Ižarivati Krista

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ižarivati Krista
autor: John Henry Newman


Molitva"Ižarivati Krista", koju je sastavio John Henry Cardinal Newman, bila je jedna od najdražih molitava Majke Terezije. Kako ova molitva snažno očituje njezinu želju da bude prisno povezana s Isusom i da "jedino Isusa" daruje drugima, ovu je molitvu odabrala kao prvu molitvu koju Misionarke Ljubavi mole svaki dan nakon Svete Pričesti.


Dragi Isuse, pomozi mi da posvuda širim miomiris Tvoje ljubavi. Preplavi mi dušu svojim duhom i svojim životom. Prožmi cijelo moje biće, tako da moj život bude samo odsjaj Tvoga života. Obasjaj me svojim svjetlom, da svatko koga sretnem osjeti Tvoju prisutnost u mojoj duši.

Neka podigne pogled i ne vidi mene, nego samo tebe, Isuse! Ostani sa mnom da svijetlim kao ti i da postanem svjetlo drugima.

To će svjetlo, Isuse, dolaziti od tebe, a ne od mene; ti ćeš preko mene svijetliti drugima. Daj da te slavim onako kako ti najviše voliš - obasjavajući ljude oko sebe. Daj da te propovijedam bez propovijedanja, ne riječima nego primjerom, privlačnom snagom, ljubaznim utjecajem svojih djela, očitom puninom ljubavi kojom moje srce gori za Tebe. Amen