Devetnica Presvetoj Pompejskoj Djevici Krunice

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Devetnica Presvetoj Pompejskoj Djevici Krunice
Katekizam

Logotip Wikipedije Vidite također članak Molitva u Wikipediji, slobodnoj općoj enciklopediji.


Devetnica presvetoj pompejskoj Djevici rozarija da si isprosiš milost u najvećim potrebmaBože na pomoć mi nastoj!

Gospodine na pomoć mi poteci!

Slava Ocu...

O čudotvorna Djevice i Kraljice svetoga Rozarija, Ti u ova vremena kada vjera slabi a opačina vlada, htjela si podignuti svoje prijestolje Kraljice i Majke na staroj Pompejskoj zemlji na prebivalištu mrtvih pogana.
I s onoga mjesta gdje su se klanjali idolima i hudobama ti danas kao Majka božanskih milosti svukuda dijeliš blago nebeskih milosrđa.
Daj s toga prijestolja gdje milostivo kraljuješ i na me Marijo obrati svoje milostive oči i smiluj mi se jer u velike potrebujem Tvoje pomoći.
I meni se pokaži kao što si se mnogim drugim pokazala pravom Majkom milosrđa, dok te ja sa svim srcem zazivljem i pozdravljam svojom Kraljicom presvetog Rozarija.

Zdravo Kraljice ...

Prostrta pred tvojim prijestoljem, o velika i slavna Gospođo, klanja ti se duša moja sred tuga i boli koje je nemilo pritiskaju.
U ovim žalostima i nevoljama u kojima se nalazim svoje oči pouzdano k Tebi dižem, koja si se udostojila odabrati svojim prebivalištem zemljište ubogih i zapuštenih težaka.
I odande naprama gradu i kazalištu poganskih zabava gdje kraljuju muk i rasap, Ti kao Kraljica slavodobića, podigla si svoj mogući glas pozvati sa svih krajeva Italije i katoličkog svijeta svoje bogoljubne sonove da ti sagrade Tempo.
Daj gani se jednom na milosrđe prema mojoj duši koja potištena u glibu leži. Smiluj mi se Gospo, smiluj mi se jer sam pun nevolja i prezira.
Ti koja si poraziteljica hudoba, brani me od svih neprijatelja koji me opsjedaju.
Ti koja si pomoćnica kršćana izbavi me od svih nevolja u kojima se žalosno nalazim.
Ti koja si život naš, svladaj smrt, koja prijeti mojoj duši u ovim pogibeljima kojima je izložena.
Povrati mi mir, pokoj, ljubav i zdravlje. Tako budi!

Zdravo Kraljice ...

Ah kad čujem kako si mnoge nadarila jedino stoga što su se pouzdano Tebi molili, to me sve veće sokoli da te u pomoć zazovem.
Ti si obećala Svetom Dominiku, tko želi miliosti Tvojim će ih Rozarijem dostignuti. A ja Tvojim Rozarijem u ruci pozivljem te Majko na izvršavanje Tvojih materinskih obećanja.
Dapače, Ti ista ove naše dobi, tvoriš neprestanih čudesa i potičeš svoje sinove graditi crkvu u Pompeju Tebi na slavu.
Ti dakle hoćeš otjerati naše suze, olakšati tuge naše.
A ja srcem na usnama zovem Te i vapijem živom vjerom: majko moja, Majko draga ... , Majko lijepa! Majko preslatka pomozi me! Majko i Kraljice presvetog Rozarija, ne kasni mi pružiti svoju moguću desnicu i spasiti me jer ako okasniš ja bih kako vidiš stalno poginuo.

Zdravo Kraljice ...

A komu bih se mogao utjeći ako ne Tebi koja si Utjeha nevoljnih, okrjepa zapuštenih!?
Oh, ja Ti ispovijedam, nevoljna je duša moja zaprljana strašnim grijesima, dostojna u paklu gorijeti, a ne milosti primiti!
No, zar nisi Ti nada onih koji ufanje nemaju, velika Posrednica između Boga i čovjeka, moguća naša odvjetnica pred prijestoljem Previsokoga, Utočište grješnika?
Ah samo da ti za mene kažeš jednu riječ svome Sinu, on će te poslušati. Pitaj mu dakle o Marijo milost koja mi je toliko potrebna: ___________ . Ti sama mi ju možeš dostignuti.
Ti koja si jedino moje ufanje, moja radost, moja slatkost, moj život. Tako se ufam i tako budi!

Zdravo Kraljice ...

O Djevice i Kraljice svetoga Rozarija, Ti koja si kćer nebeskoga Oca, Majka Božanskoga Sina, Zaručnica Duha Svetoga, Ti koja svaku možeš kod Presvetoga Trojstva, valja da mi isprosiš ovu milost koja mi je toliko potrebna, samo ako nije protivna mome vječnom spasenju: ____________ .
Pitam ti je za tvoje neoskvrnjeno začeće, za tvoje božansko materinstvo, za tvoje radosti, za tvoje žalosti, za tvoja slavodobića.
Pitam ti je za ono 9 mjeseci što si ga u utrobi nosila, za tegobe njegova života, za preljutu njegovu muku, za njegovu smrt na križu.
Za njegovo Presveto Ime, za neprocjenjivu njegovu Krv. Napokon pitam ti je za tvoje preslatko Srce, za tvoje slavno Ime.
O Marijo koja si morska zvijezda, moguća Gospoja, rajska Vrata, moja svaka milosti! U Tebe se ufam, od Tebe se u svemu nadam, Ti me možeš spasiti. Tako budi!

Dostoj se da te hvalim Djevo presveta. Daj mi krjepost protv neprijateljima tvojim.

Moli za nas Kraljice presvetoga Rozarija! Da postanemo dostojni obećanja Kristovih!

Pomolimo se!
Bože, kojega Jedinorođeni Sin svojim životom, smrću i uskrsnućem dare nam zadobi vječnoga spasenja; podaj molimo Te da mi, koji ova otajstva presvetim Rozarijem Blažene Djevice Marije razmišljamo, ugledamo se u ono što sadržavaju, a ono što obećavaju postignemo.
Po istome Kristu Gospodinu našemu. Tako budi!
 
Molitva Svetom Dominiku i Svetoj Kati Sijenskoj


O sveti Božji svećeniče i slavni Patrijarhu, sveti Dominiče, koji si bio prijatelj prepoljubljeni sin i pouzdanik nebeske Kraljice, koji si tolika čudesa tvorio po krjeposti Svetog Rozarija i ti sveta Kato Sijenska, poglavita kćeri Reda svetog Rozarija i moguća posrednice pred Marijinim prijestoljem i pred Isusovim Srcem koji ti je srce svojim izmijenio!
Vi moji dragi sveti, pogledajte na moje nevolje i potrebe i smilujte mi se. Vi ste se na zemlji smilovali svakoj tuđoj nevolji i svugdje ste pripravni bili pomoći ih svojom mogućom desnicom.
Sada na nebu nije malaksala ni ljubav vaša ni moć vaša. Molite de, molite za me Majku Rozarija i božanskoga Sina jer je velika moja nada da ću vašim odvjetovanjem dostignuti milost koju toliko želim. Neka bude!

Oče naš ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...