Razgovor:Biblija (Ekumenski prijevod Tomislava Dretara)

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Obrazloženje prijedloga za brisanje[uredi]

Na stranici Što je Wikizvor? piše da Wikizvoru ne pripadaju "izvorni doprinosi suradnika", a prijevod Biblije od gospodina Dretara je upravo to. Također se navodi da Wikizvor prihvaća: "izvorne tekstove koji su prethodno objavljeni od strane autora, prijevode izvornih tekstova". Radi se glede ovoga prijevoda Biblije o obje stavke, jer nije nigdje objavljen prijevod (Biblije) gosp. Dretara, pa da se isti odrekao autorskih prava. Tekst Biblije gospodin Dretar nije preveo s izvornih jezika, već je preveo (francuski) prijevod. Trud gosp. Dretara je za pohvalu, ali pravila su valjda pravila. Koliko vidim i na srpskom Wikisourceu su obrisali Dreatarove prijevode. --Hibz 20:01, 2. travanj 2008. (UTC)


::Podupirem prijedlog ovog Gospodina. Ako se hoće biti civiliziran nužno je pridržavati se pravila igre. Rat je rat a šnaps je šnaps. Ne treba brkati lončiće. Hvala što ste me do sada čitali. Nek' nam Bog oprosti i meni i Vama Gospodine. Ma što stajalo u pozadini Vaše intervencije. U isti mah obustavljam svoje dopuštenje bilo kakve reprodukcije ovog djela, tj. stavljam pod Copyright ovo djelo prijevoda. --Tomislav Dretar 07:22, 6. travanj 2008. (UTC)

Molim vas, skinite ovu moju podršku brisanju Mog prijevoda Ekumenske Biblije s Wikizvora. Gospodin koji je to predložio uzrujao me svojim prijedlogom brisanja mojeg prijevoda Kurana, ali ne i Biblije. To su bedastoće. Nema kršćanskog i muslimanskog Boga. Ima samo jedan. I ovakve stvari sramote hrvatsku kulturu. Kao što su nekad jednobožci bili svi Židovi, pa poslije većina postade Kršćanima, možda će jednog dana svi biti, ili bar većina Muslimani. To je izvan naše volje, ali pokazuje da je takvo stanje iskaz gluposti. U čemu je bolji vjernik onaj koji se križa od onog koji se klanja Bogu, a još ima kršćana koji klanjaju Bogu. S druge strane, ako vi ne shvaćate da sam vam poklonio dva epohalna djela, onda ne znam što radite na ovom siteu. Pozdrav, Tomislav Dretar.--Tomislav Dretar 16:58, 13. rujan 2008. (CEST)

Biblija se neće brisati jer uporište ovaj prijevod ima u en:Wikisource:Translations. --Andrej Šalov 18:10, 23. rujan 2008. (CEST)