Kraj Ezekiasove vladavine

Izvor: Wikizvor
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Biblija, ekumenski prijevod; preveo: Tomislav Dretar
Kraj Ezekiasove vladavine

Kraj Ezekiasove vladavine[uredi VE]

(2 Krlj 20.121; Iz 38.18; 39)
24 U one dane, Ezekias pade smrtno bolestan; on se pomoli GOSPODU i reče mu 2 ®
GOSPOD ostvari za njega jedno čudo. 25 Ali Ezekias ne odgovori primljenim dobrima, i, zbog oholosti svojeg srca, on navuče gnjev na sebe, na Judu i Jeruzalem. 26 Ali Ezekias usprkos toj oholosti svog srca, ponizi se, on i stanovnici Jeruzalema, tako gnjev GOSPODOV ne dođe na njih tijekom njegova života. 27 Ezekias imade u izobilju i slavu i ogromna bogatstva; on sebi stvori zalihe srebra, zlata, dragulja, mirisnih tvari,1 štitova i svih vrsta vrijednih predmeta., 28 kao i skladišta za svoju pšenicu, vino i ulje, staje za sve vrste stoke i pašnjake za stada.2 29 On si dade izgraditi gradove i imade veliko mnoštvo krupne i sitne stoke, jer Bog njemu dade velika dobra. 30 To je on, Ezekias, zatvorio gornje tijekove vode Gihona 3 i usmjerio ih niže prema zapadu *Grada Davidova. Ezekias uspjede u svim svojim poduhvatima.
31 Tako za vrijeme posjete babilonijskih dostojanstvenika poslanih k njemu za obavijestiti se o čudu ostvarenom u zemlji4, Bog ga napusti i stavi ga na kušnju za saznati što iuma u svom *srcu.
32 Ostatak Ezekiasovih djela i njegova djela pobožnosti zapisana su u viđenju *proroka Izaije,5 sina Amosova, i u knjizi kraljeva Jude i Izraela. 33 Ezekias leže sa svojim očevima, a ukopaše ga pokraj puta koji se uspinje ka grobovima. sinova1 Davidovih; po smrti njegovoj sva Juda i stanovnici Jeruzalema odadoše mu počasti. Njegov sin Manase zavlada na njegovom mjestu.
Corner cro ld.gif
Corner cro rd.gif