Dolina Krvoprolića

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Biblija, ekumenski prijevod; preveo: Tomislav Dretar
Dolina Krvoprolića


Dolina Krvoprolića

29 Podreži kosu nazirsku2
i baci ju,
zapjevaj nad stazama jednu
tužaljku,
jer GOSPOD prezire i
napušta
naraštaj koji ga zamara.
30 Judejci čine zlo koje ja osuđujem proročanstvo GOSPODOVO; oni ostavljaju svoje izmetine3 u Kući nad kojom je moje *ime bilo proglašeno, i tako ju čine *nečistom. 31 Oni podižu
mogile Tafetahove u dolini BenHionomovoj4 da tu njihovi sinovi i njihove kćeri budu spaljeni u vatri, toga ja nisam iskao, niti sam ikad takvo što pomislio.
32 Eh dobro, dolaze dani proročanstvo GOSPODOVO kad se neće više govoriti: ” Tafet“ ni
”dolina BenHinom“, već: ”dolina Pokolja“ i, zbog toga, Tafet će postati jedna kosturnica1. 33 Bit će u tom narodu jedan veliki pokolj koji će poslužiti kao hrana pticama nebeskim i zvijerima
zemaljskim, a nikog neće biti da ih potjera! 34 U gradovima Jude, na ulicama Jeruzalema, ja ću učiniti da prestanu krici veselja i radosnih riječi, pjesme supružnika i slavlje ženika, jer će zemlja postati jedno polje ruševina.

8 1 U onaj čas proročanstvo GOSPODOVO izići će iz svojih grobova kosturi kraljeva i ministara Judinih, svećenika i *proroka i žitelja Jeruzalema. 2 Izložit će se suncu, mjesecu i vojsci nebeskoj koje bijahu voljeli, služili, slijedili, pitali za savjet, i pred kojima se bijahu klanjali; ti kosturi neće biti prikupljeni da budu sahranjeni, oni će postati gnojivo na tlu2. 3 Sve ostalo, preživjeli iz te loše rase, pretpostavit će smrt životu, oni koji budu preživjeli u svim tim mjestima kamo ih budem rasuo proročanstvo GOSPODOVO.

Corner cro ld.gif
Corner cro rd.gif