Molitva sv. Ivanki B. Molla

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Molitva sv. Ivanki B. Molla
Katekizam

Logotip Wikipedije Vidite također članak Molitva u Wikipediji, slobodnoj općoj enciklopediji.
1. Sveta Ivanka moli za nas! Pomozi nam da neprestano rastemo u pravoj roditeljskoj ljubavi! Ti koja si proživjela tolike teškoće tokom trudnoće, pomozi našim trudnicama da budu zdrave i vedre te da rode zdravu djecu! Sveta Ivanka moli za nas!

2. Sveta Ivanka, uzorna majko i ženo, koja si žrtvovala svoj život, da bi tvoje dijete moglo živjeti, čuj našu molitvu, danas kada toliki zaziru od života, kada nerodjeni nemaju gotovo nikakva prava, kada mnogi zagovaraju pobačaj i ostale oblike nasilja nad životom. Molimo za trudnice u poteškoćama, molimo za nerodjene u opasnostima pobačaja, za očuvanje obitelji i bračne ljubavi. Ti, koji si nam veliki primjer i ohrabrenje, pomozi da prihvatimo svoj križ i gledamo uvijek u Isusa, koji je Život i Ljubav. Neka nas nada vječne radosti, održi u činjenju dobra i izbjegavanju zla. Amen.

3. Bože, koji si Otac, slavimo Te i blagoslivljamo Te što si nam u svetoj Ivanki Beretta Molla podario i dao prepoznati jednu ženu svjedoka Evanđelja kao djevojku, suprugu, majku i liječnicu. Zahvaljujemo Ti što si, također i po daru njenoga života, dao da naučimo prihvatiti i poštovati svako ljudsko biće.

Tebe, Gospodine Isuse, ona je stalno spominjala. Znala Te je prepoznati u ljepotama prirode. Dok se propitivala nad kojim životnim izborom, polazila bi u potragu za Tobom i najboljim načinom da Tebi služi. Putem bračne ljubavi učinila se znakom Tvoje ljubavi za Crkvu i za čovječanstvo. Poput Tebe, dobrog samaritanca, zaustavljala se uz svaku bolesnu, malu i slabu osobu. Po tvojem primjeru i po ljubavi, darovala je cijelu sebe, rađajući novi život.

Duše sveti, izvore svakog savršenstva, daruj i nama znanje, razbor i hrabrost, kako bi se, po primjeru svete Ivanke i po njenom zagovoru, u osobnom, obiteljskom i profesinalnom životu, znali staviti u službu svakog čovjeke i žene i tako rasli u ljubavi i svetosti.
Amen.