Esterino zauzimanje kod kralja - grčki

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Biblija, ekumenski prijevod; preveo: Tomislav Dretar
Esterino zauzimanje kod kralja - grčki

Esterino zauzimanje kod kralja - grčki[uredi]

  • D1 Nakon tri dana, evo što se dogodi: Kad bijaše prekinula moliti, ona skinu svoju pokajničku odjeću za ogrnuti se svojom slavom.2 2 Potom, u svem svom svečanom sjaju, nakon što je zazvala Boga koji vidi sve i koji spašava, ona uze sa sobom dvije počasne gospođice3. 3 O jednu, ona se oslanjaše kao smalaksala, 4 dok ju druga slijeđaše noseći njen skut. 5 Ona bijaše sva pocrvenjela, prelijepa, ona imaše lice nasmijana kao ona koja ljubi, ali srca stegnutog od straha.
  • 6 Kad je prošla sva vrata, ona stupi pred kralja. On, sjeđaše na svom kraljevskom prijestolju, ogrnut svim uresima svojih svečanih prilika , sav pokriven zlatom i draguljima; on ulijevaše ogromno strahopoštovanje. 7 Tad on podiže svoje lice koje obasjavaše slava, i, na vrhuncu gnjeva, on baci jedan pogled. Kraljica se stropošta; u svom stanju nemoći, ona promijeni boju i prikloni svoju glavu na glavu počasne gospođice koja joj prethodiše.
  • 8 No Bog izmijeni kraljev duh odvodeći ga u blagost. Zabrinut, on poskoči sa svojeg prijestolja i uze ju u svoje ruke dok se ona ne oporavi. On ju okrijepi umirujućim riječima: 9 ” Što je tebi, Estero? Ja sam tvoj brat1: imaj povjerenja! reče on. 10 Ti nećeš umrijeti; naša zapovijed tiče se puka2. 11 Priđi! “ 12 On tada podiže zlatno žezlo3 stavi joj ga na vrat, potom ju zagrli i reče: ” Reci mi.“ 13 Ona mu odgovori: ” Ja sam te vidjela, Gospodaru, kao jednog anđela Božjeg, i moje je srce uznemireno bilo od straha zbog tvoje slave; 14 jer ti si božanstven, Gospodaru, i tvoje je lice puno milosti.“ 15 Ali, dok govoraše, ona se sruši od slabosti. Kralj bi potresen i sva ju njegova pratnja krijepiše.
  • 5 3 Tad joj kralj reče: ” Što ti je, Estero, o kraljice? Što je tvoja molba? Do polovice mog kraljevstva, ti ćeš to imati!“ 4 Ali Ester odgovori: ”Za mene je danas veliki dan. Ako se sviđa kralju, nek' dođe, on s Hamanom, na gozbu koju ću ja prirediti danas za njega. “ 5 Tad kralj reče: ” Natjerajte Hamana da se mi pokorimo Esterinom pozivu!“ Obojica biše nazočni na gozbi na koju Estera njih bijaše pozvala. 6 No, na kraju gozbe, kralj se obrati Esteri: ” Što je bilo, kraljice Estero? Sve što ćeš ti iskati, to ćeš i imati! 7 Ona odgovori: ” Moja molba? Moja molbenica? 8 Ako bih ja dobila milost kraljevu, da dođe opet sutra s Hamanom na gozbu koji ću ja organizirati za njih, i sutra ja ću postupiti upravo tako.“
Corner cro ld.gif
Corner cro rd.gif