi niste poslušali moj glas! “

Corner cro ld.gif
Corner cro rd.gif