Izjava Provincijalata Hercegovačke franjevačke provincije iz Mostara uoči mise o 75. obljetnici bleiburške tragedije

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Izjava Provincijalata Hercegovačke franjevačke provincije iz Mostara uoči mise o 75. obljetnici bleiburške tragedije
autor: Provincijalat Hercegovačke franjevačke provincije iz Mostara

Izvor:

IKA, Hrvatska katolička mreža.


Povijest naših krajeva obilježili su različiti događaji. Nedvojbeno je da će najava i sam čin svete mise za žrtve bleiburške tragedije, koju će predvoditi kardinal Vinko Puljić u subotu 16. svibnja 2020. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, obilježiti ovo vrijeme.

Povodom navedenoga, ovaj Provincijalat izjavljuje:

1. Pridružujemo se jasnoj Izjavi koju su biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputili javnosti 13. svibnja 2020., uoči Svete Mise koju će predvoditi nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u subotu, 16. svibnja 2020. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu.

2. U prostoru onoga nerecivog, u našim najdubljim molitvama, nalaze se sve žrtve, a osobito one čije kosti ni nakon sedam i pol desetljeća ne mogu u miru počivati, a većini od njih ne zna se za grobove. Među ovima su i zemni ostaci naše ubijene braće franjevaca Hercegovačke franjevačke provincije sa sjedištem u Mostaru.

3. Na kraju, ne možemo propustiti uputiti žuran apel, svima na koje se to odnosi, da ostave crkvenoj zajednici slavlje Sv. Mise, a da učinkovitije porade na zaustavljanju ekonomskoga propadanja ove zemlje i da rješavaju sve nepravilnosti u raznim nabavkama medicinske i ine opreme u vrijeme kada je ova virusna ugroza prijetila i još uvijek prijeti svima nama.

Mir i dobro!

U Mostaru, 14. svibnja 2020.

PROVINCIJALAT HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA