Kraj Jozafatove vladavine

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Biblija, ekumenski prijevod; preveo: Tomislav Dretar
Kraj Jozafatove vladavine

Kraj Jozafatove vladavine[uredi VE]

(1 Krlj 22.41 51)
31 Jozafat, sin Azavljev, zavlada nad Judom; on bijaše u dobi od 35 godina kad postade kraljem i vladaše 25 godina u Jeruzalemu. Ime njegovoj majci bijaše Azuva, kćer Šilhijeva. 32 On slijediše put svojeg oca Azaa i ne zastrani s njega, čineći ono što je pravedno u očima GOSPODOVIM. 33 Međutim *visoka mjesta ne nestadoše i narod ne bijaše opet prionuo svojim *srcem Bogu svojih otaca1.
Ostatak djela Jozafatovih, od prvih do posljednjih, evo ih zapisanih u Djelima Jehuvljevim2, sina Hananijeva, koji bi uključen u knjigu kraljeva Izraelovih.
35 Prema tome, kralj Jude Jozafat združi se s kraljem Izraela Akhaziasom, čije ponašanje bi krivično. 36 On se združi s njim za načiniti lađe koje će ići u Tarsis. Oni načiniše lađe u EsionGeveru3. 37 Eliezer, sin Dodavahuvljev, iz Mareša, *proreče protiv *Jozafata govoreći: ” Buduć da si se ti združio s Akhaziasom, GOSPOD je uništio tvoja djela.“ I lađe se razbiše, a da nisu mogle ići u Tarzis.
21 1 Jozafat leže sa svojim očevima i bi pokopan sa svojim očevima u *gradu Davidovu. Njhegov sin Joram zavlada na njegovom mjestu.
Corner cro ld.gif
Corner cro rd.gif