Jotamova vladavina

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Biblija, ekumenski prijevod; preveo: Tomislav Dretar
Jotamova vladavina

Jotamova vladavina[uredi VE]

(2 Krlj 15. 3238)
27 1 Jotam imaše 25 gopdina kad postade kraljem i vladaše šesnaest u Jeruzalemu. Ime njegove majke bijaše Jeruša, kćer Sadokova.
2 On činiše što je pravo u očima GOSPODOVIM, točno kao što je činio Ozias, njegov otac, a ipak da nije nikad ulazio u Templ GOSPODOV. Ali puk ostade iskvaren. 3 On je taj koji sagradi Gornja vrata Kuće GOSPODOVE. On načini mnogo gradnji u Bedemu Ofela1. 4 On sagradi gradove u planini Judinoj, kao i tvrđa i kula u šumovitim predjelima. 5 On zarati s kraljem sinova Amonovih, kojeg pobijedi; oni njemu te godine dadoše stotinu talenata srebra, 10.000 kora pšenice2 i 10.000 kora ječma; eto čime ga obskrbiše sinovi Amonovi, i isto tako druge i treće godine. 6 Jotam steče tu snagu, jer bijaše učvrstio svoje putove pred GOSPODOM, svojim Bogom.
7 Ostatak djela Jotamovih, svi njegovi bojevi i njegovi postupci su, zapisano u knjizi kraljeva Izraelovih i Judinih. 8 On bijaše u dobi od 25 godina kad postade kraljem i vladaše šesnaest godina u Jeruzalemu.
9 Jotam leže sa svojim očevima i bi pokopan sa svojim očevima u *Gradu Davidovu. Njegov sin Akhaz zavlada na njegovom mjestu.
Corner cro ld.gif
Corner cro rd.gif