Nehemija ispituje stanje zidova

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Biblija, ekumenski prijevod; preveo: Tomislav Dretar
Nehemija ispituje stanje zidova


Nehemija ispituje stanje zidova[uredi]

11 Ja stigoh u Jeruzalem i ostadoh tijekom tri dana. 12 Potom se digoh u noći, ja i nekoliko ljudi sa mnom, ali ja nikom ne bijah otkrio što mi moj Bog bijaše stavio u srce da učinim za Jeruzalem. Ne bijaše sa mnom druge tovarne životinje osim one koju sam ja jahao. 13 Ja iziđoh kroz vrata Doline, noću i otiđoh prema Zmajevom izvoru i vratima Bunjišta1. Ja pažljivo ispitah zidove Jeruzalema koji bijahu sami prodori i čija vrata bijahu prožderana vatrom. 14 Ja prođoh prema Izvorskim vratima i prema Kraljevom jezeru2, potom životinja koju sam jahao nije više imala mjesta za proći. 15 Tada se ja uspeh kroz klanac tijekom noći i pažljivo ispitah zid, potom se vratih kroz Vrata doline i tako načinih povratak3.
16 Sudski službenici nisu znali kamo ja bijah išao ni što bijah činio; sve do tada ja nisam ništa bio otkrio Židovima, ni svećenicima, velikašima, sudskim službenicima4, ni drugima koji su nadzirali radove. 17 Ja im tada rekoh: » Vi vidite nesreću u kojoj smo, jer Jeruzalem je opustošen, a njegova vrata su zapaljena. Hajdemo obnoviti zid Jeruzalemov i ne budimo više jedna sramota!« 18 Ja im otkrih kako ruka mog Boga, njegova dobra ruka, bijaše na meni i kako mi kralj bijaše govorio. Oni tada rekoše: » Dignimo se i gradimo!«, I oni mi pružiše pomoć za tu dobru stvar.
19 Sanbalat Horonit, Tobija sluga ammonitski i Gešem Arapin, bijahu doznali to, smijali su nam se i prezirali nas. Oni rekoše: » Što ćete vi dakle učinitiđ Pobuniti se protiv kraljađ« 20 Ja im dadoh ovaj odgovor i rekoh im: » To je Bog *nebesa sam koji će nam je udesiti uspjeh; mi, njegove sluge, mi smo se digli i gradit ćemo. Ali za vas, neće biti ni dijela, ni prava, ni sjećanja u Jeruzalemu.«
Corner cro ld.gif
Corner cro rd.gif